Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Άχμεντ αλ Τουχάμι: Η Τουρκία δεν θέλει λύση στη Λιβύη γιατί τα λιβυκά πετροδόλαρα στηρίζουν την οικονομία της

Ο Λίβυος πολιτικός αναλυτής, Άχμεντ αλ Τουχάμι, σε δήλωσή του στον αιγυπτιακό τηλεοπτικό σταθμό Al-Ghad, σημείωσε ότι η ισλαμιστική Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που εδρεύει στην Τρίπολη, «δεν ασχολείται επαρκώς με τις τρέχουσες συμφωνίες και διαπραγματεύσεις» πολιτικής λύσης στη Λιβύη.

Οι προσπάθειες της Τρίπολης για επίτευξη λύσης «δεν είναι σοβαρές» είπε και τόνισε ότι η Τουρκία, σύμμαχος του καθεστώτος της Τρίπολης, έχει ευθεία συμφέροντα στη Λιβύη, όπως να συνεχιστεί η ροή λιβυκών πετροδόλαρων στα ταμεία της, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που υφίσταται.

Η Τουρκία λεηλατεί τα ταμεία της Λιβύης. Πολλά δισεκατομμύρια δολάρια αντί να διατίθενται προς όφελος του λιβυκού λαού διοχετεύονται στην αγορά τουρκικών ντρόουν και άλλου οπλισμού, στην πληρωμή της τουρκικής στρατιωτικής υποστήριξης, στην εισαγωγή στη χώρα τουρκικών προϊόντων και άλλα έχουν μεταφερθεί σε τουρκικές τράπεζες για «φύλαξη». Αναφερόμαστε πάντα στα κεφάλαια που ελέγχει το καθεστώς Σαράτζ ως -δυστυχώς- «διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης» της χώρας.

ΠΗΓΗ tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου