Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Μάχη της Ισσού: Σαν σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες του Δαρείου Γ΄ (Φωτό)

Η αποφασιστική αναμέτρηση δόθηκε στις 12 Νοεμβρίου 333 π.Χ. στη στενή πεδιάδα, που ορίζεται από τον κόλπο της Ισσού και το όρος Ακμανός, κοντά στην πόλη Ισσό της Κιλικίας (σημερινό Ισκεντερούν της Νοτιοανατολικής Τουρκίας).

12 Νοεμβρίου του 333 π.Χ ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες του Δαρείου Γ΄κατά τη μάχη στην Ισσό.

Κι όμως η ημισέληνος είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο που «δανείστηκαν» οι Οθωμανοί (Φωτό)

Ο όρος ημισέληνος στα Ελληνικά είναι λανθασμένος, αφού το σύμβολο δεν απεικονίζει «μισό» φεγγάρι, αλλά το ένα τέταρτο αυτού.

Πιο σωστός θα ήταν ο όρος «αμφίκυρτος σελήνη». Επειδή όμως έχει καθιερωθεί, έστω και λανθασμένα θα το χρησιμοποιούμε και εμείς. Στα τουρκικά την ονομάζουν (περιγραφικά) ακόμα πιο λάθος ως «φεγγάρι-άστρο» (ay yıldız), σαν να ήταν ολόκληρο φεγγάρι.

Το σύμπλεγμα της ημισελήνου (δηλ. το μισοφέγγαρο και το άστρο) έχει βαθιά σχέση στο χρόνο με την Ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό.

ΟΟΣΑ καταρρίπτει τους μισθούς της τρόικα: Πιο εργασιομανής λαός... οι Έλληνες (Φωτο)

Την υψηλότερη θέση από τις ευρωπαϊκές χώρες έχει η Ελλάδα στις ετήσιες ώρες εργασίας, σύμφωνα με τη νέα έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο ΟΟΣΑ υπολόγισε τις ετήσιες ώρες εργασίας των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας υπ' όψιν την πλήρη/μερική απασχόληση, τις υπερωρίες, τους εποχικούς υπαλλήλους, καθώς και άλλους παράγοντες.

Καρφιά από τον ξένο Τύπο: «Παραδόξως ο ΣΥΡΙΖΑ απεργεί... κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» Απορούν τα ΜΜΕ με το κάλεσμα στη σημερινή απεργία

Le Monde: Το κόμμα του Τσίπρα κάλεσε τους Έλληνες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία! - Reuters: Παραδοξότητες στην Αθήνα - CNBC: Ηρθε η ώρα της εκδίκησης; - Bild: Ποιος το καταλαβαίνει αυτό που γίνεται στην Αθήνα;
Το γύρο του κόσμου κάνει η σημερινή πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα με τα γαλλικά και βρετανικά ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες στην Ελλάδα πολλαπλασιάζονται κατά του Τσίπρα με την οργή των Ελλήνων να ξεχειλίζει κατά των μέτρων λιτότητας.

Μολότοφ και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας(Βίντεο-Φωτο)

Επεσε «βροχή» από μολότοφ στο Σύνταγμα – Ζημιές σε καταστήματα, φλόγες στην είσοδο της Τράπεζας της Ελλάδας – Στο Πολυτεχνείο οι αντιεξουσιαστές
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία δυστυχώς αμαύρωσαν τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση ενώ αυτή την ώρα οι αντιεξουσιαστές βρίσκονται στο Πολυτεχνείο. Ενας αστυνομικός έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο 401, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή.