Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Μ.Σουλτς: Η έκθεση της τρόικας θα επιτρέπει την εκταμίευση της δόσης

Μία πολύ σημαντική αποκάλυψη για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Όπως είναι γνωστό, η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 31 δισ. ευρώ θα ληφθεί από τους ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου, εφ' όσον στην έκθεση της τρόικας -που θα έχει προηγηθεί- υπάρχει σχετική εισήγηση.


Η έκθεση της τρόικας θα περιγράφει βήματα προόδου και θα επιτρέπει την εκταμίευση της επόμενης δόσης, προέβλεψε ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post». Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, διευκρίνισε ότι κατά την άποψή του η έκθεση της τρόικας δεν θα είναι τέτοια που να προκαλεί ευφορία.

Σε ερώτηση εάν στο τέλος του έτους η Ελλάδα θα είναι ακόμη στην Ευρωζώνη, ο κ. Σουλτς απάντησε κατηγορηματικά «ναι».

Αναφερόμενος στην αναμενόμενη για την επόμενη Τετάρτη ανακοίνωση της απόφασης του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που έχει κληθεί να αποφανθεί αν είναι σύννομη η χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αλλά και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, ο σοσιαλδημοκράτης κ. Σουλτς απάντησε διπλωματικά ότι η έγκριση «θα άρμοζε στην λογική της μέχρι τώρα νομολογίας του Συνταγματικού Δικαστηρίου».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου