Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Κέρδη 4,7% στην εβδομάδα ο Dow

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.509,0975,91 0,66%  
  Nasdaq2.622,3115,24 0,58%  
Η Wall Street σήμερα

Άνοδο για πέμπτη διαδοχική ημέρα για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καταγράφοντας στην εβδομάδα σημαντικά κέρδη αγνοώντας τις ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους κα τα άσχημα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Οι συναλλαγές χαρακτηρίστηκαν από έντονη μεταβλητότητα στην οποία συνέβαλε και η λήξη τεσσάρων διαφορετικών κατηγοριών παραγώγων, γνωστή και ως quadruple witching. Συγκεκριμένα λήγουν τα futures των χρηματιστηριακών δεικτών, τα options των χρηματιστηριακών δεικτών, τα options μετοχών και τα SSF (συμβόλαια για την αγορά ή την πώληση μετοχών μίας εταιρείας σε μία δεδομένη στιγμή και σε καθορισμένη τιμή). Το quadruple witching συμβαίνει κάθε τρίτη Παρασκευή του Μαρτίου, του Ιουνίου, του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

Η έναρξη των συναλλαγών βρήκε τους δείκτες να κινούνται ανοδικά με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην οποία συμμετέχει και ο Αμερικανός ομόλογος τους Timothy Geithner.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ//16-9-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΕΠΕΚΡΙΝΕ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ 1977-1979 ΚΑΙ ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΑΝ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ.
*Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΕΚΛΗΘΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΕΠΙΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΠΕΓΚΙΝ-ΣΑΝΤΑΝΤ.
*Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΖΒΙ ΤΖΟΥΡ /ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΡΟ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΩΝ , ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60 ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΕΡΕΣ-ΝΤΑΓΙΑΝ- ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΚΡΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Θα συμφωνήσουμε με το σχόλιο του http://tourkikanea.gr/ <Σχόλιο : Για το τελευταίο έχουμε πολλές αμφοβολίες. Πρώτον για τον αν ξέρουν στην Αθήνα πραγματικά τι γίνεται. Δεύτερον για το αν προβαίνουν σε κάποια σύσταση προς το προξένείο. Και τρίτο και κυριότερο : Άντε και τους έκανες παρατήρηση. Αυτοί συνεχίζουν τα ίδια… Εσύ τι κάνεις ;>
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Περιοδικό Αζινλίκτσα 16-9-2011
Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το προξενείο της T.C. στην Κομοτηνή

Λιβύη Υποχωρούν οι εξεγερμένοι από το Μπάνι Ουαλίντ

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=146265
Φάλαγγες με οχήματα και μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου υποχώρησαν άτακτα από το Μπάνι Ουαλίντ λίγο μετά τη δύση του ηλίου και μετά από σκληρές μάχες με τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι, οι οποίες συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τις θέσεις των εξεγερμένων γύρω από την πόλη, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι πολιορκημένες λιβυκές πόλεις θα πάρουν βοήθεια από την Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/16/56289486.html

Photo: EPA




Οι αρχές της Τουρκίας σκοπεύουν να στείλουν το Σάββατο ανθρωπιστική βοήθεια στις λιβυκές πόλεις, τις οποίες ελέγχουν τα στρατεύματα του Μουαμάρ Καντάφι, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου στη Λιβύη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν.

Ο Νίγηρας δεν παραδίδει τον Σαάντι Καντάφι στη Λιβύη

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Εκεί έχει βρει καταφύγιο ο γιος του έκπτωτου λίβυου ηγέτη

Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό «Παράθυρο» επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων εντός Σένγκεν ανοίγει η Κομισιόν

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231128737

Η Δανία «έσπασε» τον Ιούλιο τη Συνθήκη Σένγκεν με επαναφορά τελωνειακών ελέγχων

Η Δανία «έσπασε» τον Ιούλιο τη Συνθήκη Σένγκεν με επαναφορά τελωνειακών ελέγχων



Βρυξέλλες, Βέλγιο
Πρόταση που επιτρέπει στα κράτη-μέλη της ζώνης Σένγκεν να επαναφέρουν υπό αυστηρές προϋποθέσεις και μόνο για πέντε ημέρες τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα σε περίπτωση μαζικής εισόδου παράνομων μεταναστών υπέβαλε η Κομισιόν.

Ο Ερντογάν ‘τελείωσε’ τον Μπασάρ Άσαντ

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_1025.html#more

Σεπτέμβριος 16, 2011.


Τρίπολη.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε από την πρωτεύουσα της Λιβύης, ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ και η εποχή των δικτατόρων και των τυράννων ανήκουν στο παρελθόν.

Ο Ερντογάν σε ομιλία του στην  Τρίπολη, η οποία είναι ο τελευταίος σταθμός των επισκέψεών του στην  αποκαλούμενη «Αραβική Άνοιξη», καλωσόρισε την έλευση της δημοκρατίας στη Λιβύη και τίμησε όλους αυτούς που σκοτώθηκαν στο όνομα της χώρας και της θρησκείας τους.



Άρση των κυρώσεων προς τη Λιβύη αποφάσισε ο ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Άρση των κυρώσεων προς τη Λιβύη αποφάσισε ο ΟΗΕ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υιοθέτησε ομόφωνα σήμερα απόφαση για τμηματική άρση της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της Λιβύης η οποία προβλέπει και μιαν αποστολή που θα βοηθήσει τη νέα κυβέρνηση να οργανώσει εκλογές και να εκπονήσει νέο σύνταγμα.

Κατά της αναγνώρισης Παλαιστινιακού Κράτους από τον ΟΗΕ τάσσεται ο Καναδός πρωθυπουργός

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/5550

 Το αίτημα αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους από τα Ηνωμένα Έθνη δεν πρόκειται να το στηρίξει ο Καναδάς, όπως ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός της χώρας Στίβεν Χάρπερ.

ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ BAĞIŞ ΚΑΙ ΠΕΡΕΖ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Τούρκος υπουργός εγκατέλειψε το φόρουμ που εκφώνησε ομιλία ο Ισραηλινός πρόεδρος
Διαμαρτυρία από τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Επικεφαλής Ενταξιακών Διαβουλεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση Egemen, στον πρόεδρο Δημοκρατίας του Ισραήλ Σιμόν Περέζ. 

Πλήρη αναγνώριση από τον ΟΗΕ πρόκειται να ζητήσουν οι Παλαιστίνιοι

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Αίτημα για πλήρη ένταξη στον ΟΗΕ πρόκειται να ζητήσει η Παλαιστινιακή Αρχή κατά την προσεχή Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Μαχμούντ Αμπάς, απόφαση που τον φέρνει σε ευθεία διπλωματική αντιπαράθεση με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ

«Πηγαίνουμε στα Ηνωμένα Έθνη για να ζητήσουμε το νόμιμο δικαίωμα μας, την απόκτηση καθεστώτος πλήρους μέλους για την Παλαιστίνη», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα.

Ευαίσθητο θέμα η οριοθέτηση της ΑΟΖ Κύπρου-Ελλάδος

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


AOZ 300x225 Ευαίσθητο θέμα η οριοθέτηση της ΑΟΖ Κύπρου ΕλλάδοςΗ υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή δήλωσε ότι η οριοθέτηση της ΑΟΖ Κύπρου- Ελλάδος είναι “ένα θέμα ευαίσθητο” και ανέφερε ότι κατά καιρούς προσεγγίστηκε η Αθήνα για το θέμα. Οι προσπάθειες συνεχίζονται, πρόσθεσε. Η κα Μαρκουλλή αναφερόμενη στις απειλές της ‘Αγκυρας κατά της Κύπρου εκτίμησε ότι «η Τουρκία αναζητεί νέο ηγετικό ρόλο στην περιοχή», κυρίως με τις χώρες της “Αραβικής ‘Ανοιξης”.

Αρχισε να λειτουργεί το ελικοδρόμιο της Noble Αναμένεται να μεταφέρονται καθημερινά 30 περίπου άτομα

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Αρχισε να λειτουργεί το ελικοδρόμιο της Noble


Στο ελικοδρόμιο που άρχισε να λειτουργεί στο Λιμάνι Λεμεσού, προσγειώθηκε για πρώτη φορά το απόγευμα, το ελικόπτερο που θα αναλάβει να μεταφέρει το προσωπικό της Noble Energy στην πλατφόρμα του οικοπέδου 12, στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών γεώτρησης εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Ολοκληρώθηκε το άτυπο Συμβούλιο Αρχηγών - Δηλώσεις

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/419441

Oλοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το Ατυπο Συμβούλιο Αρχηγών Κομμάτων υπό την Προεδρία του Προέδρου Χριστόφια, το οποίο θα συζητήσει τις τουρκικές προκλήσεις σχετικά με τις διαδικασίες εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Μιά διόρθωση ενδεικτική του κλίματος;

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΠΟ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ  
ΤΟ Στέιτ Ντιπάρτμεντ διόρθωσε χθες τις κάκιστες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τη δήλωση της εκπροσώπου Βικτόρια Νούλαντ, η οποία υποστήριξε ότι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Κύπρου πρέπει να μοιραστούν ισομερώς («equally») ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Με γραπτή ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει ότι «συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι στο πλαίσιο της συνολικής λύσης του Κυπριακού, οι πηγές ενέργειας του νησιού πρέπει να διαμοιραστούν αναλογικά (equitably) μεταξύ των δύο κοινοτήτων». Η διόρθωση οφείλεται σε παρέμβαση του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 

Προκλητικοί οι Τούρκοι:"Οι έρευνες γίνονται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα"!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8319

Η απάντηση των Τούρκων στο ελληνικό διάβημα για τις έρευνες που κάνει νορβηγικό ερευνητικό πλοίο.

"Οι έρευνες γίνονται σε θαλάσσιες ζώνες τουρκικής δικαιοδοσίας", είναι η απάντηση της Άγκυρας στο διάβημα του ΥΠΕΞ.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ KONTRA CHANNEL /EKΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΤΣΟΥ./ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.30-22.00

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΙΠΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:
*Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΡΙΣΗ ΄ΕΝΤΑΣΕΙΣ.
*Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ.
*ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.
*Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Η Τουρκία και τα κατεχόμενα χαράζουν… υφαλοκρηπίδα!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=19970

Είχε δεν είχε, η Τουρκία πέρασε και στο… παρασύνθημα. Όπως ανακοινώθηκε, εάν οι Κύπριοι δεν σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στον τομέα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική μεσόγειο, τότε η Τουρκία και τα κατεχόμενα θα προχωρήσουν στη χάραξη της υφαλοκρηπίδας!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η απόφαση ελήφθη μετά από συζητήσεις Τούρκων και Τουρκοκυπρίων αξιωματούχων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα μετά από πρόσκληση που απηύθυνε η τουρκική κυβέρνηση.
Έπεται η επίσκεψη υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας από το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας και την κρατική πετρελαϊκή εταιρία TPAO στα κατεχόμενα, όπου θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου.


Ακέφαλη η χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή - Αρχιστράτηγος ο Δ. Ρέππας!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Θα συμφωνήσουμε σε αυτό <
Ωρες-ώρες μας λείπει ο Ανδρέας Παπανδρέου (φωτό) του Μαρτίου του 1987 και σίγουρα μας λείπει ο ελληνόψυχος τρόπος που αντιμετώπισε τότε την Τουρκία…> και ΜΟΝΟ γιαυτό έχουμε να τον θυμόμαστε.....

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ασφάλεια της χώρας, της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικότερα, την ώρα που η Άγκυρα ανακοίνωσε και επιχειρεί να δημιουργήσει de facto καταστάσεις με έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ακύρωσης της AOZ του Καστελόριζου και απειλεί την Κύπρο με ΑΤΤΙΛΑ ΙΙΙ, η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία… εγκατέλειψε τη χώρα!

Παρέμβαση ΟΗΕ για τις εξορύξεις πετρελαίου στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Στα Ηνωμένα 'Εθνη έφτασε το θέμα των γεωτρήσεων στην Κύπρο και οι απειλές της Τουρκίας. Ο ΟΗΕ μέσω εκπροσώπου του ΓΓ καλεί "όλους τους εμπλεκόμενους να επιλύσουν το ζήτημα με ειρηνικό τρόπο».

Συνάντηση Ερντογάν με Παπανδρέου στις ΗΠΑ Στο πλαίσιο της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Πρόσεξε Jefrey .....τώρα σας παρακολουθούν περισσότερα μάτια και ακούν περισσότερα αυτιά από τότε στα Ίμια ......
Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_16/09/2011_406737

Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.
Αναμένεται να συζητήσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει και αφορούν Ελλάδα και Κύπρο. Ειδικότερα, θα συζητήσουν τις προειδοποιήσεις Ερντογάν ότι τουρκικά πολεμικά πλοία θα κάνουν από εδώ και στο εξής έντονη την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες έχουν προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.
Η Ε.Ε., στην οποία η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί, και οι ΗΠΑ, που αποτελούν τον ισχυρότερο παραδοσιακό σύμμαχο της Τουρκίας, έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις από την Άγκυρα και διαμηνύουν ευθέως την υποστήριξή τους στο δικαίωμα κάθε χώρας να αξιοποιήσει τον ενεργειακό πλούτο που βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

Eπαναφέρει στο προσκήνιο την επαναγορά ελληνικού χρέους το ΙΙF - "ΔΝΤ και BRICS να επαναγοράσουν ομόλογα ύψους 20 δισ. ευρώ"

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Να αναλάβουν σχέδιο επαναγοράς ελληνικού χρέους ύψους 20 δισ. ευρώ προτείνει τόσο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και στις αναδυόμενες αγορές, τις λεγόμενες BRICS, το IIF (Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικής), ο αρμόδιος φορέας για την εποπτεία των διαδικασιών διαχείρισης του ελληνικού χρέους.
Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η πρόταση του IIF στοχεύει στη σταθεροποίηση των αγορών και στην αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης χρέους σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η βασική ιδέα του σχεδίου είναι χώρες όπως η Βραζιλία, η Κίνα και η Ινδία να θέσουν τα κεφάλαιά τους σε έναν λογαριασμό που θα διαχειρίζεται το ΔΝΤ και στη συνέχεια θα παρέχεται στην ελληνική κυβέρνηση ώστε αυτή να είναι σε θέση να αγοράζει χρέος από τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων.
Σύμφωνα με το IIF, η πρόσθετη αυτή πηγή χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με το σχέδιο ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του χρέους της Ελλάδας έως και κατά 25 δισ. ευρώ ή κατά 11% του ΑΕΠ. 

Reuters: Δημοσκόπηση μεταξύ αναλυτών προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας τον επόμενο χρόνο

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/70528.html

image

Αλλά δε θα εγκαταλείψει το ευρώ!
Αποκαλυπτική είναι δημοσκόπηση του Reuters, η οποία διεξήχθη ανάμεσα σε 50 επιφανείς οικονομικούς αναλυτές από ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέσα στον επόμενο χρόνο, αλλά δίνουν μόνο σε ποσοστό 18% την πιθανότητα να εγκαταλείψει το ευρώ.

Με την 6η δόση μας "εκβιάζουν" μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου όπου και η Ελλάδα μένει χωρίς ρευστό

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96308&catid=13



- Η Κομισιόν μιλάει και για νέα μέτρα εάν το χαράτσι στα ακίνητα δεν επιφέρει τα αναμενόμενα
- Χαρακτηριστικά ζητούν έστω και μία ιδιωτικοποίηση μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου
- Η τρόικα τελικά δεν έρχεται τη Δευτέρα και προτιμούν τη τηλεδιάσκεψη με τον Βενιζέλο
- Δεν δέχονται καμία απόλυτως απόκλιση από τους στόχους και το 2011 και το 2012

Στη συνάντηση Λαγκάρντ-Παπανδρέου ενδέχεται να παραστεί ο Τόμσεν

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Δεν θα επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην τρόικα, αλλά θα συμμετέχει στη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον την Τρίτη.

X.A.: Ενθαρρυντικά νέα για τις τράπεζες αλλάζουν το κλίμα

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

X.A.: Ενθαρρυντικά νέα για τις τράπεζες αλλάζουν το κλίμα
(upd) “Απογοητεύτηκε” ο CAC στο Παρίσι -  Μετριοπαθή κέρδη στη Wall
Υπόθεση των τραπεζών ήταν η άνοδος της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Τα ενθαρρυντικά νέα δεν ήρθαν από την Πολωνία, όπου και διεξάγεται το Eurogroup, αλλά από την Φραγκφούρτη και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πορτογαλία: "Ανακάλυψε" ψεύτικα στοιχεία για το δημόσιο χρέος της

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τα έχουμε ξαναπεί αυτά και στην πρωινή ανακοίνωση της Ισπανίας για το ποσοστό του ΑΕΠ της......άκου πολλά αλλά πίστεψε ελάχιστα....
Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Η Κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα νήσων Μαδέρα, μια μικρή αυτόνομη περιοχή, υποβάλει από το 2004 στοιχεία για το χρέος που υπολείπονται των πραγματικών, εξέλιξη που αυξάνει τις πιέσεις για τη χώρα να πετύχει τους στόχους της για το έλλειμμα στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης των 78 δισ. ευρώ που έλαβε από το EFSF.

H Bank of Portugal χαρακτήρισε «σοβαρή» την παράλειψη αυτή, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Τα ελλείμματα προϋπολογισμού της Πορτογαλίας θα αναθεωρηθούν ανοδικά για την περίοδο 2008-2010. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας είπε πως ελέγχει τους λογαριασμούς της Μαδέρα και θα καταρτίσει σχέδιο λιτότητας για την περιοχή.

Τον Οκτώβριο η απόφαση για την έκτη δόση Eurogroup: Περιμένουμε την εφαρμογή των μέτρων

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4657492

Την άμεση εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση αναμένει η τρόικα, όπως προέκυψε από την συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στην Πολωνία. «Χαιρετίζουμε τα νέα μέτρα. Το πνεύμα με το οποίο θα επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα είναι θετικό», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει τη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη με την τρόικα. Η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα αποφασιστεί τον Οκτώβριο.

Τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας τη Δευτέρα Επισπεύδεται η έγκριση του νέου ρόλου του EFSF από τα κοινοβούλια

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=420125

Τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας τη Δευτέρα


Αθήνα
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι ενέργειες της ελληνικής πλευράς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της 6ης δόσης του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η επαπειλούμενη χρεοκοπία του Φ. Ρέσλερ

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15391982,00.html

Οι δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί για τη στήριξη της Ελλάδας, οι διαμάχες στον κυβερνητικό συνασπισμό, και το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο στην ελβετική τράπεζα UBS είναι τα θέματα της σημερινής επισκόπησης

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Διώξεις και κατηγορίες για «πειραγμένα» στοιχεία

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63383397
Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο, μέχρι πρότινος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Νίκος Λογοθέτης μετά από δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του μετά από καταγγελίες του προέδρου της Αρχής για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Διώξεις και κατηγορίες για «πειραγμένα» στοιχεία

Όλι Ρεν: Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της Ελλάδας Τον Οκτώβριο η απόφαση για την επόμενη δόση

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2056924


Τον Οκτώβριο θα ληφθεί η απόφαση για τη χορήγηση της επόμενης δόσης της διεθνούς βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως είναι κρίσιμη η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης.

Η γεώτρηση ως αιχμή του δόρατος

Του Ν.Λυγερού

Όταν υπάρχει αγώνας ακόμα και η επιλογή των λέξεων είναι σημαντική, όχι μόνο για τις κινήσεις αλλά και για το πλαίσιο. Τώρα αυτό ονομάζεται Αφροδίτη και η πλατφόρμα της εταιρείας Noble, Όμηρος. Έχει ενδιαφέρον να το προσέξουμε ειδικά από εδώ και πέρα, πιο λεπτή λεπτομέρεια είναι η λέξη γεώτρηση. Από μόνη της δεν είναι εντυπωσιακή, αλλά αποκτά μια απίστευτη δυναμική μέσα στο πλαίσιο της ΑΟΖ. Ο λόγος είναι απλός, αλλά όχι απλοϊκός. Η ΑΟΖ καθορίστηκε από το 1982 μέσω του Δικαίου της θάλασσας και διαχωρίζεται με την υφαλοκρηπίδα μεταξύ άλλων από την αλιεία . Κατά συνέπεια, δεν παραπέμπει άμεσα στη γη και δίνει την εντύπωση ότι είναι μόνο ένα μήκος 200ΝΜ, ενώ είναι ένα εμβαδόν που έχει βάθος και μάλιστα τόσο βάθος που αγγίζει τη γη. Ενώ η γεώτρηση παραπέμπει άμεσα στον πλούτο της γης. Αυτή η λεπτή λεπτομέρεια είναι αυτή που διαχωρίζει το δυνητικό με την πραγματικότητα. Όσο δεν γίνεται γεώτρηση έχουμε την εντύπωση ότι το θέμα αφορά το άυλο και με αυτόν τον τρόπο το όλο πλαίσιο είναι αόρατο, πράγμα το οποίο συσχετίζεται με τη στρατηγική. Η υλοποίηση μέσω της γεώτρησης προκαλεί μια αλλαγή φάσης, αφού η στρατηγική δεν είναι πλέον δυνητική και έχει εφαρμογή σε τακτικό επίπεδο. Γίνεται το ανάλογο πολεμολογικά με τις έννοιες του πολέμου και της μάχης. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας δεν είναι μόνο θέμα θέλησης, αλλά και πράξης. Σε αυτή τη φάση η Κύπρος μάς αποδεικνύει ότι έχει και τα δύο. Η θέληση έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια με τις τρεις διακρατικές συμφωνίες που έχει υπογράψει και τώρα βλέπουμε ότι δεν λυγίζει λόγω των πιέσεων και συνεχίζει ορθολογικά την πορεία της όσον αφορά στην πράξη. Αν μερικοί από τους δικούς μας δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι ένα μικρό νησί έχει τη δυνατότητα να έχει μια υψηλή στρατηγική, τώρα θα πρέπει να αποδεχτούν τα αποτελέσματά της. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι υπάρχει ήδη μια σημαντικότατη κίνηση. Αυτό είναι λάθος, είναι προς το παρόν συμβολική, διότι αποδεικνύει με τη de facto στρατηγική της ότι οι απειλές είναι ισχυρές μόνο όταν τις πιστεύει κανείς και μόνο. Η μεγάλη αλλαγή φάσης θα γίνει με την εύρεση αερίου ή πετρελαίου, διότι ξαφνικά η οικονομία θα δείξει σε όλους την αποτελεσματικότητα και τη δυναμική της στρατηγικής της ΑΟΖ. Έτσι η γεώτρηση λειτουργεί ως αιχμή του δόρατος για όλο το θέμα. Απλώς, μην ξεχνάμε ότι η αιχμή είναι ισχυρή, όταν το δόρυ είναι σκληρό.

Τα τρία σενάρια των Ελλήνων στρατηγών

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/


ΛΟΝΔΙΝΟ – Ανταπόκριση:
Κώστας Χαρδαβέλλας
Στο θάλαμο επιχειρήσεων του ελληνικού πενταγώνου στο Χολαργό υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρία σενάρια αντιμετώπισης πιθανού θερμού επεισοδίου με την Τουρκία – η οποία δείχνει να ετοιμάζεται για μια στρατιωτική παρέμβαση στο θέμα της έρευνας για υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο νούμερο 12 της Κύπρου.
Καθώς ο τουρκικός στόλος βρίσκεται ήδη εν πλω αναμένοντας εντολές, πλησίον του Καστελόριζου, για μια δυναμική παρέμβαση στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, στο ελληνικό Πεντάγωνο φτάνουν συνεχώς πληροφορίες για τις τουρκικές κινήσεις από κατασκοπευτικά αεροπλάνα, επανδρωμένα ή μη, της ισραηλινής αεροπορίας.

Επικίνδυνα κέντρα παραπληροφόρησης αλά Ίμια!Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Προσέχετε τι θα πράξετε ......ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΌΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ !!!) ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ , ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ  ΌΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΡΕΣΟΓΟΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙ 1.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ .....ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ...ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ.....
ΓΚΕΚΕ???????????????????????????????
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8318

Διεθνής καταδότης αντικαθεστωτικών η Τουρκία!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=19941
Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η οποία δημοσίως εμφανίζεται να καταδικάζει και να μέμφεται το καθεστώς του Σύρου δικτάτορα Μπασάρ Αλ Άσαντ, όταν έρχονται τα δύσκολα φροντίζει να αποδείξει ότι η νοοτροπία των ηγεσιών των δυο χωρών ελάχιστα απέχει…
Η Τουρκία επίτρεψε σε πράκτορες των συριακών μυστικών υπηρεσιών να δράσουν σε τουρκικό έδαφος και να απαγάγουν από τον καταυλισμό προσφύγων όπου διέμενε τον αντισυνταγματάρχη των συριακών χερσαίων δυνάμεων Χουσεΐν Χαρμούς, ο οποίος είναι ο πρώτος αξιωματικός που δημοσιοποίησε η λιποταξία του από τις τάξεις του στρατεύματος στις αρχές Ιουνίου. Πιθανότατα όμως, οι ίδιοι οι Τούρκοι παρέδωσαν μετά από συμφωνία τον αξιωματικό στους διώκτες του.


Ισραήλ: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν το Καστελόριζο

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_4871.html#more


Σεπτέμβριος 15, 2011.

Το Ισραήλ και η Ελλάδα επικαλέστηκαν το αμοιβαίο σύμφωνο άμυνας που υπέγραψαν, κρυφά, πριν από 12 ημέρες, υπό το πρίσμα των τουρκικών μετακινήσεων στη θάλασσα και τον αέρα στην Ανατολική Μεσογείο.

Αντάλλαξαν κάποιες ιδέες Περί οικονομίας συζήτησαν Χριστόφιας και - Έρογλου στο πλαίσιο των απευθείας

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/79736

Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν το κεφάλαιο της οικονομίας.
Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν το κεφάλαιο της οικονομίας.
Λευκωσία: Το κεφάλαιο της οικονομίας συζήτησαν στη σημερινή τους συνάντηση, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

Ηλιάδης – Μπεγλίτης : Δεν θα ακολουθηθεί η προκλητική στάση της Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


beglitisiliadis 474x584 243x300 Ηλιάδης   Μπεγλίτης : Δεν θα ακολουθηθεί η προκλητική στάση της Τουρκίας
Την πάγια θέση της ελληνικής Κυβέρνησης ότι οι έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, αποτελούν αυτονόητο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Παναγιώτης Μπεγλίτης, ύστερα από συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του, Δημήτρη Ηλιάδη, στην Αθήνα.

Σκηνικό πολέμου ετοιμάζεται να δημιουργήσει στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://sigmalive.com/news/local/419324


Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι

Από το ιστολόγιο http://sigmalive.com/simerini/419302

ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι έφθασε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα της Noble Energy στο οικόπεδο 12. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως όλα θα είναι έτοιμα για να αρχίσει η γεώτρηση, ενώ αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπει και το τρυπάνι.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν έφθασε στην Τρίπολη

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν έφθασε στην Τρίπολη


Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε σήμερα στην Τρίπολη, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στις χώρες της "αραβικής άνοιξης", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ



Του Δημήτρη Μπεκιάρη
(RIEAS Αναλυτής)

Copyright:
www.rieas.gr
H  άσκηση από την Κυπριακή Δημοκρατία του αυτονόητου δικαιώματος εξόρυξης του φυσικού της πλούτου, αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο μιας Τουρκίας, η οποία ανεξάρτητα από το αν στην πολιτική ηγεσία βρίσκονται οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές ή οι Κεμαλιστές, εμφανίζεται πάντοτε ως επιθετικός και, τελικά, ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Τα δόγματα των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» και της «ήπιας ισχύος», τα οποία εισήγαγε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ως κάποιες εκ των βασικών κατευθύνσεων της τουρκικής διπλωματίας κατέρρευσαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η Τουρκία απειλώντας με πόλεμο την Κύπρο, οδηγώντας στα άκρα τη σχέση της με το Ισραήλ, ενισχύοντας την στρατιωτική της παρουσία στα ύδατα της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου και τείνοντας να διαταράξει τις ισορροπίες δεκαετιών, οδηγεί σε ανάφλεξη μια περιοχή στην οποία ήδη η κατάσταση είναι ρευστή.

ΠΡΟΣ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

H εκδήλωση ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ήταν μαθηματικά βέβαιη την επομένη της κρίσης των Ιμίων, για λόγους που καθίστανται κυριολεκτικά αδιάφοροι υπό το βάρος των τελευταίων ραγδαίων διπλωματικών εξελίξεων. Όπως συμβαίνει πάντα σε κάθε ιστορικό γεγονός, από τη διαμορφούμενη κατάσταση δε λείπουν οι τραγικές ειρωνίες: Ο Δκτης Νότιας Θαλάσσιας Περιοχής του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Can Erenoglu βρίσκεται από χθες προφυλακισμένος.

Προφυλακισμένος για συμμετοχή στα πραξικοπηματικά σχέδια κατά της ισλαμικής κυβέρνησης, η οποία κλιμακώνει τις προκλήσεις της στο Καστελόριζο.  Το δε Ισραήλ μόλις πριν τρία χρόνια και κατά την τουρκο-ισραηλινή άσκηση Reliant Mermaid Χ, αναγνώριζε το Καστελόριζο στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας ως «τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης».

Τουρκική υποκρισία καταγγέλλει Αιγύπτιος αρθρογράφος

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=19934

Άρθρο γνώμης στην έγκυρη εφημερίδα της Αιγύπτου Al Ahram, στη στήλη με τίτλο «όσα δεν λέγονται», του δημοσιογράφου Άσραφ Άλ Άσρι, εξαπολύει δριμύτατη επίθεση εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο και κατηγορεί για υποκρισία, τακτικισμούς και τη εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, ενώ ονομάζει τους Τούρκους, «εμπόρους κηδειών»!
Στο άρθρο ο συντάκτης του υποστηρίζει: «Δεν είναι ντροπή να εντυπωσιαζόμαστε από το Τουρκικό πολιτικό πρότυπο και να το θαυμάζουμε. Επίσης, δεν είναι κακό να επαινούμε τις επιτυχίες και τη δυναμισμό που παρουσιάζει τελευταίως η Τουρκία. Είναι όμως μεγάλη ντροπή, η μετατροπή της Αιγύπτου σε δίοδο για την υλοποίηση του νέου τουρκικού σχεδίου, το οποίο παραγκωνίζει και καταπατά τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η νέα Αίγυπτος».

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΥΡΑΥΛΟ ΚΡΟΥΖ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Χουριέτ 15-9-2011
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΡΟΥΖ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Τουρκία: το θέατρο του παραλόγου- Το τέλος του Δόγματος Νταβούτογλου

Από το ιστολόγιο http://www.diplomatikoperiskopio.com/


Όταν ο καθηγητής και νυν Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου κυκλοφόρησε, προ μηνών, στα Ελληνικά, το βιβλίο του « Στρατηγικό Βάθος» δημιούργησε στην χώρα μας τόσους θαυμαστές που δεν είχε αποκτήσει ούτε στην ίδια του την χώρα. Ο τότε μάλιστα Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών φρόντισε να ανακοινώσει και το δικό του...δόγμα εξωτερικής πολιτικής. 

Τεταμένη η κατάσταση Στρατιωτικές ενισχύσεις του Ισραήλ στη Δ.Όχθη εν όψει της προσφυγής των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231128662

Ο ισραηλινός στρατός ενισχύει τις δυνάμεις του γύρω από οικισμούς για να αποτρέψει αντιπαλαιστινιακές επιθέσεις
Ο ισραηλινός στρατός ενισχύει τις δυνάμεις του γύρω από οικισμούς για να αποτρέψει αντιπαλαιστινιακές επιθέσεις   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Αύριο το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες εξόρυξης η NOBLE ENERGY στο οικόπεδο δώδεκα που ανήκει στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Αύριο το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες εξόρυξης η εταιρεία NOMBLE ENERGY στο οικόπεδο δώδεκα που ανήκει στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Από χθες το απόγευμα η πλατφόρμα «Όμηρος» με τους τεχνικούς της NOMBLE ENERGY εργάζονται πυρετωδώς στο οικόπεδο Αφροδίτη για την αγκυροβόληση- εγκατάσταση της, ώστε από αύριο να αρχίσει να εργάζεται το τρυπάνι.

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις – Στο τέλος του μήνα το πόρισμα

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


polis polubiou 300x194 Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις   Στο τέλος του μήνα το πόρισμαΟ Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης Πόλυς Πολυβίου ολοκλήρωσε με τις σημερινές καταθέσεις το στάδιο της λήψης προφορικών μαρτυριών. Άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να καλέσει και άλλα άτομα σε προφορική μαρτυρία για ακόμα μια μέρα και επανέλαβε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια την 30η Σεπτεμβρίου να παραδώσει το πόρισμα της έρευνας του, το οποίο θα είναι «κατά το δυνατόν δίκαιο και αξιόπιστο».

Μετά τις τουρκικές προκλήσεις Συνάντηση των υπουργών Άμυνας Κύπρου και Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/79830

Ο υπουργός Αμυνας Π.Μπεγλίτης συναντάται με τον ομόλογό του Δ.Ηλιάδη
Ο υπουργός Αμυνας Π.Μπεγλίτης συναντάται με τον ομόλογό του Δ.Ηλιάδη
Αθήνα: Στην Αθήνα βρίσκεται ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης την Παρασκευή προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Πάνο Μπεγλίτη, υπό το κλίμα που διαμορφώνεται με τις τουρκικές απειλές για την εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ.