Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Διώξεις και κατηγορίες για «πειραγμένα» στοιχεία

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63383397
Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο, μέχρι πρότινος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Νίκος Λογοθέτης μετά από δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του μετά από καταγγελίες του προέδρου της Αρχής για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Διώξεις και κατηγορίες για «πειραγμένα» στοιχεία



Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη πριν από έναν χρόνο, μετά από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της Αρχής Ανδρέα Γεωργίου για παραβίαση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και απόσπαση από αυτό στοιχείων της υπηρεσίας.
Ο κατηγορούμενος πλέον, αντιπρόεδρος της Αρχής αρνείται τις κατηγορίες και αποδίδει την ποινική του εμπλοκή στη διαφωνία που είχε με τον κ. Γεωργίου ως προς την καταγραφή των στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν για την αποτύπωση του ελλείματος της χώρας. Υποστηρίζει ότι το έλλειμα εμφανίστηκε να φθάνει στο 15%, ποσοστό που κατά τον ίδιο είναι διογκωμένο. Αναφέρει επίσης πως για το θέμα είχε ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Επί της ουσίας της υπόθεσης υποστηρίζει πως στον υπολογιστή, μέσω του οποίου φαίνεται να έγινε η παραβίαση, έχουν πρόσβαση δέκα εργαζόμενοι της Αρχής.
Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή για την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Προ διημέρου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έπαυσε με απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, με εξαίρεση τον πρόεδρο της αρχής κ. Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου