Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Οι 10 μεγαλύτεροι αθλητές της αρχαιότητας

Οι αγώνες στην Ολυμπία ήταν οι διασημότεροι και ενδοξότεροι του αρχαίου κόσμου. Οι νικητές λατρεύονταν ως θεοί και απολάμβαναν πρωτοφανείς τιμές από τους συμπολίτες τους.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 9 μεγάλους αθλητές της αρχαιότητας, που μνημονεύονται ως τις μέρες μας και μία γυναίκα, η οποία διακρίθηκε για το υποστηρικτικό της έργο στις αρματοδρομίες.

 Ήταν και ο μόνος τομέας που εμπλέκονταν γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.

Σουβλάκι: Θερμίδες και διατροφική αξία

Έχετε αναρωτηθεί πόσες θερμίδες έχει το παραδοσιακό σουβλάκι;
Αρκετοί θεωρούν το σουβλάκι junk food, αλλά η αλήθεια είναι πως, όταν φτιάχνεται από υλικά πρώτης ποιότητας κάθε άλλο παρά ένοχη απόλαυση είναι!
Ένα σουβλάκι μετρίου μεγέθους περιέχει υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, και πρωτεΐνη και θεωρείται πλήρες γεύμα.
Στα περισσότερα καταστήματα εστίασης αντί για ελαιόλαδο χρησιμοποιείται φοινικέλαιο το οποίο περιέχει 80% κορεσμένα λιπαρά.
Η πίτα απορροφά μια κουταλιά της σούπας φοινικέλαιο, ποσότητα που περιέχει 135 θερμίδες, ενώ η προσθήκη πατάτας αυξάνει τη συνολική πρόσληψη λιπαρών και τις θερμίδες από 400 στις 500.

Αντώνης Κονταράτος: Ο επιστήμονας, που έσωσε τους αστροναύτες του “Απόλλων 13” (Βίντεο)

Όταν ο πρώην ναζί Βέρνερ φον Μπράουν «έστησε» το φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, έχοντας μεταφερθεί στην Αμερική μετά την ήττα του Χίτλερ, συγκέντρωσε γύρω του μια μικρή ομάδα στενών συνεργατών.

Αυτοί σχεδίασαν και υλοποίησαν τελικά το ιστορικό πρόγραμμα «Απόλλων», που έστειλε τους πρώτους ανθρώπους στη Σελήνη. Μέλος αυτής της ομάδας υπήρξε κι ένας Έλληνας, ο Αντώνης Κονταράτος, το όνομα του οποίου δεν έγινε τόσο γνωστό στη χώρα μας όσο θα έπρεπε.

Γαλλοϊταλική ομπρέλα στα τεμάχια της ΑΟΖ (Χάρτης)

Την είσοδο της κοινοπραξίας της γαλλικής Total με την ιταλική ENI στο τεμάχιο 7 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με ποσοστά 50-50, καθώς και είσοδο του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού στα τεμάχια 2, 3, 9 και 8, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης,

Ο Υπουργός ανέφερε σε δηλώσεις του στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία» ότι ολοκληρώθηκε το πλαίσιο συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις εταιρείες Total και ENI, το οποίο ήταν μια πρωτοβουλία του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνεργασία με τους CEO της Total και της ENI.

Πέτσας: Το Κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ

Το Κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής και δεν νοείται λύση χωρίς αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την επίσκεψη του στην Κύπρο. Υπογράμμισε την ανάγκη για βιώσιμη λύση με εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε όλη την κυπριακή επικράτεια. Καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ σημειώνοντας την κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση και τονίζοντας την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στα τριμερή σχήματα συνεργασίας.