Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Χαμός με την δήλωση Τσίπρα «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή»!

Ανοικτός πόλεμος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε με αφορμή μια αποστροφή στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή.

«Διότι κύριε Υπουργέ, μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους.

Δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας κτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος», τόνισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Λίγη ώρα μετά, όλα τα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν τις σχετικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα περί Αργεντινής.
Ωστόσο, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θεώρησε πως ορισμένα μέσα ενημέρωσης -αναπαράγοντας την αποστροφή του κ. Τσίπρα περί Αργεντινής- αδικούν τον κ. Τσίπρα.

Τόσο το επίσημο κείμενο της ομιλίας του προέδρου του Συνασπισμού όσο και η απομαγνητοφώνηση της ομιλίας του από τις υπηρεσίες της Βουλής αποδείκνυαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πράγματι ο κ. Τσίπρας είπε: «...μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή...».

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσαν πως ο κ. Τσίπρας δεν είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει Αργεντινή ή να χρεοκοπήσει, αλλά θέλησε να υπογραμμίσει ότι με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ μεγαλύτερα δεινά απ’ αυτά που προκλήθηκαν στην Αργεντινή.



Καταγγέλουν τα μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνοντας τα περί Αργεντινής!

Παρ' όλα αυτά, η ηγεσία του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση καταγγέλοντας «σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από μερίδα των ΜΜΕ».

Μάλιστα, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «τα ίδια μέσα, βέβαια, αποσιώπησαν την φράση του Υπουργού Οικονομικών για τους  «κακόμοιρους» Έλληνες».
«Έχουμε πλέον συνηθίσει στη δημοσιογραφία της διαπλοκής», αναφερόταν στην ανακοίνωση του Συνασπισμού.

Το εντυπωσιακό είναι ότι με την ίδια την ανακοίνωσή του, ο Συνασπισμός από την μία κατήγγειλε τα μέσα ενημέρωσης για δήθεν διαστρέβλωση και από την άλλη επισύναπτε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Τσίπρα από την ανάγνωση του οποίου προκύπτει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πράγματι αυτό το οποίο τώρα οι συνεργάτες του επικρίνουν τα μέσα ενημέρωσης επέιδή το δημοσίευσαν.

Το protothema.gr, μετέδωσε τις σχετικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα λέξη - λέξη με ρεπορτάζ από τη Βουλή. Στο ρεπορτάζ δεν υπήρχε δημοσιογραφική επεξήγηση, ούτε ανάλυση και πολύ περισσότερο εκτίμηση για το τι μπορεί να εννοούσε ο κ. Τσίπρας όταν απευθυνόταν στον κ. Στουρνάρα λέγοντας «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή». Μάλιστα, η εξήγηση των συνεργατών του, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εννοούσε πώς αν συνεχιστεί η υλοποίηση της πολιτικής που ακολουθείται σήμερα η Ελλάδα κινδυνεύει να υποστεί μεγαλύτερα δεινά απ' αυτά που αντιμετώπισαν οι πολίτες της Αργεντινής, μεταφέρθηκε αμέσως στο protothema.gr.


Ανακοίνωση της ΝΔ

Λίγη ώρα μετά, στο θέμα των δηλώσεων του κ. Τσίπρα περί Αργεντινής παρενέβη και η ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο»αναφέρει η λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανταπάντησε στη ΝΔ.

«Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ αποκαλύπτει ποιος βρίσκεται πίσω από την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Ενόψει των νέων βάρβαρων μνημονιακών μέτρων, το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού δεν συγκαλύπτεται από επικοινωνιακά τεχνάσματα που στερούνται σοβαρότητας», αναφερόταν στην ανακοίνωση του Συνασπισμού.



ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου