Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Πτολεμαίος ΙΕ’ 47 π.Χ. – 30 π.Χ.

Ο τελευταίος βασιλιάς της δυναστείας των Πτολεμαίων, που κυβέρνησε την Αίγυπτο για περίπου 300 χρόνια (328 π.Χ. - 30 π.Χ.). Ήταν περισσότερο γνωστός ως Καισαρίων (μικρός Καίσαρας). Ο πρόγονός του και ιδρυτής της δυναστείας Πτολεμαίος Α' Σωτήρ ήταν στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο Πτολεμαίος Φιλοπάτωρ Φιλομήτωρ Καίσαρ, όπως ήταν ο πλήρης τίτλος του ονόματός του, γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου του 47 π.Χ. και ήταν καρπός του έρωτα του Ιουλίου Καίσαρα με τη βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα Ζ'. Το 48 π.Χ, ο Ρωμαίος στρατηλάτης βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια για να μεσολαβήσει ως επιδιαιτητής στη δυναστική διαμάχη που είχε ξεσπάσει στην Αίγυπτο μεταξύ της Κλεοπάτρας και του αδελφού της Πτολεμαίου ΙΓ'.

Τα μυστικά των Μεσαιωνικών κάστρων. Κρυφά περάσματα, πύλες θανάτου αλλά και ο πραγματικός ρόλος της τάφρου

Τα Μεσαιωνικά κάστρα εξακολουθούν να μαγεύουν ακόμη και σήμερα. Τόσο για την κατασκευή τους όσο και για τα μυστικά τα οποία κρύβουν. Μυστικά τα οποία έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό τους αλλά και την εφευρετικότητα των κατασκευαστών τους οι οποίοι κάθε άλλο παρά τυχαίες κινήσεις έκαναν.
Σύμφωνα με το thevintagenews.com, τα πάντα είχαν μελετηθεί ώστε να ώστε να μπορούν να προστατεύουν με τον καλύτερο τρόπο τους κατοίκους τους. 

Διαβάστε αναλυτικά ορισμένα από τα μεγαλύτερα μυστικά που αφορούσαν την κατασκευή τους:

Ξεκινά η δεύτερη φάση της έρευνας στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Ξεκινά την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου η δεύτερη φάση των φετινών ερευνών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων (1ος αι. πΧ), όπως πληροφόρησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και διευθύντρια των ερευνών, δρ. Αγγελική Σίμωσι.
«Αυτήν τη στιγμή στήνονται τα μηχανήματα», ανέφερε η κ. Σίμωσι, ενώ όπως έγινε γνωστό από την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος «Return to Antikythera» («Επιστροφή στα Αντικύθηρα»), η ερευνητική ομάδα καταφθάνει στο νησί από διάφορες περιοχές του κόσμου για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη αποστολή.

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το πρόστιμο στην Apple - Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί τους Ευρωπαίους

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην υιοθετεί "μονομερή" προσέγγιση σε φορολογικά ζητήματα, μετά την απόφαση που έλαβαν οι Βρυξέλλες με την οποία απαιτούν από την εταιρεία Apple να επιστρέψει στην Ιρλανδία ποσό-ρεκόρ που ξεπερνά τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ.
"Ανησυχούμε από μια μονομερή προσέγγιση που απειλεί να υπονομεύσει την πρόοδο που έχουμε πετύχει μαζί με τους Ευρωπαίους για ένα δίκαιο, διεθνές φορολογικό σύστημα" είπε ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Έγκλημα σοκ στις ΗΠΑ: Την απήγαγαν, τη βίαζαν για μέρες και την πέταξαν στους αλιγάτορες - Θα τη γλιτώσει ο δολοφόνος;

Μια 17χρονη κοπέλα το θύμα των φριχτών βασανιστηρίων - Μια κατάθεση «βόμβα» αποτέλεσε την άκρη του νήματος για να εξιχνιαστεί μια υπόθεση εξαφάνισης του 2009
Έναν εφιάλτη πέρα από κάθε φαντασία φαίνεται πως βίωσε πριν φύγει από τη ζωή η Brittanee Drexel, μια 17χρονη κοπέλα, η οποία απήχθη το 2009 από το σπίτι της στο Μιρτλ Μπιτς της Νότιας Καρολίνας και έκτοτε αγνοούνταν τα ίχνη της.

Μια πρόσφατη κατάθεση ενός κρατούμενου σε φυλακές των ΗΠΑ οδήγησε το FBI στην εξιχνίαση της υπόθεσης της εξαφάνισης, η οποία παρέμενε ανοιχτή αφού το πτώμα της κοπέλας δεν είχε βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Για πρώτη φορά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εξελέγη Μητροπολίτης Σμύρνης-Την Κυριακή η χειροτονία - 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ

Στην Κωνσταντινούπολη, στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου θα γίνει από τον οικουμενικό πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.
Η χειροτονία του νέου επισκόπου Ερυθρών κ. Κύριλλου θα γίνει επίσης από τον οικουμενικό πατριάρχη στη Σμύρνη στις 25 Σεπτεμβρίου στο ναό του Αγίου Βουκόλου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.