Τρίτη 20 Μαΐου 2014

«Σεισμός» χθες στο Σύνταγμα από Πόντιους εύζωνες (Εικόνες-Βίντεο)

Κορυφώθηκαν χτες οι εκδηλώσεις μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ αστυνομικών και Ποντίων έξω από την τουρκική πρεσβεία.
Ρίγη συγκίνησης όμως, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε η επίσημη αλλαγή της προεδρικής φρουράς με τους εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι με την τιμημένη φορεσιά του Πόντιου αντάρτη, προς τιμής των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Δείτε φωτογραφίες από το χρεοκοπημένο Ντιτρόιτ

Η άλλοτε βιομηχανική «καρδιά» της Αμερικής μοιάζει πια με ρημαγμένο τοπίο...
Ντιτρόιτ - μια πόλη φάντασμα. Η χρεοκοπία της πόλης που υπήρξε επί δεκαετίες σύμβολο της ανάπτυξης και ταύτισε το όνομά της με την μετατροπή της Αμερικής σε παγκόσμια βιομηχανική υπερδύναμη, γκρέμισε το «αμερικάνικο όνειρο».

Η άλλοτε βιομηχανική «καρδιά» της Αμερικής μοιάζει πια με ρημαγμένο τοπίο και αντί να προσελκύει επενδυτές έχει μετατραπεί σε φωτογραφικό προορισμό τουριστών και όχι μόνο.

Tι απαντά το ΤΑΙΠΕΔ για την Ελαφόνησο

Tι απαντά το ΤΑΙΠΕΔ για την Ελαφόνησο
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της ένταξης της παραλίας στην Ελαφόνησο στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ως δημόσια προς πώληση περιουσία το ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση που επιδιώκει να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Σε διευκρινίσεις (μετά το θέμα για την Ελαφόνησο) για το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου που έχουν «περάσει» στο ΤΑΙΠΕΔ, προέβη αυτήν τη φορά το Ταμείο.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, όλα λειτουργούν με απόλυτη διαφάνεια και για τον συγκριμένο λόγο, ο κατάλογος των ακινήτων είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ εδώ και δέκα μήνες, ώστε να γνωστοποιείται τι ανήκει στο Δημόσιο και πώς πρόκειται να αξιοποιηθεί στο μέλλον.

Επίσκεψη Μπάιντεν εν μέσω αντιδράσεων και πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας


Λευκωσία: Εν μέσω αντιδράσεων από κόμματα – που εκφράζουν φόβους για αναβάθμιση του ψευδοκράτους λόγω της συνάντησης με τον Ντερβίς Έρογλου στα κατεχόμενα – φτάνει αύριο στην Κύπρο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Καθησυχαστικός εμφανίζεται πάντως ο πρόεδρος Αναστασιάδης μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από την Ουάσιγκτον. Την ίδια ώρα πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από τις Αρχές, με την ΜΜΑΔ να σχηματίζει ομπρέλα προστασίας για τον Τζο Μπάιντεν.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μπάιντεν

Αρνητικό κλίμα στη Wall Street μετά τα αποτελέσματα


  Dow16.372,80-139,06 -0,84%  



  Nasdaq4.125,8135,22 0,86%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με μικρές απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις αρχικές συναλλαγές της Τρίτης έπειτα από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και ενώ τα αποτελέσματα των Home Depot Inc. και Staples Inc. δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο ταμπλό η Staples καταγράφει βουτιά 10% σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη S&P 500.

Η εταιρεία εξοπλισμού γραφείου ανακοίνωσε ότι τα κέρδη υποχώρησαν 43% στα 96,2 εκατ. δολ. ή 15 cents ανά μετοχή το α΄ τρίμηνο από 169,9 εκατ. δολ. ή 26 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 18 cents ανά μετοχή. Οι πωλήσεις υποχώρησαν 2,8% στα 5,65 δισ. δολ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 21 cents ανά μετοχή με έσοδα 5,61 δισ. δολ.

Για το β΄ τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περιμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη να διαμορφωθούν μεταξύ 9 cents και 14 cents ανά μετοχή, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για 15 cents.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 63,58 μονάδες (0,39%) και βρίσκεται στις 16.448,28 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 22,12 μονάδων (0,54%) φτάνοντας τις 4.103,69 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 6,03 μονάδων (0,32%) και βρίσκεται στις 1.879,05 μονάδες.

Πτώση κατέγραψε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτώση κατέγραψε στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,93%, υποχωρώντας στις 106,15 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 52.608,66 ευρώ.

Αντίθετα, οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,34% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 53,71 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους δείκτες, κέρδη κατέγραψαν ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 2,19% και της Εναλλακτικής Αγοράς 1,43, ενώ αμετάβλητοι παρέμειναν ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς και των Ξενοδοχείων. Ζημιές σε ποσοστό 1,09% σημείωσε ο δείκτης της Κύριας Αγοράς.

Ανοδικό ξέσπασμα στη Λ. Αθηνών

Της Εφης Γκικοπούλου
Από το capital.gr

"Ανάσα" για την ελληνική αγορά αποτέλεσε η σημερινή συνεδρίαση, με την χτεσινή προσδοκία να έρχεται με καθυστέρηση μίας ημέρας.

Η αγορά βρίσκεται σε υπερπουλημένα επίπεδα με τις τιμές των περισσοτέρων μετοχών να έχουν αποχωρήσει σημαντικά από τα τελευταία υψηλά τους, δίνοντας το περιθώριο για ελκυστικά επίπεδα εισόδου, σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς.

Χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι ο συσχετισμός που αναπτύσσεται πλέον μεταξύ του γενικού δείκτη τιμών και του τραπεζικού δείκτη. Πέρα από το δείκτη R (correlation coefficient), ο οποίος μετράει το συσχετισμό των δύο δεικτών, ενδιαφέρον θα έχει αν από εδώ και πέρα, θα βλέπουμε τους δύο δείκτες να κινούνται σε τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις.