Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Σαν σήμερα πέθανε ο μέγας πατριώτης & εθνικός ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ


Γεώργιος Αβέρωφ: Επιχειρηματίας και μέγας εθνικός ευεργέτης. Βλάχικης καταγωγής, γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1818 στο Μέτσοβο. Ήταν ο νεώτερος από τα πέντε αδέλφια της οικογενείας και οι γονείς του τον προόριζαν για δάσκαλο στο εκεί σχολείο. Εκείνος, όμως, πνεύμα ανήσυχο, προτίμησε να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό.
 
Σε ηλικία 22 ετών μετέβη στο Κάιρο για να εργασθεί κοντά στον αδελφό του, ο οποίος είχε υφασματοπωλείο. Γρήγορα άνοιξε τα δικά του φτερά και αρχικά ασχολήθηκε με τη γεωργία, νοικιάζοντας κτήματα πλησίον του Νείλου. Στη συνέχεια επιδόθηκε στο εμπόριο σίτου στη Ρωσία και το 1866 ίδρυσε εμπορικό και τραπεζιτικό οίκο στην Αλεξάνδρεια.

Στο εδώλιο στελέχη τoυ οίκου Moody's για πλαστές αναλύσεις κατά Ελλάδας & Ιταλίας!!!


Αντί για την Ελλάδα, τελικά οι οίκοι αξιολόγησης θα συναντήσουν τη Νέμεση στην Ιταλία για το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος της χώρας μας, αλλά και άλλων χωρών χρυσιμοποιωντας την Ελλάδα ως το πρώτο πιόνι του παζλ για να ρίξουν στο βάραθρο τις οικονομίες και των λοιπών νότιων χωρών της ευρωζώνης.
Kαι κατ'αυτό τον τρόπο να θησαυρίσουν με τα στοιχήματα χρεοκοπίας, αλλά και να δώσουν την δυνατότητα  στους προστάτες τους, τις κρατικές αρχές των χωρών τους, βασικά των ΗΠΑ, να ελέγξουν γεωστρατηγικά χώρες όπως η Ελλάδα ή και η Ιταλία. Χώρες οι οποίες πήγαιναν να ξεφύγουν από τον σφικτό εναγκαλισμό της Δύσης, συνάπτοντας συμφωνίεςς τεράστιες γεωστρατηγικής και ενεργειακής σημασίας με την Ρωσία.

Επικίνδυνοι: Δίνουν σε διαπλεκόμενο όμιλο με το "βαθύ" τουρκικό κράτος 4 μαρίνες!!!


Ένας όμιλος στενά διασυνδεδεμένος με τον τουρκικό "βαθύ" κράτος με ότι αυτό συνεπάγεται, ζητά να αγοράσει τέσσερα ιδιωτικά λιμάνια σκαφών αναψυχής (μαρίνες) στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα και την Πελοπόννησο. Την αποκάλυψη την είχε κάνει πρώτο το defencenet.gr στις 20 Ιουνίου.
Η αρχή έχει ήδη γίνει με την μαρίνα της Λέσβου στης οποίας το ιδιοκτησιακό σχήμα συμμετέχει τουρκική εταιρεία, αλλά εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά: Ο τουρκικός όμιλος DOGUS Holding A.S, είναι το ίδιο το τουρκικό κράτος ένας από τους μεγαλύτερους στον τραπεζικό, βιομηχανικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα στην Τουρκία με απολήξεις σε όλα τα κλιμάκια του τουρκικού κρατικοού μηχανισμού και του τουρκικού "βαθέως" κράτους.

Φάρμακα – «δολοφόνους» προωθεί η Τρόικα

Φάρμακα – «δολοφόνους» προωθεί η Τρόικα
Ολοταχώς στην εισαγωγή γενοσήμων από χώρες σαν την Ινδία, μας οδηγεί η Τρόικα καθώς με το άλλοθι της εξοικονόμησης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στις δαπάνες υγείας
ζητούν από τους φαρμακοποιούς να υποκαταστήσουν τους γιατρούς χάρη στη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία.Αυτή η επικίνδυνη ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι η κάθετη αύξηση των δαπανών στον τομέα υγείας με πιθανές επιπλοκές στην Δημόσια Υγεία που είναι δύσκολο να προβλεφτούν.

Από τον αντιπρύτανη στη Ναταλία δώρο iPhone, με λεφτά του ΑΠΘ


Προσωπικά hi tech δωράκια αβρότητας σε επώνυμους καλλιτέχνες, τα οποία πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του πανεπιστημίου, και αγορές ηλεκτρονικών συσκευών, που φτάνουν στα σπίτια των διοικούντων το ίδρυμα ενώ φαίνεται ότι «περνιούνται» στις λειτουργικές δαπάνες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποδεικνύεται ότι αποτελούν προτεραιότητες κάποιων από τις  πρυτανικές αρχές κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους.

Κόβουν τις διπλές συντάξεις

Η φράση «η αξιολόγηση των πολλαπλών συντάξεων πρέπει να γίνει αθροιστικά και καθ’ ύψος», που περιλαμβάνεται στην έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και βρίσκεται στα γραφεία των… οικονομικών υπουργών, δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας και την κατεύθυνση των μέτρων που καλείται να λάβει άμεσα η κυβέρνηση.

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση δέχεται, στο πλαίσιο της εξεύρεσης μέτρων ύψους 11,7 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, εισηγήσεις να καλέσει 150.000-200.000 συνταξιούχους να επιλέξουν έως το τέλος του χρόνου ποια από τις δύο κύριες συντάξεις που λαμβάνουν θα περικοπεί.

Στις 20.000 ο μισθός του βουλευτή!!!

Σε απόγνωση είναι οι επικεφαλής της Βουλής μετά το πρεσάρισμα που τους έχουν κάνει δικαστικοί και ειδικά το τμήμα Μισθοδικείου, προκειμένου να τους γνωστοποιηθεί το πάσης φύσεως κόστος που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Κυριακάτικη Δημοκρατία" το συνολικό κόστος του κάθε βουλευτή του Κοινοβουλίου είναι:* Βάσει προϋπολογισμού της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση για κάθε βουλευτή ανέρχεται στις 8.000 ευρώ.

Έκανε φασαρία ο Παπαδήμος

Μαθήματα φορολογικής συνείδησης συνεχίζει να παραδίδει ο Λουκάς Παπαδήμος και δίνει το σωστό παράδειγμα στους πολίτες της χώρας. Ενώ ο κανονισμός υποχρεώνει όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους να καταθέτουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση, ο τέως πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει ειδική εξαίρεση στον εαυτό του. Προκειμένου έτσι να δείξει στην πράξη ότι στην Ελλάδα υπάρχει ισονομία.
Αντί να δώσει παράδειγμα, ακολουθώντας κατά γράμμα ότι επιβάλλει ο νόμος. Συγκεκριμένα υπέβαλε τη δήλωσή του για το οικονομικό έτος 2011 με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή χειρόγραφη.

Εφιάλτης στο δρόμο των... εκκαθαριστικών

Το φετινό φορο-σοκ με την εκκαθάριση της δήλωσης δεν έχει προηγούμενο και όπως προκύπτει δεν λείπουν οι περιπτώσεις φορολογουμένων που μέχρι πέρυσι έπαιρναν επιστροφή και φέτος εισπράττουν κεραμίδα φόρου χιλιάδων ευρώ.

Οι τυχεροί που θα έχουν επιστροφή μετριούνται στα δάχτυλα. Μέχρι σήμερα τα εκκαθαριστικά περίπου δύο εκατομμυρίων φορολογουμένων, που υπέβαλαν από τους πρώτους τις δηλώσεις τους, αποδεικνύουν ότι ούτε καν ένας στους δέκα δεν παίρνει επιστροφή φόρου! Σε σύνολο 1.937.343 εκκαθαριστικών που έχουν ήδη αποσταλεί επτά στα δέκα ραβασάκια που έρχονται είναι χρεωστικά, με τον μέσο φόρο 1,3 εκατομμυρίων φορολογουμένων στα 1.547 ευρώ. Μόλις 168.607 ή το 8,7% του συνόλου είναι πιστωτικά, με τους επιστρεφόμενους φόρους στα 91 εκατ. ευρώ.

Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα

Στην επόμενη έκθεση της Τρόικας παραπέμπει ο Ζ. Κ. Γιούνκερ αναφορικά με το ερώτημα εάν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ είναι διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερο χρόνο και συνεπώς περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει (αύριο, 16/07) και αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του περιοδικού, ο επικεφαλής του Eurogroup καλεί το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο να λάβει άμεσα τις αποφάσεις του όσον αφορά τη συνταγματικότητα του μόνιμου μηχανισμού στήριξης ESM.