Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τουρκία και τα κατεχόμενα χαράζουν… υφαλοκρηπίδα!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=19970

Είχε δεν είχε, η Τουρκία πέρασε και στο… παρασύνθημα. Όπως ανακοινώθηκε, εάν οι Κύπριοι δεν σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στον τομέα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική μεσόγειο, τότε η Τουρκία και τα κατεχόμενα θα προχωρήσουν στη χάραξη της υφαλοκρηπίδας!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η απόφαση ελήφθη μετά από συζητήσεις Τούρκων και Τουρκοκυπρίων αξιωματούχων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα μετά από πρόσκληση που απηύθυνε η τουρκική κυβέρνηση.
Έπεται η επίσκεψη υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας από το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας και την κρατική πετρελαϊκή εταιρία TPAO στα κατεχόμενα, όπου θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου.




Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν και κατά πόσον η «πρωτοβουλία» αυτή της Τουρκίας θα πρέπει να ερμηνευθεί ως ένα βήμα στην κατεύθυνση ενός «Σχεδίου Β’» το οποίο βλέποντας ότι οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού δεν οδηγούν πουθενά, ξεκινά τη διαδικασία ενσωμάτωσης των κατεχομένων ή αποτελεί απλά ένα ακόμα βήμα στην ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής…
Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά συμπίπτουν με την άφιξη στο σημείο της γεώτρησης της πλατφόρμας με το γεωτρύπανο της Noble Energy το οποίο θα ξεκινήσει πολύ σύντομα να εργάζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου