Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μικρομπαταρίες παράγουν έως και χίλιες φορές περισσότερη ενέργεια

Ένα νέο τύπο μπαταρίας, που μπορεί να προκαλέσει «επανάσταση» στην ενεργειακή τροφοδοσία ηλεκτρονικών συσκευών αλλά και οχημάτων, κατασκεύασαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Ιλινόι στις ΗΠΑ... σύμφωνα
με την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του BBC. Η ομάδα επιστημόνων χρησιμοποίησε τρισδιάστατα ηλεκτρόδια για να κατασκευάσει «μικρομπαταρίες», οι οποίες παρότι είναι μικρότερες σε μέγεθος από τις κοινές μπαταρίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι πολλές φορές ισχυρότερες ενεργειακά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών του πανεπιστημίου του Ιλινόις, οι «μικρομπαταρίες» έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν έως και χίλιες φορές γρηγορότερα από τις κοινές μπαταρίες.

Θα παρακολουθούν τους μισθούς και τις συντάξεις μας με ένα κλικ - Φοροαπαλλαγές για συναλλαγές μόνο… μέσω πλαστικού χρήματος ή φοροκάρτας

Φοροαπαλλαγές για συναλλαγές μόνο… μέσω πλαστικού χρήματος ή φοροκάρτας
Νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων θα ισχύσει από το 2014.
Μεγάλες εκπτώσεις φόρου προβλέπονται στο τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το σύστημα συλλογής αποδείξεων για το νέο έτος.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους με ελεύθερους επαγγελματίες πλαστικό χρήμα, θα εξασφαλίζουν «γενναία» μείωση φόρου μεταξύ 30% και 40%.

Ανθρώπινη παρουσία... πριν 23.000 χρόνια! Σπήλαιο της Θεόπετρας στα Τρίκαλα

Σημαντικές πληροφορίες για τους δεσμούς και τις αλληλεπιδράσεις του ανθρώπινου είδους με τον πολυδιάστατο κόσμο των φυτών.

Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία φέρνουν στο φως - μεταξύ άλλων - τα αρχαιοβοτανικά κατάλοιπα του Σπηλαίου της Θεόπετρας, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αρχαιολόγος Nίνα Κυπαρίσση-Αποστολίκα, επίτιμη διευθύντρια της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, με την αφορμή της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από τότε που ο χώρος του σπηλαίου της Θεόπετρας έγινε επισκέψιμος.

Η εκτέλεση του Μπιν Λάντεν ήταν “μαϊμού” – Αμερικανός Αξιωματούχος αποκάλυψε την απάτη

Mία νέα διάσταση δίνει, στην πολυδιαφημισμένη επιχείρηση εξουδετέρωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο δρ Paul Craig Roberts ο οποίος δημοσιοποίησε βίντεο με τις δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα που επιβεβαιώνει ότι επρόκειτο για απάτη.

«Πριν πιστέψετε τα ψέματα της “κυβέρνησής σας” για τη Συρία, θυμηθείτε τα ψέματα για τα “όπλα μαζικής καταστροφής” του Saddam Hussein. Θυμηθείτε τα ψέματα για τον κόλπο του Τονκίνο που υπήρξε αφορμή για τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Θυμηθείτε τα ψέματα για τον Καντάφι και τη Λιβύη. Θυμηθείτε τα ψέματα για την 11η Σεπτεμβρίου, τα ψέματα για τις δολοφονίες του Τζον Κένεντι, του Ρόμπερτ Κένεντι και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ».

Έκπληξη προκαλεί άγνωστο αντικείμενο που προσγειώνεται σε πόλη της Ισλανδίας (Βίντεο)

Έκπληξη προκαλεί το video που αναρτήθηκε στο youtube στο οποίο απεικονίζεται ένα αγνώστου ταυτότητος αντικείμενο να εισέρχεται στην ατμόσφαιρα και σαν πύρινη μπάλα να σχίζει τον ουρανό, ενώ δευτερόλεπτα μετά προσγειώνεται το έδαφος της ισλανδικής παραθαλάσσιας πόλης.

Κι ενώ ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τις δημοτικές αρχές της Akureyri, ο άνθρωπος που μαγνητοσκοπεί το περιστατικό απομένει με την απορία τι ήταν αυτό που μόλις παρακολούθησε!

Το Βίντεο με την Ελληνική ακτοφυλακή, που είδαν οι Τροικανοί και έπαθαν πλάκα!

Με ένα βίντεο που τα περισσότερα πλάνα του είναι από τη Λέσβο, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης φρόντισε να δείξει στους εκπροσώπους της Τρόικας το υψηλό φρόνημα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος.

Όλες οι λήψεις που εμπεριέχονται είναι από πραγματικά περιστατικά, ενώ έμπνευση της δημιουργίας του βίντεο ανήκει στον ίδιο τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Νά μᾶς τρελλάνουν θέλουν, ἤ…;

Αὐτὸ ποὺ μὲ ἐκνευρίζει εἶναι πὼς ἀν τὶ νὰ ἀσχολούμαστε μὲ τὰ σοβαρὰ καὶ σημαντικὰ ἐμεῖς καταναλώνουμε χρόνο γιὰ νὰ μετρήσουμε τὰ κουκιὰ καὶ τὶς φακές. Οἰκονομικὰ δὲν σπούδασα. Μαθηματικὰ κατέχω. Καὶ στὰ μαθηματικὰ 1+1=2, ὄχι 3.
Ἄρα, αὐτὰ τὰ περὶ ἀναπτύξεως καὶ ἀνακάμψεως καὶ ἐπενδύσεως πολὺ μὲ …ἀφήνουν ἀδιάφορη. Οὐσιαστικὼς ἀπὸ τὸ ἕνα αὐτὶ μπαίνουν κι ἀπὸ τὸ ἄλλο βγαίνουν.
Ἡ ἀλήθεια εἶναι μία καὶ πρέπει νὰ τὴν κατανοήσουμε.
Δὲν ὑπάρχει περίπτωσις νὰ παρουσιαστῇ ἀνάπτυξις ἐὰν δὲν πέσῃ χρῆμα στὴν ἀγορά. Φρέσκο χρῆμα. Ὄχι ἀνακύκλωσις τοῦ παλαιού, ποὺ κάθε φορὰ εἶναι καὶ λιγότερο, διότι σὲ κάθε ἀνακύκλωσί του πετσοκόβεται, ἀκόμη περισσότερο,  ἀπὸ ὅλων τῶν εἰδῶν τοὺς πλιατσικολόγους.

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ "ΚΑΤΟΧΙΚΟ" ΣΧΕΔΙΟ Γερμανός πρεσβευτής: "Θα επενδύσουμε αφού η τρόικα ισοπεδώσει την Ελλάδα"

Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα Βολφγκανκ Ντόλντ αναφέρθηκε στις επενδύσεις που σχεδιάζονται να γίνουν στην Ελλάδα από γερμανικές επιχειρήσεις. Πότε θα γίνουν αυτές; Όταν η τρόικα....
(η τρόικα κατευθύνεται πλήρως απο το Βερολίνο) ισοπεδώσει τα πάντα στη χώρα μας,
την κάνει κρανίου τόπο.

Ολόκληρη η προγραμματική συμφωνία

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης
Από το real.gr

Εφ όλης της ύλης η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της οποίας κατέληξαν σε προγραμματική συμφωνία.

Στο κείμενο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, πως στόχος είναι η κυβερνητική σταθερότητα και η εξάντληση της τετραετίας. «Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν πλήρη συνείδηση για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και γι' αυτό πρώτος στόχος είναι η ανάσχεση της ανεργίας».

Κτηνωδία στο Αφγανιστάν: Αποκεφάλισαν νεαρό ζευγάρι γιατί είχε ερωτική σχέση...Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα 20 ετών!!!

Το ζευγάρι απήχθη την προηγουμένη από τουλάχιστον 10 ενόπλους οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι του νεαρού.Αποκεφαλισμένοι βρέθηκαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 20 ετών, στο νότιο Αφγανιστάν και η δολοφονία τους αποδίδεται στο γεγονός ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση χωρίς να έχουν παντρευτεί, όπως δήλωσαν στελέχη της αστυνομίας στην επαρχία Χελμάντ.

«Αστυνομική περίπολος βρήκε τα πτώματα ενός νέου άνδρα και ενός κοριτσιού που είχαν αποκεφαλιστεί το βράδυ της Τρίτης, σε ένα νεκροταφείο σε ένα προάστιο της πόλης Λασκάρ Γκαχ, κοντά στη συνοικία Νάουα», δήλωσε ο Τζούμα Γκιουλ Χεμάτ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην επαρχία.

Κοζάνη: Πέθανε αφού ήπιε δύο μπουκάλια ουίσκυ σε 20 λεπτά


Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ένα από τα καφενεία της Αιανής αναμετρήθηκαν ποιος θα καταναλώσει την μεγαλύτερη ποσότητα ουίσκυ.Σχεδόν δύο μπουκάλια ουίσκι ήπιε ένας 41χρονος στο χωριό Αιανή Κοζάνης, μετά από στοίχημα που έβαλε με συγχωριανούς του, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, σε ένα από τα καφενεία του χωριού οι θαμώνες έβαλαν στοίχημα για το ποιος θα καταναλώσει την μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ. Ο 41χρονος φέρεται πως ήπιε σχεδόν μονορούφι δύο μπουκάλια ουίσκι μέσα σε διάστημα είκοσι λεπτών!

Βόμβα Ρεν: Υπό «ενισχυμένη επιτήρηση» η Ελλάδα μέχρι να αποπληρώσει το 75% των δανείων!


Σε αποκαλυπτική του απάντηση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, ο Ευρωπαίος επίτροπος δηλώνει ότι η χώρα μας θα παραμείνει υπό επιτήρηση, μέχρι να αποπληρώσει το 75% του χρέους της.Το ερώτημα «για πόσα χρόνια ακόμα θα βρίσκεται η Ελλάδα υπό την επιτήρηση των Ευρωπαίων;» απασχολεί την ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και την κοινωνία, από τις πρώτες ημέρες της κοινής μας «ζωής» με τα μνημόνια.

Ένα ερώτημα, το οποίο, προς το παρόν, δείχνει να μην μπορεί να απαντηθεί ούτε από τους καθ' ύλην αρμόδιους, Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μυτιλήνη: Ρομά άρπαξαν 2,5 μηνών βρέφος

Μυτιλήνη: Ρομά άρπαξαν 2,5 μηνών βρέφος
Από την Ελληνική Αστυνομία ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι σήμερα 23 Οκτωβρίου το μεσημέρι, στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρεις Έλληνες Ρομά, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικίας 51, 19 & 21 ετών.
Στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγονται σε όλη την επικράτεια στους καταυλισμούς των Ρομά μετά τη γνωστή υπόθεση της μικρής Μαρίας βρέθηκε ένα αγοράκι στον καταυλισμό της Βόρειας Παράκαμψης της Μυτιλήνης το οποίο είχε ένα ζευγάρι και το οποίο δεν έμοιαζε για τσιγγανόπουλο.
Από την έρευνα που έγινε το αγοράκι το είχε ένα νέο ζευγάρι – ένας 21χρονος και μία 19χρονη – το οποίο συζεί σύμφωνα με το lesvosnews.

Έρευνες της ΕΛΑΣ και στη Βουλγαρία για την μικρή Μαρία

Έρευνες της ΕΛΑΣ και στη Βουλγαρία για την μικρή Μαρία
Και στη Βουλγαρία πραγματοποιεί έρευνες η ΕΛΑΣ για την υπόθεση της μικρής Μαρίας, η οποία δεν είναι στην παγκόσμια λίστα της Ιντερπόλ με τα εξαφανισμένα παιδιά.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να δοθεί τέλος στο θρίλερ της υπόθεσης της μικρής Μαρίας και να ανακαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα του παιδιού.
Οι έρευνες επεκτείνονται και στην Βουλγαρία, μετά από μαρτυρίες ότι οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού βρίσκονται εκεί, αναφέρει τηλεοπτικός σταθμός.

Αυτός είναι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Αυτός είναι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων
Δόθηκε σήμερα για διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα ισχύσει από 1/1/2014, σε αντικατάσταση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων και του ΦΑΠ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το υπουργείου οικονομικών:
«Ο ενιαίος φόρος ακινήτων κινείται στην κατεύθυνση των λιγότερων χρημάτων από περισσότερους πολίτες. Ο νέος φόρος ακινήτων είναι μεσοσταθμικά μειωμένος κατά 16% σε σχέση με τον προηγούμενο φόρο.
Όμως, δεν πρόκειται για φόρο περιουσίας, αλλά για φόρο που επιβάλλεται ανά ακίνητο, αντικαθιστά το ΕΕΤΗΔΕ και τον ΦΑΠ, έχει προοδευτικότητα, βοηθά την φορολογική Διοίκηση καθώς ξέρει ακριβώς το φόρο που θα εισπράξει σε αντίθεση με το φόρο περιουσίας που αλλάζει ανάλογα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και επιβάλλεται ανεξαρτήτως του είδους του προσώπου : είτε είναι φυσικό είτε νομικό, είτε νομική οντότητα.

Πιο χαμηλά Λόλα...και... φώναζε ελεύθερα...

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

- Κι αν σου κάτσει;

- Η καλή ή η κακή Αφέντη;

- Η καλή βεβαίως γραμματικέ της κακιάς ώρας...η κακή από που να μου κάτσει; Απ’ αυτούς τους βρωμιάρηδες εκεί κάτω; Την πλέμπα; Άλλωστε λέγε λέγε στο τέλος κάτι μένει, έτσι; Τους θολώνουμε το νου, τους προκαλούμε σύγχυση. Που να έχουν μυαλό για αντιδράσεις;

- Το λέγε λέγε πάντως σέρνεται κι απ’ τη μεριά τους Αφέντη...Τώρα, σε ποιόν και τι θ’ απομείνει στο τέλος είναι ένα άλλο θέμα βεβαίως....

Υποχωρούν οι μετοχές της Wall μετά τα μικτά αποτελέσματα

Dow15.406,39-61,27 -0,40%  



  Nasdaq3.929,579,52 0,24%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Πτωτικά πρόσημα κυριαρχούν στο αμερικανικό ταμπλό απομακρύνοντας τον S&P 500 από το ιστορικό υψηλό του, με τους επενδυτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με τα μικτά αποτελέσματα της εταιρικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των απογοητευτικών μεγεθών της κατασκευάστριας εξοπλισμού Caterpillar.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 66,70 μονάδες (-0,43%) και βρίσκεται στις 15.400,90 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 29,40 μονάδων (-0,75%) φτάνοντας τις 3.900,00 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 9,50 μονάδων (-0,55%) και βρίσκεται στις 1.745,10 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 10 κινούνται με θετικό πρόσημο και 20 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Boeing καθώς διαπραγματεύεται στα 128,60 δολάρια με άνοδο 6,12 δολ. ή σε ποσοστό 5,00%. Ακολουθούν η United Technologies με κέρδη 0,36% στα 106,515 δολάρια και η Home Depot στα 75,12 δολάρια με άνοδο 0,35%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Caterpillar (-5,76%), η UnitedHealth (-1,57%) και η Microsoft (-1,01%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Mε αρνητικό πρόσημο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε την Τετάρτη το κυπριακό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ υποχώρησε στις 91,67 μονάδες, σημειώνοντας μικρή πτώση σε ποσοστό 0,39%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 48.743 ευρώ.

Ζημιές σε ποσοστό 0,42% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 33,27 μονάδες.

Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,95% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 2,41%.

Γενικευμένη "διόρθωση" στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με αρνητικό πρόσημο, για τρίτη μόλις φορά από τις αρχές του μήνα, έκλεισε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών εκδηλώθηκαν στο σύνολο σχεδόν των τίτλων σε FTSE Large Cap και Mid Cap. Από τη σύνθεση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισε η ΕΥΔΑΠ, που κινήθηκε σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης (διακινώντας μάλιστα τον 5ο μεγαλύτερο όγκο της εντός του έτους), ενώ με μικρή άνοδο ακολούθησαν 2 μόλις μετοχές.