Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Εκτός από τους μάχιμους υπάρχουν και...οι πιο μάχιμοι! Νέος σάλος με τις ανακοινώσεις Σαμαρά

“Είναι επόμενο να μην πειράξουμε τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας των πιο μάχιμων στρατιωτικών και αστυνομικών”, είπε με μεγάλη άνεση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στις περικοπές που θα υποστούν οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας. Έκαναν ότι μπορούσαν είπε επί της ουσίας για “να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες” των υπολοίπων που είναι …λιγότερο μάχιμοι ή …δεν είναι μάχιμοι!
Ο διαχωρισμός είναι πλέον άκρως επικίνδυνος. Και παρά το γεγονός ότι αξιωματούχοι -πολιτικοί- του ΥΕΘΑ είχαν επιχειρήσει να αποδώσουν τις παρόμοιες δηλώσεις που είχε κάνει ο κυβερνητικό ς εκπρόσωπος …σε άγνοια, ο πρωθυπουργός επανέφερε σήμερα το θέμα προσθέτοντας και την κατηγορία …”των πιο μάχιμων” ,από τους μάχιμους.
Και ο πρωθυπουργός για τις ΕΔ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί… άγνοια, γιατί έχει δίπλα του ανθρώπους που ασχολούνται συστηματικά εδώ και χρόνια με τις ΕΔ.

Το …σενάριο γίνεται όλο και χειρότερο. Δεν φθάνουν μόνο οι περικοπές που όλα δείχνουν ότι θα είναι δραματικές έρχεται τώρα και ο διαχωρισμός των στρατιωτικών σε κατηγορίες.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι ένας πιλότος δεν ρισκάρει κάθε μέρα τη ζωή του. Αλλά για να μειώσει το ρίσκο του όσο το δυνατόν περισσότερο είναι άκρως απαραίτητο ο μηχανικός του να έχει δουλέψει σωστά και υπεύθυνα για να είναι το αεροπλάνο του σε τέλεια κατάσταση. Δεν είναι “μάχιμος” ο μηχανικός. Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε όλα τα σχετικά παραδείγματα των ΕΔ. Ίσως γι΄ αυτό είχαμε σήμερα την “εφεύρεση” των πιο μάχιμων από …τους μάχιμους.

ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου