Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Καμπανάκι κινδύνου και για όπλα που βρίσκονται στο Παμπελοποννησιακό

Μπάτε σκύλοι αλέστε» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας και όπως αποκαλύπτει έγγραφο της εταιρείας φύλαξης που εστάλη στον Δήμο της Πάτρας, σε περίπτωση που συμβεί κλοπή... δεν θα μπορούμε να ανακαλύψουμε τον κλέφτη!
Σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφάλειας του σταδίου, στο πόστο του «κοντρόλ» φύλαξης (όπου υπάρχουν και τα monitor κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης) φυλάσσονται τα κλειδιά όλων των εσωτερικών και εξωτερικών θυρών του σταδίου, των αποδυτηρίων, των αποθηκών κλπ. αλλά και των λουκέτων ασφαλείας της εξωτερικής περίφραξης. Τα συγκεκριμένα κλειδιά «χρεώνεται» ο φύλακας ασφαλείας σε ειδικό βιβλίο! Στο ίδιο πόστο ο φύλακας, καταγράφει και την είσοδο - έξοδο όλων των εισερχομένων αθλητών, υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας και πολιτών.

Προ μερικών μηνών όμως με εντολή του Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας ο ηλεκτρολόγος, οι δύο υδραυλικοί και οι κηπουροί, έβγαλαν αντικλείδια της μικρής πόρτας δίπλα από την είσοδο VIP και έτσι δεν περνούν από το «κοντρόλ».
Μετά από λίγες ημέρες ηλεκτρολόγος του σταδίου (σύμφωνα με το έγγραφο της εταιρείας φύλαξης) έδωσε τα κλειδιά της αίθουσας που χρησιμοποιεί η Αντιδημαρχία ώστε να εισέρχονται εργαζόμενοι υπάλληλοι καθώς και αντικλείδι της πόρτας VIP ώστε από εκεί να εισέρχονται υπάλληλοι και πολίτες προκειμένου να κάνουν σεμινάρια.
Η εταιρεία φύλαξης επισημαίνει πως «στο χώρο του σταδίου πέραν των αγωνιστικών χώρων υπάρχουν και χώροι ζωτικής σημασίας από άποψη ασφαλείας όπως υποσταθμοί του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, εγκαταστάσεις εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, λεβητοστάσια και χώροι που έχουν παραχωρηθεί σε συλλόγους, όπως στον Σκοπευτικό, όπου εντός της αιθούσης του φυλάσσονται και όπλα!
Η εταιρεία σεκιούριτι επισημαίνει πως μετά τα παραπάνω καθίσταται αδύνατη η φύλαξη του χώρου, αφού... όλοι έχουν κλειδί και εισέρχονται από όποια πόρτα θέλουν! Μάλιστα η εταιρεία αναγκάζεται (αφού δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας που έχει θέσει) να σηκώσει τα χέρια ψηλά σε περίπτωση που κάποιος κακόβουλος μπει μέσα στο γήπεδο και αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους προκειμένου είτε να αφαιρέσει πολύτιμα υλικά είτε να προκαλέσει δολιοφθορά.

ΠΗΓΗ dete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου