Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Σάμου Ευσέβιος: «Οι Έλληνες αναζητούν τον μακαριστό Χριστόδουλο»

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Π. Φαλήρου (Παναγίτσα) το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.
Της πολυαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Σάμου Ευσέβιο, Καστορίας Σεραφείμ, Κασσανδρείας Νικόδημο, Σύρου Δωρόθεο, Νέας Σμύρνης Συμεών, Φλωρίνης Θεόκλητο, Ύδρας Εφραίμ, Σερρών Θεολόγο, Κερκύρας Νεκτάριο, Σιδηροκάστρου Μακάριο, Πειραιώς Σεραφείμ, Καισαριανής Δανιήλ, Δημητριάδος Ιγνάτιο και Κυθήρων Σεραφείμ.
Να σημειωθεί, ότι το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, τελέστηκε στο Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Π. Φαλήρου μετά από πρόταση του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος, ενώ πολλοί συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου μετά βίας κρατούσαν τα δάκρυα τους.

«Πράσινο φως» για την ανάδειξη του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου της Νικόπολης

Το «πράσινο φως» για την ανάδειξη του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου της Νικόπολης στην Πρέβεζα άναψε το υπουργείο Πολιτισμού. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων ευρώ, θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 35 μηνών και θα εκτελεστεί από τη ΛΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η μελέτη προβλέπει την υλοποίηση έργων έρευνας, ανάδειξης και ανάπλασης σε πέντε επιμέρους επιλεγμένες θέσεις του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου.

Μόσχα: «Η Κύπρος είναι ενιαίο κράτος» υπογραμμίζει ο Πατριάρχης Μόσχας

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει εσωτερικά σύνορα στην Κύπρο και θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην ανεύρεση λύσης για την...
επανένωση του νησιού, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, μετά το γεύμα στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο ΙΙ. «Η θέση και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη. Δεν αναγνωρίζουμε τις συνοριακές γραμμές, που υπάρχουν στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι ενιαίο κράτος» είπε ο Πατριάρχης Μόσχας, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις ώστε να αποκατασταθεί εκείνο το επίπεδο εμπιστοσύνης των δύο κοινοτήτων, εκείνη η ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία ζούσαν οι άνθρωποι επί αιώνες και εάν σήμερα η διεθνής κοινότητα δεν είναι ικανή να επιλύσει αυτό το ζήτημα, διαθέτοντας αρκετούς μοχλούς για την επίλυσή του, τότε αυτό προκαλεί λύπη».

Συγκλονιστική συνέντευξη του αδελφού του Αρχιεπισκόπου Χριστδούλου."Ο αδελφός μου ζει στις καρδιές όλων..."

«Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΗΣΥΧΟ. ΔΙΑΒΑΖΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ» 

Στον οίκο ευγηρίας Αγάπης Μέλαθρον - Αγιος Χαράλαμπος της Μητρόπολης Καλαβρύτων φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια ο αδελφός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου Ιωάννης Παρασκευαΐδης, έπειτα από την τελευταία επιθυμία του σεπτού ιεράρχη, όπως την είχε εκφράσει στον εγκάρδιο φίλο του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, «πρόσεχε, σε παρακαλώ, τον αδελφό μου όταν φύγω» του είχε πει λίγο πριν κλείσει τα μάτια του ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος. Και εκείνος τήρησε κατά γράμμα τα λόγια του επιστήθιου φίλου του. 

Ο Boy George επέστρεψε κλεμμένη εικόνα στην Κύπρο

Ο Boy George, πρώην τραγουδιστής των «Culture Club» συμφώνησε να επιστρέψει στην Εκκλησία της Κύπρου μία εικόνα του Χριστού που ήρθε στην κατοχή του 11 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή. Ο Βρετανός τραγουδιστής αγόρασε την εικόνα από έναν ................
.................
έμπορο έργων τέχνης στο Λονδίνο το 1985 χωρίς να γνωρίζει την προέλευσή της.

Ξεκίνησε το Πατρινό Καρναβάλι 2011


Με την  πιο λιτή τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού
ξεκίνησαν  οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι του 2011.
Χιλιάδες Πατρινοί αψήφησαν την βροχή και κατέκλυσαν την πλατεία Γεωργίου.
Την έναρξη κήρυξε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.
Με την είσοδο του άρματος του βασιλιά Καρνάβαλου η νύχτα έγινε μέρα από τα
δεκάδες πυροτεχνήματα.