Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020

Σύλλογος Μουσουλμάνων Ρόδου - Καταγγέλλει την προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να εκμεταλλευθεί τον σύλλογο !!!

 

Δελτίο Τύπου

Του σωματείου με την επωνυμία «πολιτιστικός σύλλογος μουσουλμάνων Ρόδου – «Η ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ».

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για υπόθεση κατασκοπείας που φέρονται να διέπραξαν Έλληνες υπήκοοι, καταγόμενοι από το Νομό Ροδόπης. Δεν έχουμε καμία απολύτως διάθεση ή αρμοδιότητα να εκφράσουμε γνώμη για τη δικογραφία. Η Ελληνική δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος. Ωστόσο, εξ αφορμής αυτής της υπόθεσης για ακόμη μια φορά κάποιοι από ελληνικής πλευράς βάλλουν κατά δικαίων και αδίκων ενώ, την ίδια ώρα, κάποιοι επιτήδειοι από τουρκικής πλευράς βρήκαν την ευκαιρία να καπηλευθούν την παρουσία και τη δράση του συλλόγου μας και να μας «εκμεταλλευθούν» προς εξυπηρέτηση εθνικών και πολιτικών σκοπών τους που σε καμία περίπτωση δεν μας εκφράζουν. Σε όλους τους τόνους και με απόλυτη σαφήνεια δηλώνουμε τα εξής:

Ο Σύλλογός μας υφίσταται νομίμως και λειτουργεί νομίμως κατά τους κανόνες της ελληνικής πολιτείας. Μέλη μας είναι αποκλειστικά και μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες. Το συνεκτικό στοιχείο των μελών τους συλλόγου μας είναι το μουσουλμανικό θρήσκευμα και τίποτε άλλο. Οι επαφές μας με την Τουρκία είναι επαφές που εξαντλούνται σε ζητήματα κοινής θρησκευτικής πίστης και πολιτιστικών παραδόσεων. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Εάν κανείς θέλει να αναζητήσει «κρυφούς» σκοπούς στη δράση του συλλόγου και των μελών μας δεν θα βρει τίποτε άλλο από την επιθυμία μας για προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας των δυο λαών. Οτιδήποτε διαφορετικό τυχόν αναφέρει κάποιος άλλος για εμάς είναι εκ του πονηρού και δεν μας εκφράζει. Είμαστε έλληνες πολίτες, σεβόμαστε και τιμούμε τη χώρα μας και του Νόμους της. Πολιτικά παιχνίδια και εθνικιστικές αναφορές στην πλάτη μας δεν είναι αποδεκτές, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Όποιος δεν τιμάει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη δεν είναι και άξιος να φέρει την ελληνική υπηκοότητα.

Και εμείς είμαστε περήφανοι ως Ροδίτες και ως Έλληνες.

ΡΟΔΟΣ 18/12/2020 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΕΧΙΖΕ ΣΕΛΛΑΒΤΖΗ

Σχ. : Σημαντική η ανακοίνωση και ιδιαίτερα μάλιστα εκεί που καταγγέλλει αυτούς που  ¨από τουρκικής πλευράς βρήκαν την ευκαιρία να καπηλευθούν την παρουσία και τη δράση του συλλόγου μας και να μας «εκμεταλλευθούν» προς εξυπηρέτηση εθνικών και πολιτικών σκοπών τους¨.Επίσης αξιοπρόσεκτη και η τελευταία πρόταση !

Ο γραμματέας του προξενείου, για ότι έκανε φυσικά και δεν το αποφάσισε μόνος του, αλλά υπό την καθοδήγηση του προξένου. Για αυτό λοιπόν ίσως θα έπρεπε να σταματήσουν να τον καλούνε στις εκδηλώσεις τους. Για να μην δίνουν και πάτημα στους κακεντρεχείς…

ΠΗΓΗ tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου