Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ανακαλύφθηκε ο τάφος του Μ.Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο;


alexander-tomb

Μια ομάδα Πολωνών αρχαιολόγων και ιστορικών που πραγματοποιούσαν έρευνες στην κρύπτης μιας αρχαίας χριστιανικής εκκλησίας, ανακάλυψαν ένα μαυσωλείο φτιαγμένο από μάρμαρο και χρυσό που θα μπορούσε να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο χώρος που γίνονται οι έρευνες βρίσκεται στο κέντρο της Αλεξάνδρειας και είναι γνωστός ως Kom el-Dikka και βρίσκεται 60 μέτρα μακριά από το Τζαμί Nebi Daniel, όπου διατηρείται ο Αραβικός Πολιτισμός.
Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο τάφος φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην αρχαιότητα αφού τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως τον έχουν επισκεφτεί σημαντικοί Ρωμαίοι στρατηγοί, όπως ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Οκτάβιος γνωστός και ως Αύγουστος. Η τελευταία καταγεγραμμένη επίσκεψη ανήκει στον Καρακάλλα.

Το μεγάλο μνημείο μάλλον καλύφθηκε τον 3ο ή τον 4ο αιώνα μ.Χ , με σκοπό να προστατευτεί από την καταστολή του χριστιανισμού και την καταστροφή όλων των παγανιστικών ναών και χώρων. Όλα αυτά συνέβησαν επειδή τότε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αναγνώρισε την επίσημη θρησκεία της. Οι επιγραφές, οι οποίες είναι κυρίως στα ελληνικά αλλά υπάρχουν και μερικές στα αιγυπτιακά, αναφέρουν πως το Μαυσωλείο αφιερώνεται στον «Βασιλιά των Βασιλέων, τον Κατακτητή του Κόσμου, τον Μέγα Αλέξανδρο».
Αυτή η ανακάλυψη μπορεί αν είναι και η πιο σημαντική στην ιστορία της Αιγύπτου, παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη χώρα έχει πολλούς αρχαιολογικούς θησαυρούς. Από μόνος του ο χώρος είναι ένα αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό έργο

greekreporter.gr

ΠΗΓΗ gorga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου