Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Καρφιά από τον ξένο Τύπο: «Παραδόξως ο ΣΥΡΙΖΑ απεργεί... κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» Απορούν τα ΜΜΕ με το κάλεσμα στη σημερινή απεργία

Le Monde: Το κόμμα του Τσίπρα κάλεσε τους Έλληνες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία! - Reuters: Παραδοξότητες στην Αθήνα - CNBC: Ηρθε η ώρα της εκδίκησης; - Bild: Ποιος το καταλαβαίνει αυτό που γίνεται στην Αθήνα;
Το γύρο του κόσμου κάνει η σημερινή πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα με τα γαλλικά και βρετανικά ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες στην Ελλάδα πολλαπλασιάζονται κατά του Τσίπρα με την οργή των Ελλήνων να ξεχειλίζει κατά των μέτρων λιτότητας.


"Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρώτη γενική απεργία από τότε που ανέλαβε τη εξουσία τον Ιανουάριο", γράφει η γαλλική εφημερίδα "Le Monde"  και προσθέτει: "Τα συνδικάτα καλούν τους Έλληνες να διαδηλώσουν ενάντια τους υψηλούς φόρους και τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό που θα εφαρμοστούν". "Παραδόξως", όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα, "το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κάλεσε τους Έλληνες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία ζητώντας τους να αγωνιστούν κατά των αντικοινωνικών πολιτικών και κατά ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση...ΣΥΡΙΖΑ".



Το CNBC γράφει: «Ηρθε η ώρα της εκδίκησης;» αναφέροντας ότι οι οργισμένοι Ελληνες μετά από 6 χρόνια λιτότητας βγαίνουν στους δρόμους αλλά αυτή τη φορά απέναντι σε έναν «πρώην σύμμαχο». Το δίκτυο αναφέρεται και στη συμβολική κίνηση που είχε κάνει ο Τσίπρας να βγάλει τα κάγκελα από το Σύνταγμα, ενώ στέκεται στο γεγονός ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε απεργία εναντίον της κυβέρνησής του!

Για παράδοξο μιλάει και το Reuters που γράφει: Ακόμα και το ίδιο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στηρίζει την απεργία.

Yπό τον τίτλο: «Το κόμμα του Τσίπρα καλεί σε απεργία των δικών του μεταρρυθμίσεων», και η γερμανική εφημερίδα Bild εκφράζει την απορία της για τις σημερινές κινητοποιήσεις. «Ποιος το καταλαβαίνει αυτό;», γράφει χαρακτηριστικά. «Σήμερα πραγματοποιείται στην Ελλάδα γενική απεργία κατά των μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και μέρος του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία. Λέμε όχι στην πολιτική των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αναφέρει το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζητούμενο, σύμφωνα με τους ίδιους είναι η μάχη κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

"Το αξίωμα του πρωθυπουργού δεν είναι εύκολο. Όσο τα πράγματα πάνε καλά, οι πολίτες σε αγαπούν", γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allegmeine Zeitung" αναφερόμενη στη σημερινή πανελλαδική απεργία και προσθέτει: "Όταν έλθουν όμως δοκιμασίες και πρέπει να ληφθούν σκληρές αποφάσεις, τότε αυτό μπορεί να αλλάξει άρδην. Την εμπειρία αυτή βιώνει τώρα όχι μόνον η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αλλά για πρώτη φορά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας. Από τότε που ανέλαβε την εξουσία, βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με μια γενική απεργία". Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι, "παλαιότερα , ο ίδιος ηγούνταν διαδήλωσης στο πλαίσιο γενικής απεργίας".

Οι απεργίες και οι διαμαρτυρίες πολλαπλασιάζονται κατά του Τσίπρα, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» και προσθέτει: «Η αντίσταση αυξάνει κατά του προγράμματος λιτότητας... Oι νέες κινητοποιήσεις της Πέμπτης ύστερα από αίτημα των βασικών συνδικάτων πραγματοποιούνται κατά των νέων μέτρων λιτότητας. «Η αντίσταση αυξάνει για το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι εργαζόμενοι στα πλοία και τα μέσα μεταφοράς,  οι φοιτητές και οι δάσκαλοι είχαν κατέβει σε απεργία», επισημαίνει η «δεξιά» εφημερίδα της Γαλλίας.



Γενική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας,  είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» που σχολιάζει τις σημερινές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.



«Δημόσια οργή για το ελληνικό τρίτο μνημόνιο στους δρόμους των Αθηνών, με τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις να ζητούν κινητοποιήσεις στην Αθήνα», γράφει το επίμαχο δημοσίευμα παραθέτοντας φωτογραφικό υλικό από το κλειστό μετρό στο Σύνταγμα  αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδας όπου έχουν αναρτηθεί αφίσες για τη σημερινή γενική απεργία. «Η χρονιά που διανύουμε ξεκίνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να υπόσχεται το τέλος της λιτότητας, ωστόσο, οι Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με οδυνηρές περικοπές και αυξήσεις φόρων», προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου