Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Αφιέρωμα του CNN στο υποβρύχιο μουσείο Αγίας Νάπας

Insider
Από το philenews

To υποβρύχιο μουσείο της Αγίας Νάπας έχει ξεφύγει πλέον από τα στενά όρια της χώρας. Η φήμη του ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο επιβεβαιώνοντας τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του, ότι το Musan θα αποτελέσει ορόσημο για το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, αφού αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, που συνδυάζει τη φύση και την τέχνη με τρόπο που εντυπωσιάζει.

Το CNN Travel πήρε συνέντευξη από τον Τζέισον ντε Κέρες Τέιλορ, τον διάσημο ανά το παγκόσμιο καλλιτέχνη που δημιούργησε το MYSAN.

Αφγανιστάν: Κοινή δήλωση ΕΕ και 20 ακόμη χωρών για τα δικαιώματα των γυναικών - Έκκληση προς όσους «έχουν θέση εξουσίας στη χώρα»

Tη βαθιά ανησυχία τους για την κατάσταση των γυναικών και των κοριτσιών στο Αφγανιστάν εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους η Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμη 20 χώρες, καλώντας «όσους έχουν θέση εξουσίας στη χώρα να εγγυηθούν την προστασία τους».

«Αφγανές γυναίκες και κορίτσια, όπως όλοι οι Αφγανοί, αξίζουν να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Κάθε μορφή διάκρισης και κατάχρησης πρέπει να αποτραπεί. Εμείς στη διεθνή κοινότητα είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε με ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη, για να διασφαλίσουμε ότι οι φωνές τους θα ακουστούν», τονίζεται στην ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οἱ λαοί τούς ζητοῦσαν ψωμί καί οἱ ΗΠΑ τούς προσέφεραν «δημοκρατία»!

Ἀμερική, ἀπέτυχες παντοῦ! – Ἀπό τό Ἀφγανιστάν καί τίς χῶρες τῆς ἀραβικῆς ἀνοίξεως ἕως τά Βαλκάνια – Τό ἰδεολόγημα τῆς Ὠλμπράιτ γιά τά προτεκτορᾶτα πού ἐφήρμοσε ὁ Μπούς καί διαφημίζει μέχρι σήμερα συγκαλῶν διεθνεῖς διασκέψεις ὁ Πρόεδρος Μπάιντεν!

Τοῦ Εὐθ. Π. Πέτρου

Η ΠΛΗΡΗΣ ἐπικράτησις τῶν Ταλιμπάν στό Ἀφγανιστάν ἀναδεικνύει μία σειρά ἀπό ζητήματα. Τό σημαντικώτερο εἶναι ὁ «ρηχός» τρόπος σκέψεως τῶν Ἀμερικανῶν ὅσον ἀφορᾶ τά γεωπολιτικά ζητήματα καί ἡ ἰδεοληπτική προσήλωσις σέ ἐπιπόλαια συμπεράσματα. Τό χειρότερο ὅτι σέ αὐτά ἐν συνεχείᾳ παγιδεύονται Πρόεδροι, ὁ ἕνας μετά τόν ἄλλον, μέ τεράστιο κόστος σέ ἀνθρώπινες ζωές, πάσης φύσεως πόρους

Άναψε φωτιές η επίσκεψη Ολλανδής βουλευτού στα Κατεχόμενα: «Είστε ντροπή για τις ευρωπαϊκές αξίες»

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνου Πετρίδη, του ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου της Κύπρου προκάλεσε ανάρτηση της Ολλανδής βουλευτού Λιάν Ντεν Χάαν, η οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα κατεχόμενα για ανεπίσημη συνάντηση με τον λεγόμενο υπουργό Τουρισμού.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Ντεν Χάαν, είχε μια «άτυπη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού της Βόρειας Κύπρου. Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, μιλήσαμε για τον τουρισμό στη Βόρεια Κύπρο και πόσο δύσκολο είναι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid. #TΔΒΚ #Κύπρος».

Τις σπάνιες γαίες του Αφγανιστάν αξίας 3 τρισ. δολαρίων θέλει η Κίνα

Η Κίνα μπορεί «να ευθυγραμμιστεί» με τους Ταλιμπάν και να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα μεταλλευμάτων του Αφγανιστάν, προειδοποιεί αναλύτρια που μίλησε στο CNBC.

Το Αφγανιστάν εκτιμάται ότι διαθέτει σπάνιες γαίες αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων και κράτη -όπως η Κίνα- που ενδεχομένως θέλουν να «διεισδύσουν» σε στη χώρα θα πρέπει να ακολουθήσουν τους διεθνείς όρους, τονίζει η Shamaila Khan, διευθύντρια στην AllianceBernstein.

Όπως ανέφερε η ίδια στο CNBC, οι Ταλιμπάν έχουν στη διάθεσή τους ορυκτούς πόρους που αποτελούν «μια πολύ επικίνδυνη παράμετρο σε παγκόσμιο επίπεδο» και τους οποίους μπορούν να αξιοποιήσουν.