Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Διάλεξη του Ν.Λυγερού:"Από την ουσία της ζωής στην απελευθέρωση"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Από την ουσία της ζωής στην απελευθέρωση". 
Δήμος Λειβαδιών - Κύπρος. 
Τρίτη 29 Απριλίου 2014, ώρα 19:00.

Νίκος Λυγερός - Master Class Υπερδομών(Βίντεο)



Νίκος Λυγερός - Master Class Υπερδομών
Παλαιομέτοχο,Κύπρος- 27/4/2014
email: w@lygeros.org

Απίστευτο βίντεο που καταρρίπτει τις αστείες δικαιολογίες που επικαλούνται για τις χημικές ουρές! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο καταπληκτικό αυτό βίντεο καταρρίπτονται οι αστείες δικαιολογίες που επικαλούνται κάποιοι για να δικαιολογήσουν τις χημικές ουρές.
Δείτε το βίντεο ολόκληρο και προσεκτικά και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Δυο αεροσκάφη βρίσκονται σε παράλληλη πτήση στο ίδιο ύψος με τις ίδιες συνθήκες πτήσης αλλά με
διαφορετική συμπεριφορά. Σίγουρα θα έχετε ακούσει από πολλούς τις παρακάτω δικαιολογίες...


Ανακαλύφθηκε ο τάφος του Μ.Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο;


alexander-tomb

Μια ομάδα Πολωνών αρχαιολόγων και ιστορικών που πραγματοποιούσαν έρευνες στην κρύπτης μιας αρχαίας χριστιανικής εκκλησίας, ανακάλυψαν ένα μαυσωλείο φτιαγμένο από μάρμαρο και χρυσό που θα μπορούσε να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο χώρος που γίνονται οι έρευνες βρίσκεται στο κέντρο της Αλεξάνδρειας και είναι γνωστός ως Kom el-Dikka και βρίσκεται 60 μέτρα μακριά από το Τζαμί Nebi Daniel, όπου διατηρείται ο Αραβικός Πολιτισμός.
Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο τάφος φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην αρχαιότητα αφού τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως τον έχουν επισκεφτεί σημαντικοί Ρωμαίοι στρατηγοί, όπως ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Οκτάβιος γνωστός και ως Αύγουστος. Η τελευταία καταγεγραμμένη επίσκεψη ανήκει στον Καρακάλλα.

Τρισδιάστατη πένα που γράφει στον… αέρα (Βίντεο)

Για τους καλλιτεχνικούς τύπους που επιθυμούν να δώσουν περισσότερη ζωή σε απλές σημειώσεις ή στα περίτεχνα σκίτσα τους, η λονδρέζικη εταιρεία Lix έχει τη λύση: ο λόγος για μια πένα που ως τρισδιάστατος εκτυπωτής χειρός γράφει στον… αέρα, με τη βοήθεια πλαστικής μελάνης ταχείας πήξης.

Η χρήση της μήκους 16,3 εκατ., πάχους 1,4 εκατ. και βάρους 34,9γρ. πένας Lix – η οποία εκ πρώτης όψης μοιάζει με ένα κοινό μαρκαδοράκι - σύμφωνα με την εταιρεία είναι πανεύκολη. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να συνδέσει με τη βοήθεια ενός ειδικού καλωδίου το 3D πενάκι με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω θύρας USB προκειμένου να αντλήσει την απαιτούμενη ενέργεια και να προσθέσει την ειδική «μελάνη» πλαστικού υπό μορφή στερεάς λωρίδας στο πίσω μέρος της συσκευής. Κάθε στικ πλαστικού επιτρέπει τη χρήση της πένας για περίπου δύο λεπτά. Αμέσως μετά απαιτείται η ανατροφοδότησή της.

Εμείς είμαστε γραφικοί το Yahoo είναι; Υποχρεωτικό θα είναι το Microchip για όλα τα βρέφη από το Μάιο του 2014!!!

Η διαδικασία διεύρυνσης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή για να το δουν ορατά, όχι μόνο μέσω της δυνατότητας της άρνησης της ελευθερίας η της θεραπείας, αλλά και μέσα από τον έλεγχο των κλινικών δεδομένων της ιδιωτικής ζωής του ατόμου . Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα on-lineiovivoaroma.it , από το Μάιο του 2014 σε όλη την Ευρώπη, θα έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν όλα τα βρέφη για να εγκαταστήσουνε το μικροτσίπ κάτω από το δέρμα που θα εφαρμόζονται και στα δημόσια νοσοκομεία κατά τη στιγμή της γέννησης τους.
Το τσιπ θα παρέχεται, καθώς και ένα φύλλο δεδομένων με πληροφορίες για το άτομο (όνομα, τον τύπο του αίματος, ημερομηνία γέννησης κλπ..), θα είναι επίσης ένα ισχυρός ανιχνευτής GPS που θα είναι με μια μικρο-μπαταρία και θα γίνεται αλλαγή κάθε 2 χρόνια στα κρατικά νοσοκομεία.

Πάτρα: Ξέσπασε η νηπιαγωγός – «Παραιτούμαι–Δεν υπηρετώ αυτό το κράτος»

Πάτρα: Ξέσπασε η νηπιαγωγός – «Παραιτούμαι–Δεν υπηρετώ αυτό το κράτος»
Εξοργισμένη με το κράτος και τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που έχουν αφανίσει τον μέσο Έλληνα εμφανίζεται μία νηπιαγωγός.
Συγκεκριμένα στην επιστολή της αναφέρει:
«Παραιτούμαι
για να διαφυλάξω την αξιοπρέπεια που μου έχει απομείνει,
παραιτούμαι
χωρίς καν να αιτούμαι συνταξιοδότησης,
παραιτούμαι
γιατί δεν μπορώ να υπηρετώ πια ένα κράτος
που με εξαπατά,

Έλλην πολίτης υποδεικνύει υπόγειο ναό ή καλλιτεχνικό εργαστήρι με 130 αρχαία αγάλματα κάτω από την Ακρόπολη και το υπουργείο Πολιτισμού τον… αγνοεί!!!


Μερκούρη, Μικρούτσικος, Βενιζέλος, Σταϊκούρας, Καραμανλής, Βουλγαράκης, Λιάπης, Γερουλάνος, έθαψαν το αρχαίο «μαρμαρογλυφείο των Αθηνών»!!!

Μια παράξενη ιστορία πλανάται – χρόνια τώρα – στα στέκια των αρχαιοφίλων, και που εάν είναι αλήθεια, εκθέτει όλους τους υπουργούς Πολιτισμού αυτής της χώρας – από την Μελ. Μερκούρη και μετά! – καθώς και σύσσωμο το υπουργείο!..

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά…

Δυο φίλοι κατά την διάρκεια κάποιων εργασιών στην Πλάκα – στον αρχαιότερο οικισμό της Ευρώπης, κατά κάποιους - ανασύροντας μια πλάκα, ευρέθησαν πάνω από μια αραχνιασμένη τρύπα. Από περιέργεια, άναψαν δυο εφημερίδες, τις πέταξαν μέσα και είδαν πως υπάρχει βάθος. Εισέρχονται – αυτόπτες μάρτυρες και οι δυο – και ευρίσκονται – απ’ ό,τι λένε – σε έναν υπόγειο θάλαμο, με πάρα πολλά αρχαία ελληνικά αγάλματα!

«Τούρκοι βυθίζουν μόνοι τους τις βάρκες με τους παράνομους μετανάστες»

«Τούρκοι βυθίζουν μόνοι τους τις βάρκες με τους παράνομους μετανάστες»
Η τουρκική εφημερίδα Zaman σε άρθρο της αναφέρει πως οι ίδιοι οι Τούρκοι που προωθούν παράνομους μετανάστες προς τα νησιά του Αιγαίου, μόλις εισέρθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και επέμβει η ελληνική ακτοφυλακή βυθίζουν τις βάρκες τους.
Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται, οι Έλληνες θα αναγκαστούν να τους διασώσουν και να τους μεταφέρουν σε ελληνικό έδαφος και έτσι κατοχυρώνεται η είσοδος τους στην Ελλάδα σαν διασωθέντες ναυαγοί.
Τις αποκαλύψεις αυτές της τουρκικής εφημερίδας, τις οποίες σημειωτέον επισημαίνει και η Διεθνής Αμνηστία, τις κάνει σε μια εδική έκθεση η «Επιτροπή Έρευνας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του τουρκικού κοινοβουλίου.

Χαμένο Μπόινγκ: Στο σωστό σημείο οι έρευνες, έκθεση για την πορεία του

Χαμένο Μπόινγκ: Στο σωστό σημείο οι έρευνες, έκθεση για την πορεία του
Τη βεβαιότητά του ότι το αγνοούμενο μπόινγκ της Malaysia Airlines που χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, κατέπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα στοιχεία, εξέφρασε ο επικεφαλής της διεθνούς ομάδας έρευνας.
«Είμαι βέβαιος ότι η περιοχή στον νότιο (Ινδικό) Ωκεανό είναι η σωστή», δήλωσε ο Άνγκους Χιούστον στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από την Κουάλα Λουμπούρ, καθώς μια ιδιωτική αυστραλιανή εταιρεία («Georesonance») ανακοίνωσε ότι εντόπισε τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου στον Κόλπο της Βεγγάλης, κοντά στο Μπαγκλαντές.

Σε αναζήτησης κατεύθυνσης η Wall Street

Dow16.535,50-23,37 -0,14%  



  Nasdaq4.127,4512,89 0,31%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Επιδεινώνεται η εικόνα στη Wall Street με τους δείκτες να χάνουν το θετικό πρόσημο αν και στις αρχικές συναλλαγές ο βιομηχανικός Dow Jones και ο S&P 500 φλέρταραν με νέα ιστορικά υψηλά στον απόηχο των ισχυρών στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν τον Απρίλιο με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.

Ειδικότερα, οι καταστάσεις μισθοδοσίας ενισχύθηκαν τον Απρίλιο κατά 288.000, σηματοδοτώντας τον καλύτερο μήνα δημιουργίας θέσεων εργασίας από τον Ιανουάριο του 2012 και το δεύτερο καλύτερο μήνα από την είσοδο της οικονομίας στην ύφεση στα μέσα του 2009.

Παράλληλα, το υπουργείο Απασχόλησης προχώρησε σε αναθεώρηση των μεγεθών του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου σε αύξηση 203.000 και 222.000αντίστοιχα από το αρχικό μέγεθος των 192.000 και 197.000 αντίστοιχα.

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 6,3% από το 6,7%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2008.

Σημειώνεται πως οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση των καταστάσεων μισθοδοσίας κατά 215.000 και μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 6,6%.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Κύπρου


Λευκωσία: Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσιάζει το κυπριακό χρηματιστήριο στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση Μαΐου. Ο Γενικός Δείκτης σημείωνε στις 13:27 οριακή αρνητική μεταβολή σε ποσοστό 0,05%, ευρισκόμενος στις 112,84 μονάδες.

Οριακή πτώση της τάξης του 0,04% παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, υποχωρώντας στις 56,04 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στις €24.071.

Αμετάβλητοι παραμένουν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, με εξαίρεση τον δείκτη της Κύριας Αγοράς, ο οποίος σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,06%.

Επιλεκτικές κινήσεις στον FTSE Large Cap, υπεραπόδοση για τις τράπεζες

Της Έφης Γκικοπούλου 
Aπό το capital.gr

Υπεραπόδοση του τραπεζικού δείκτη με την Eurobank πρωταγωνιστή και εκτόξευση του όγκου συναλλαγών της, στα 21 εκατ. τεμάχια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Οι επενδυτές αποτίμησαν θετικά την εξέλιξη της επιτυχημένης συνδυασμένης προσφοράς της Eurobank και η μετοχή έκλεισε με εντυπωσιακή άνοδο 17,80% στα 0,483 ευρώ, αντιστοιχώντας σε 55% απόδοση από την τιμή των 0,31 ευρώ, της δημόσιας τοποθέτησης.

Υπενθυμίζεται, ότι βάσει πρόσφατης απόφασης της ΕΧΑΕ, δεν υπάρχει πλέον αναπροσαρμογή της τιμής της μετοχής μετά από ΑΜΚ με ιδιωτική τοποθέτηση.