Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αντάλλαξαν κάποιες ιδέες Περί οικονομίας συζήτησαν Χριστόφιας και - Έρογλου στο πλαίσιο των απευθείας

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/79736

Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν το κεφάλαιο της οικονομίας.
Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν το κεφάλαιο της οικονομίας.
Λευκωσία: Το κεφάλαιο της οικονομίας συζήτησαν στη σημερινή τους συνάντηση, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.


Οπως ανέφερε σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ, στη σημερινή συνάντηση, που ολοκληρώθηκε γύρω στις 15:00, οι δύο ηγέτες συζήτησαν το κεφάλαιο της οικονομίας, επί του οποίου αντάλλαξαν κάποιες ιδέες, με στόχο την εξεύρεση συγκλίσεων.

Πρόσθεσε πως οι δύο ηγέτες ανέθεσαν στους εμπειρογνώμονες της κάθε πλευράς να συνεχίσουν τη συζήτηση και να εργαστούν στα εναπομείναντα ζητήματα.

Η κ. Μπάτενχαϊμ είπε ότι η επόμενη συνάντηση των ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου και θα συζητηθεί το κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις σε σχέση με τις διεργασίες εξόρυξης φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, η κ. Μπάντενχαϊμ είπε ότι το θέμα δεν έχει άμεση σχέση με τις συνομιλίες και δεν συζητήθηκε.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν εξευρεθεί φυσικός πλούτος θα πρέπει να είναι προς όφελος όλων των κυπρίων, Ε/κ και Τ/κ, μέσα στο πλαίσιο της ομόσπονδης ενωμένης Κύπρου.

Είπε επίσης ότι τα ΗΕ απευθύνουν έκκληση σε όλες τις πλευρές για να επιλύσουν το θέμα με ειρηνικό τρόπο.

Σημειώνεται ότι μετά την προηγούμενη συνάντηση των δύο ηγετών την Τετάρτη, η κ. Μπάτενχαϊμ είχε δηλώσει ότι επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών αριθμός συγκλίσεων στο θέμα της υπηκοότητας.



Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου