Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

«Τούρκοι βυθίζουν μόνοι τους τις βάρκες με τους παράνομους μετανάστες»

«Τούρκοι βυθίζουν μόνοι τους τις βάρκες με τους παράνομους μετανάστες»
Η τουρκική εφημερίδα Zaman σε άρθρο της αναφέρει πως οι ίδιοι οι Τούρκοι που προωθούν παράνομους μετανάστες προς τα νησιά του Αιγαίου, μόλις εισέρθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και επέμβει η ελληνική ακτοφυλακή βυθίζουν τις βάρκες τους.
Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται, οι Έλληνες θα αναγκαστούν να τους διασώσουν και να τους μεταφέρουν σε ελληνικό έδαφος και έτσι κατοχυρώνεται η είσοδος τους στην Ελλάδα σαν διασωθέντες ναυαγοί.
Τις αποκαλύψεις αυτές της τουρκικής εφημερίδας, τις οποίες σημειωτέον επισημαίνει και η Διεθνής Αμνηστία, τις κάνει σε μια εδική έκθεση η «Επιτροπή Έρευνας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του τουρκικού κοινοβουλίου.
Η εν λόγω έκθεση βγάζει στην επιφάνεια με αυτόν τον τρόπο όλο το βάθος της τεράστιας επιχείρησης προώθησης παράνομων μεταναστών στην χώρα μας.
ZAMAN
Σύμφωνα με αποκλειστικές αποκαλύψεις της έκθεσης που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα, μέσα στα δυο τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ροή των παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα κατά… 15 επίπεδα.
Οι τουρκικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον καθώς οι συνθήκες που επικρατούν σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, της κεντρικής Ασίας, και της βορείου Αφρικής, οδηγούν στην αύξηση της λαθρομετανάστευσης.
Τέλος, επισημαίνεται στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, πως μια σειρά τουρκικών κρατικών και στρατιωτικών υπηρεσιών, όπως ακτοφυλακή, τουρκική ασφάλεια, τελωνιακές υπηρεσίες, εμπλέκονται στην όλη υπόθεση.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου