Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Στις φλόγες «Κατράντζος» και «Μινιόν»

Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980 δύο ταυτόχρονες πυρκαϊές κατέστρεψαν δύο από τα ιστορικότερα πολυκαταστήματα της Αθήνας, «Μινιόν» και «Κατράντζος», εν μέσω της εορταστικής περιόδου. Επρόκειτο για εμπρησμούς και αποδόθηκαν από τις αρχές σε τρομοκρατικές ενέργειες.


Στις 3:07 το πρωί της Παρασκευής αυτόπτες μάρτυρες και στα δύο πολυκαταστήματα άκουσαν εκρήξεις και δευτερόλεπτα μετά είδαν φλόγες να ξεπηδούν από τα δύο κτήρια. Μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν παρανάλωμα του πυρός, εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών και της απουσίας χωρισμάτων στους ορόφους.

Ευχάριστη έκπληξη Συγκινητικές επιστολές άγγλων μαθητών: «Να γυρίσουμε τα Γλυπτά πίσω στην Ελλάδα!»

Κατερίνα Ροββά
Από το tanea

 Συγκινούν οι επιστολές από δεκάχρονους άγγλους μαθητές που συζήτησαν το θέμα στο σχολείο τους και αποφάσισαν ότι τα κομμάτια του Παρθενώνα κακώς παραμένουν «φυλακισμένα» στο Βρετανικό Μουσείο.

Εχουν περάσει 204 χρόνια από τότε που ο λόρδος Ελγιν, πρεσβευτής της Βρετανίας στην Υψηλή Πύλη, πούλησε στη Βουλή των Κοινοτήτων τα Γλυπτά που απέσπασε από τον Παρθενώνα.

Κίνημα ὑπέρ τῆς Ἑλληνικότητος μέ σημαία τήν γλῶσσα!

Μπαμπινιώτης – Φιλόλογοι βάλλουν μέ ἀνακοινώσεις ἐναντίον τῆς γλωσσικῆς ἀπατρίας καί τῆς ἀλλοιώσεως τοῦ λεξιλογίου μας

Η ΞΕΝΟΛΑΓΝΕΙΑ κορυφαίων Ὑπουργῶν, τινές ἐκ τῶν ὁποίων ἔχουν καί ΙΕΚ ἐκμαθήσεως τῆς ἑλληνικῆς γραμματείας, δημοσιογράφων τηλεοπτικῶν σταθμῶν, συγγραφέων διανοουμένων τῆς λεγόμενης ἐλίτ, μέ ἀφορμή τήν πανδημία, ἐξοργίζει τόσο τήν κοινή γνώμη ὥστε μέ ἀφορμή τήν γενικευμένη χρήση ξένων λέξεων νά δημιουργεῖ κίνημα ὑπέρ τῆς ἑλληνικότητος. Μέ ἐπίκεντρο τήν γλῶσσα. Ὁ καθηγητής Γιῶργος Μπαμπινιώτης, ὁ ὁποῖος ἔκανε πρῶτος τήν ἀρχή μέ ὀργίλες ἀναρτήσεις του στό διαδίκτυο ἐναντίον ὅλων ὅσοι ὑπετάχθησαν ἀκρίτως στήν ξενοκρατία τῶν ὅρων καί τῶν ἐννοιῶν, ἀπό χθές ἀπέκτησε ὡς σύμμαχό του τήν Πανελλήνια Ἕνωση Φιλολόγων, ἡ ὁποία μέ ἀνακοίνωσή της ξιφουλκεῖ κατά τῆς γλωσσικῆς ἀπατρίας. Ἡ ἀπόπειρα διακωμωδήσεως τῆς πρωτοβουλίας του ἀπό ἕναν ἑσμό ἀναλυτῶν καί λοιπῶν ἄλλων σέ διατεταγμένη ὑπηρεσία, ὄχι ἁπλῶς δέν ἔκαμψε τό φρόνημά του ἀλλά τόν ὡδήγησε νά «βγεῖ» στήν ἀντεπίθεση.

Stratfor: Ποια είναι τα κρίσιμα μέτωπα του πλανήτη το 2021

Μετάφραση-Επιμέλεια: Άννα Φαλτάϊτς 

Η «επόμενη μέρα» της πανδημίας και η νέα Αμερική που αναδύεται υπό τον Τζο Μπάιντεν, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της επόμενης χρονιάς. Ποιες θα είναι ο παγκόσμιες και οι περιφερειακές τάσεις το επόμενο έτος. Το στοίχημα της Τουρκίας.

Στην πολύ περίπλοκη και δύσκολη προσπάθεια ανάκαμψης από την πανδημία της Covid-19 θα είναι στραμμένη η παγκόσμια προσοχή τη νέα χρονιά. Η ανάκαμψη θα έρθει την ώρα που στις ΗΠΑ αναλαμβάνει ένας νέος πρόεδρος, ο οποίος θα επιδιώξει να αποκαταστήσει την αμερικανική ηγεσία στην παγκόσμια πολιτική. Αν και είναι εμφανές πως αυτοί οι δυο παράγοντες θα αποτελέσουν τον «οδηγό» για το επόμενο έτος, η ταχύτητα με την οποία θα εξελιχθούν και θα αρχίσουν να επηρεάσουν τις αλλαγές, θα μετριαστεί από μια σειρά γεωπολιτικών δυναμικών.

Τα ευχαριστώ του Ερντογάν στην Μέρκελ και ο ζήλος του Μπορέλ να «ξεπλύνει» την Άγκυρα

Νίκος Μελέτης
Από το liberal

Το κάρο μπροστά από το άλογο επιχειρούν να βάλουν πάλι οι Βρυξέλλες σε ότι αφορά την αναζήτηση ισορροπιών στις ευρωτουρκικές σχέσεις, ενώ η τουρκική ηγεσία συνεχίζει να πουλά φιλοευρωπαϊκά φούμαρα στους ευρωπαίους φίλους της, όπως έκανε χθες ο κ. Ερντογάν που αφού ευχαρίστησε την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ εξέφρασε την …βούληση της Τουρκίας για να ανοίξει «νέα σελίδα» στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Ερντογάν δικαιολογημένα εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Α. Μέρκελ για την «εποικοδομητική συνεισφορά» της καθώς στην διάρκεια της γερμανικής προεδρίας της Ε.Ε. με παρέμβαση της ουσιαστικά εμποδίστηκε η προώθηση αποφάσεων που θα οδηγούσαν σε σκλήρυνση της ευρωπαϊκής στάσης και στην επιβολή μέτρων εναντίον της

Σύλλογος Μουσουλμάνων Ρόδου - Καταγγέλλει την προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να εκμεταλλευθεί τον σύλλογο !!!

 

Δελτίο Τύπου

Του σωματείου με την επωνυμία «πολιτιστικός σύλλογος μουσουλμάνων Ρόδου – «Η ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ».

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για υπόθεση κατασκοπείας που φέρονται να διέπραξαν Έλληνες υπήκοοι, καταγόμενοι από το Νομό Ροδόπης. Δεν έχουμε καμία απολύτως διάθεση ή αρμοδιότητα να εκφράσουμε γνώμη για τη δικογραφία. Η Ελληνική δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος. Ωστόσο, εξ αφορμής αυτής της υπόθεσης για ακόμη μια φορά κάποιοι από ελληνικής πλευράς βάλλουν κατά δικαίων και αδίκων ενώ, την ίδια ώρα, κάποιοι επιτήδειοι από τουρκικής πλευράς βρήκαν την ευκαιρία να καπηλευθούν την παρουσία και τη δράση του συλλόγου μας και να μας «εκμεταλλευθούν» προς εξυπηρέτηση εθνικών και πολιτικών σκοπών τους που σε καμία περίπτωση δεν μας εκφράζουν. Σε όλους τους τόνους και με απόλυτη σαφήνεια δηλώνουμε τα εξής:

Άχμεντ αλ Τουχάμι: Η Τουρκία δεν θέλει λύση στη Λιβύη γιατί τα λιβυκά πετροδόλαρα στηρίζουν την οικονομία της

Ο Λίβυος πολιτικός αναλυτής, Άχμεντ αλ Τουχάμι, σε δήλωσή του στον αιγυπτιακό τηλεοπτικό σταθμό Al-Ghad, σημείωσε ότι η ισλαμιστική Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που εδρεύει στην Τρίπολη, «δεν ασχολείται επαρκώς με τις τρέχουσες συμφωνίες και διαπραγματεύσεις» πολιτικής λύσης στη Λιβύη.

Οι προσπάθειες της Τρίπολης για επίτευξη λύσης «δεν είναι σοβαρές» είπε και τόνισε ότι η Τουρκία, σύμμαχος του καθεστώτος της Τρίπολης, έχει ευθεία συμφέροντα στη Λιβύη, όπως να συνεχιστεί η ροή λιβυκών πετροδόλαρων στα ταμεία της, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που υφίσταται.

ΙΑΑΑ / ISDA: Συμπεράσματα της Ημερίδας για τη ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥ… μεγάλο ενδιαφέρον

Το Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ / ISDA) έδωσε στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε με τη συμμετοχή διακεκριμένων αναλυτών και έμπειρων ναυάρχων εν αποστρατεία. Αντικείμενο της ημερίδας ήταν η Ελληνική Ναυτική ισχύς σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ειδικότερα της Ανατολικής Μεσογείου. Στην ημερίδα έλαβε μέρος και χαιρέτισε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ο πρώην υπουργός, Στέφανος Μάνος. Ας δούμε συνοπτικά τα συμπεράσματα, όπως αυτά δημοσιοποιήθηκαν στο Δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε και διένειμε το ΙΑΑΑ.