Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Έναν Ελληνικό, καινούριο κόσμο, Μέγα.

Στις συμπληγάδες του χρεοκοπημένου υλισμού και της καλπάζουσας θηριωδίας, δεν χρειάζονται προφητικές καταστροφολογίες, αλλά Ελλάδα....


Η εσχατολογία, η δαιμονοποίηση και η διασπορά τρόμου υπήρξαν τα εργαλεία των αποτυχημένων εξουσιαστικών δομών που μαστίζουν την ανθρωπότητα. Η δημιουργία του φανταστικού “έσχατου κακού”, της συμφοράς, ως αντίδοτο στην απάνθρωπη πραγματικότητα ώστε οι μάζες να παραμένουν φοβικές, υποτακτικές.

Τουρκική πρόκληση:Δώρο στα Σκόπια αντίγραφο σαρκοφάγου του Αλεξάνδρου

Η υπουργός Πολιτισμού των Σκοπίων, Ελιζαμπέτα Καντσέσκα Μιλέφσκα είχε συνάντηση σήμερα στη μονοήμερη επίσκεψή της στην Κωνσταντινούπολη, με τον Τούρκο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτουγκρούλ Γκουνάι.

Κατά τη συνάντηση οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν τους καλούς πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών καθώς και τις συνεχείς προσπάθειες για την περαιτέρω προώθησή τους.

Συγκινητικό σχόλιο του Νίκου Αλιάγα...Για την «φυλακισμένη» Καρυάτιδα

Πάνω από 400.000 χρήστες στο twitter συγκινήθηκαν από το σχόλιο του Νίκου Αλιάγα, με την φωτογραφία που ανέβασε από την επίσκεψή...


... του στο Βρετανικό Μουσείο.

Είχε σταθεί μπροστά από την Καρυάτιδα και την κοιτούσε με δέος. Ο παρουσιαστής την ανέβασε στο twitter με ένα συγκινητικό σχόλιο.

Η Άλωση της Ρόδου από τον Σουλεϊμάν Α! τον Μεγαλοπρεπή.



Σχόλιο από ALEXANDER

Ένα μικρό μάθημα ιστορίας σε όλους όσους κάθε βράδυ «θαυμάζουν»
Το σφαγέα του Ελληνισμού από τον ΑΝΤ1


 Ήταν η δεύτερη προσπάθεια των Οθωμανών το 1522 να εκδιώξουν τους Ιωαννίτες Ιππότες από τη Ρόδο και να διασφαλίσουν με την κατάληψη του νησιού την κυριαρχία τους στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αυτή τη φορά στέφθηκε από επιτυχία, σε....
αντίθεση με την πρώτη το 1480.

H «απάντηση» των Ελλήνων στους Μάγια που σαρώνει στο Facebook

           ΠΗΓΗ SupportGreece

Από την αντεπίθεση του Ελληνισμού στη στρατηγική της ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Ο Ελληνισμός ξέρει να αντέχει και το έχει αποδείξει και στο παρελθόν. Με όλες τις πιέσεις που δεχόμαστε δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε μία φάση αναμονής και απλώς να περιμένουμε άλλο ένα χτύπημα ή πρόβλημα. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε την τέχνη της στρατηγικής που επινοήσαμε για να κάνουμε την καλύτερη επίθεση, δηλαδή την αντεπίθεση. Μέσω της πλάγιας σκέψης, η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη παρουσιάζεται ως ένα στρατηγικό άνοιγμα ικανό ν’ αλλάξει τα δεδομένα που μας ταλανίζουν. Η ελληνική ΑΟΖ δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο για τη στρατηγική διαχείριση της κρίσης. Γι’ αυτό το λόγο, η οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση της θέσπισης αποτελεί όντως ένα έγκλημα ειρήνης. Ο λαός μας υποφέρει και δεν έχει άλλες προοπτικές.

Συμφωνία των ΗΠΑ με τη Ρωσία για την απομάκρυνση του Μπασάρ Αλ Άσαντ;


Πυκνώνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες και οι φήμες, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσική Ομοσπονδία που διεξήγαγαν όλο αυτό το διάστημα διαπραγματεύσεις για να εξευρεθεί ένα στρατηγικό modus vivendi – modus operandi στο ζήτημα της Συρίας, κατέληξαν σε συμφωνία…
Η συμφωνία, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν πηγές της συριακής αντιπολίτευσης, ο αραβικός Τύπος, καθώς επίσης και μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ (οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δηλαδή), αναφέρουν ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την παραίτηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ρωσική παρέμβαση στην ΕΕ για το κυπριακό Μνημόνιο…

Αναφορά στο ζήτημα της Κύπρου είχαμε από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας.
Η αναφορά μάλιστα έγινε με τέτοιον τρόπο που δίνει την εντύπωση ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με κύριο θέμα την ενεργειακή σχέση των δυο πλευρών, η ρωσική πλευρά που φημίζεται για τη γεωπολιτική οπτική που υιοθετεί στα επιμέρους ζητήματα που την απασχολούν (π.χ. το «όπλο» της ενέργειας είναι πολύ ευρύτερο από απλά οικονομικό), έθεσε το θέμα της παραδοσιακής πρόσβασής της στην Κύπρο και φαίνεται πως στα ανταλλάγματα που ζήτησε υπήρχε και η γενικότερη πρόσβαση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο…

«Άδειασμα» ΥΠΕΞ στη Λιβύη για την ΑΟΖ…

Την ολιγωρία πολλών ετών του πολιτικού της συστήματος και της «εμπνευσμένης» εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε, πληρώνει πλέον η χώρα, όπως φάνηκε μετά την επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, οποίος δεν έγινε καν δεκτός από τον ομόλογό του…
Ευθυγραμμισμένη με τις τουρκικές θέσεις, οι Λίβυοι όχι μόνο απέκλεισαν διμερείς διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τον καθορισμό της ΑΟΖ, αλλά κάλεσαν και για πολυμερείς διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό της, κάτι που πρακτικά συνεπάγεται πολυετείς καθυστερήσεις που θα είχαν σοβαρό αντίκτυπο στα προσδοκώμενα ελληνικά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες που θα μπορούσαν να βγάλουν τη χώρα από το σημερινό τέλμα.

Κρούσματα φυματίωσης, ηπατίτιδας και ψωρίασης στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Υπόμνημα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, μέσω του οποίου ζητάει... από τον πρώτο την απομάκρυνση των μεταναστών από τη Σχολή Αστυφυλάκων και τη μετατροπή της σε Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος για το όσο διάστημα αυτή παραμένει κλειστή λόγω μη εισαγωγής άλλων δόκιμων αστυφυλάκων.

Επιπλέον, η Ένωση Αστυνομικών κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου για περιστατικά φυματίωσης, ηπατίτιδας και ψωρίασης που έκαναν την εμφάνιση τους στους λαθρομετανάστες

Γ. Παπαντωνίου:"Δεν είδα, δεν ξέρω"


Τη γραμμή «ναι μεν, αλλά…» ακολούθησε ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου στην κατάθεσή του για τον λογαριασμό στην τράπεζα HSBC.

Στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ο κ. Παπαντωνίου επιβεβαίωσε την ύπαρξη του λογαριασμού της συζύγου του στην ελβετική τράπεζα -ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ-, ωστόσο εξήγησε ότι πρόκειται για λογαριασμό που άνοιξε η κ. Κουράκου από κοινού με τον πρώτο της σύζυγο για οικονομική ενίσχυση των δύο γιων τους.

Βρυξέλλες: "Θρησκευτική μάχη" για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

"Το πιο αμφιλεγόμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί το κέντρο της Ευρώπης". "Χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος οι Βρυξέλλες, λόγω Μουσουλμάνων".
Αυτοί είναι ίσως οι πιο ενδεικτικοί τίτλοι που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, όταν στην ιστορική πλατεία Gran Place και μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, τοποθετήθηκε το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Στα τέλη Νοεμβρίου, οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με μία ευφάνταστη ηλεκτρονική εγκατάσταση από τηλεοπτικές οθόνες, ύψους 25 μέτρων, σε σχήμα ελάτου, αντί του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Χιονίζει σε Καρπενήσι και Παρνασσό - Βροχή στην Αττική

Οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά έπιασαν δουλειά πριν από λίγο για να καθαρίσουν το δρόμο από το χωριό Τυμφρηστός μέχρι και το τούνελ (Σήραγγα Παύλου Μπακογιάννη), όπου το χιόνι πέφτει ακατάπαυστα από τις 9:00΄ σήμερα το πρωί.

Τα αυτοκίνητα στο παραπάνω τμήμα του δρόμου (59ο - 65ο χλμ), χρειάζονται αλυσίδες. Με αλυσίδες επίσης διεξάγεται η κυκλοφορία και μετά το τούνελ προς Καρπενήσι.

Θα χαστουκίσω τον Βρούτση!(Βίντεο)

Ο τέως γενικός γραμματέας της ΤΕΔΚΝΑ και τέως δημάρχος Χολαργού, Δημήτρης Νικολάου καταφέρθηκε με βαριές εκφράσεις κατά του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση μετά την απόφασή του να καταργήσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Χολαργό.

Ο Δημήτρης Νικολάου απείλησε ότι θα τον χαστουκίσει όταν τον συναντήσει σε κομματική συνάντηση ενώ αποκάλεσε τον Υπουργό εργασίας παλιόπαιδο.

Πέταξαν γιαούρτια στον Καμίνη

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον δήμαρχο Αθηναίων παραμονές Χριστουγέννων, όταν μια ομάδα αγνώστων τον πλησίασε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας και τον αποδοκίμασε με... γιαούρτια!!!

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο δήμαρχος Αθηναίων έπινε καφέ με την παρέα του όταν 20 άτομα περίπου, με καλυμμένα πρόσωπα πήγαν κοντά του και και άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν και να τον βρίζουν.

Επεισόδια και «ξύλο» στη Μητρόπολη Ναυπάκτου...

Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σταυρόπουλος κλήθηκε από την Μητρόπολη Ναυπάκτου κύριο Ιερόθεο να απολογηθεί διότι, παρά την απαγόρευση της Ιεράς Συνόδου , Ιερουργεί στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου.
Στις 3:30μ.μ. παρουσιάστηκε στο Επισκοπείο μαζί με άλλους Μοναχούς για να απολογηθεί.

Μόλις πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι της Ναυπάκτου το λόγο που παρουσιάστηκαν οι Μοναχοί στη Μητρόπολη ξεσηκώθηκαν και τουλάχιστον 150 άτομα περικύκλωσαν το Επισκοπείο Ναυπάκτου, φωνάζοντας να φύγει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος από τη Ναύπακτο ως ανεπιθύμητος και ως πολέμιος της Μονής Μεταμορφώσεως την οποία έχτισε ο Ναυπακτιακός λαός.

Πρώην υπουργός της Αλβανίας ομολογεί δημόσια ότι είναι Ορθόδοξος

Ο Ντριτάν Πρίφτι καταγγέλλει ότι κατακρεουργήθηκε η Ορθόδοξία κατά την απογραφή, καθώς "συγχέουν τους Έλληνες Μειονοτικούς, με τους Αλβανούς Ορθόδοξους"...
Ο πρώην υπουργός του Σαλί Μπερίσα Ντριτάν Πρίφτι, που δεν διστάζει να ομολογεί δημόσια την πίστη του, καταγγέλλει ότι κατακρεουργήθηκε η Ορθοδοξία κατά την απογραφή στην Αλβανία, εμφανιζόμενη ως τρίτη δύναμη, μετά και τους καθολικούς. Ο κ. Πρίφτι μιλάει ευθέως για πολιτικά παιχνίδια, αφού κρατικοί παράγοντες "συγχέουν τους Έλληνες Μειονοτικούς με τους Αλβανούς Ορθόδοξους".

Δραματική κατάσταση: 68 λουκέτα την ημέρα

Δραματική κατάσταση: 68 λουκέτα την ημέρα

Σε πτώχευση οδηγούνται τρεις επιχειρήσεις κάθε μία ώρα, λόγω της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, δημιουργώντας μια νέα στρατιά ανέργων.
Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού μητρώου Επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα οποία, από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου «κατέβασαν ρολά» 23.278 επιχειρήσεις σε όλη την χώρα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real News» και σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι η καταγραφή των διαγραφών δεν γίνεται σε πραγματικό χρόνο, καθώς πολλές εταιρείες είτε δεν δηλώνουν καθόλου το κλείσιμο στα επιμελητήρια είτε έχουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να φαίνεται στα χαρτιά ότι λειτουργεί.  

Στυλιανίδης: Δεν θα υπάρχει σχολείο χωρίς θέρμανση

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς από το νέο έτος δεν θα υπάρχει κανένα σχολείο το οποίο δεν θα έχει θέρμανση.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι «δε θα αφήσουμε τα σχολεία χωρίς θέρμανση, ήδη έχουν προβλεφθεί τα σχετικά κονδύλια» και τόνισε ότι στις 4 Ιανουαρίου που θα ανοίξει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα εκταμιευτούν τα απαραίτητα χρήματα προς τους δήμους.

Το υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε την παραλαβή της από τις γαλλικές αρχές Οι Γάλλοι έστειλαν τη λίστα Λάγκαρντ

Η αυθεντική «λίστα Λαγκάρντ» παραδόθηκε από τις γαλλικές αρχές στην Αθήνα.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τη «λίστα Λαγκάρντ» από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης μετέβησαν στο Παρίσι και παρέλαβαν τη λίστα η οποία διαβιβάστηκε άμεσα στο Γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Πεπόνη.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος», που είχε προαναγγείλει ήδη από τις 9/12 την παράδοση της αυθεντικής λίστας στις ελληνικές αρχές.

Καμπανάκι κινδύνου και για όπλα που βρίσκονται στο Παμπελοποννησιακό

Μπάτε σκύλοι αλέστε» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας και όπως αποκαλύπτει έγγραφο της εταιρείας φύλαξης που εστάλη στον Δήμο της Πάτρας, σε περίπτωση που συμβεί κλοπή... δεν θα μπορούμε να ανακαλύψουμε τον κλέφτη!
Σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφάλειας του σταδίου, στο πόστο του «κοντρόλ» φύλαξης (όπου υπάρχουν και τα monitor κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης) φυλάσσονται τα κλειδιά όλων των εσωτερικών και εξωτερικών θυρών του σταδίου, των αποδυτηρίων, των αποθηκών κλπ. αλλά και των λουκέτων ασφαλείας της εξωτερικής περίφραξης. Τα συγκεκριμένα κλειδιά «χρεώνεται» ο φύλακας ασφαλείας σε ειδικό βιβλίο! Στο ίδιο πόστο ο φύλακας, καταγράφει και την είσοδο - έξοδο όλων των εισερχομένων αθλητών, υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας και πολιτών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΟΚ: 1.400 πατρινοί σε 19 μήνες «φλέρταραν» με αυτοκτονία

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το παράρτημα της ΕΚΠΟΖΩ στην Πάτρα σύμφωνα με τα οποία μέσα σε διάστημα 19 μηνών από την ημέρα που άρχισε να λειτουργεί, το 40% των ατόμων που ζήτησε στήριξη - καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους έχει «φλερτάρει» με την ιδέα της αυτοκτονίας.
Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει - σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «κόσμο» ο υπεύθυνος του γραφείου κ. Νικολαδάκης - πως από τα 3.500 χιλιάδες άτομα που έχουν περάσει την πόρτα της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα, οι 1400 έχουν σκεφτεί να βάλουν τέλος στη ζωή τους καθώς δεν βλέπουν πως υπάρχει μέλλον.

Το Δαχτυλίδι των Χόμπιτ - Ένας μύθος που επινόησε ο Πλάτωνας

Έμπνευση του βρετανού συγγραφέα Τόλκιν η ιστορία; Φυσικά και όχι. Για ακόμη μια φορά ένας ελληνικός μύθος έγινε "copy-paste". Αυτός, του Γύγη:

O Πλάτωνας, στο Β΄ βιβλίο της «Πολιτείας» του και με το στόμα του Γλαύκωνα, επινοεί ένα μύθο.

Ένας βοσκός του βασιλιά της Λυδίας ονόματι Γύγης βρίσκει τυχαία ένα μαγικό δακτυλίδι μετά από δύο καταστρεπτικά φυσικά φαινόμενα. Την ώρα που έβοσκε τα πρόβατα του άρχοντά του, έπιασε φοβερή καταιγίδα και έγινε τόσο δυνατός σεισμός, ώστε άνοιξε η γη κάτω απ' τα πόδια του. Κατέβηκε στο χάσμα που δημιουργήθηκε και εκεί μέσα στα σπλάχνα της γης, είδε ένα μεγάλο χάλκινο κούφιο άλογο.

Νευρικότητα και πτώση ελέω "δημοσιονομικού γκρεμού"

Dow13.190,84-120,88 -0,91%  



  Nasdaq3.021,01-29,38 -0,96%  

H Wall Street χθες
Σημαντικές απώλειες που "ψαλίδισαν" τα εβδομαδιαία τους κέρδη συγκέντρωσαν οι δείκτες της Wall Street μετά την αποτυχία της πρότασης των Ρεπουμπλικάνων για την αποφυγή του "δημοσιονομικού γκρεμού" να βρει στήριξη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μειώνοντας έτσι τις ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας πριν τα τέλη του έτους.

Σε μια κίνηση-έκπληξη, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων John Boehner απάλλαξε των καθηκόντων της τη Βουλή έως την επομένη των Χριστουγέννων, έχοντας στο μεταξύ αποτύχει να συγκεντρώσει τη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων για ένα σχέδιο που θα αύξανε τους φόρους για όσους πολίτες κερδίζουν περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια ετησίως. Η εξέλιξη αυτή αφήνει στον αέρα τις προσπάθειες σύναψης συμφωνίας για να αποφευχθούν από το νέο έτος αυτόματες περικοπές και φορολογικές αυξήσεις ύψους 600 δισ. δολαρίων που πολλοί φοβούνται ότι θα οδηγήσουν την αμερικανική οικονομία πίσω σε ύφεση.  Ακόμα κι αν ο Boehner διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πολίτες πως η απόσυρση της πρότασης του για τον προϋπολογισμό δεν σημαίνει πως έχει εγκατελείψει τις διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο Barack Obama, το κλίμα δυσαρέσκειας ανανεώθηκε στην αγορά καθώς πλέον απομένουν μόλις 10 ημέρες για την εύρεση λύσης.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 120,80 μονάδες (-0,91%) κλείνοντας στις 13.190,80 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,4%. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 29,30 μονάδων (-0,96%) και έκλεισε στις 3.021,00 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας κέρδισε 1,7%. O S&P 500 σημείωσε πτώση 13,50 μονάδων (-0,94%) κλείνοντας στις 1.430,10 μονάδες. Από το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής ενισχύθηκε 1,2%.