Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Τον Στουρνάρα έχει στοχοποιήσει ο Βενιζέλος

Τον Στουρνάρα έχει στοχοποιήσει ο Βενιζέλος
Είναι γνωστές οι ψυχρές έως εχθρικές σχέσεις του κ. Ε. Βενιζέλου με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα που διεφάνησαν από τις πρώτες ημέρες της θητείας της νέας κυβέρνησης.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να επιτιμήσει τον κ. Στουρνάρα, σε σύσκεψη στα τέλη Ιουλίου, παρουσία και των δύο άλλων πολιτικών αρχηγών, καταλογίζοντάς του ότι ασκεί προσωπική πολιτική που υπερβαίνει το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης συνεργασίας.
Ο Υπουργός Οικονομικών, έντονα ενοχλημένος , στη συγκεκριμένη σύσκεψη έκανε λόγο ακόμα και για υποβολή παραίτησης, που τη συγκεκριμένη στιγμή θα ήταν πλήγμα για την εικόνα της κυβέρνησης. Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και η απόλυτη στήριξη που παρείχε και παρέχει στον κ. Στουρνάρα απέτρεψε την παραίτηση.

Δεν φαίνεται όμως να αποτρέπει τη στοχοποίηση του κ. Στουρνάρα από τον κ. Βενιζέλο.
Η σημερινή πρωτοβουλία τεσσάρων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τα μέτρα και να προτάξουν, ως πρωταρχικής και κεφαλαιώδους σημασίας, το θέμα της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, στρέφεται ευθέως κατά του Υπουργού Οικονομικών και δευτερευόντως κατά της στρατηγικής που έχει επιλέξει ο κ. Σαμαράς.
Έχει σημασία ότι ο επικεφαλής της κίνησης των 4 στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Π. Κουκουλόπουλος, ο εξ απορρήτων του κ. Βενιζέλου και στενός του συνεργάτης.
Στον κ. Στουρνάρα ο κ. Βενιζέλος χρεώνει συμμετοχή σε «εκσυγχρονιστικά παιχνίδια» που οργανώνονται από ένα κύκλο προσώπων που βρίσκονταν ή βρίσκονται κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό κ. Σημίτη, και στοχεύουν στην αμφισβήτηση του κ. Βενιζέλου.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πληροφορηθεί ότι το όνομα του κ. Στουρνάρα εμπλέκεται στα σενάρια για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς που θα περιλαμβάνει στελέχη με εκσυγχρονιστικό και ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Επιπρόσθετα, θυμάται τις αρνητικές κρίσεις που είχε κάνει ο κ. Στουρνάρας για τις επιδόσεις του κ. Βενιζέλου, ως Υπουργού Οικονομικών.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι φανερό ότι με την τακτική που ακολουθεί, έχει επιλέξει να φθείρει τον κ. Στουρνάρα και να τον καταστήσει αναλώσιμο.

ΠΗΓΗ newsbomb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου