Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Φωτογραφίες από τα εντυπωσιακά ευρήματα σε ανασκαφή στην Κύθνο - Η θέση κατοικήθηκε αδιάκοπα από τον 12ο αιώνα π.Χ. έως τον 7ο αιώνα μ.Χ.

Σημαντικά ήταν τα αποτελέσματα της συνεργατικής ανασκαφικής έρευνας του Τομέα Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε και φέτος στη βραχονησίδα «Βρυοκαστράκι», απέναντι από το «Βρυόκαστρο», δηλαδή την αρχαία πόλη της Κύθνου, από 29 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου.

Η θέση κατοικήθηκε αδιάκοπα από τον 12ο αιώνα π.Χ. έως τον 7ο αιώνα μ.Χ., ενώ υπάρχουν πλέον σαφείς ενδείξεις και για την παρουσία Κυκλαδικής εγκατάστασης της 3ης χιλιετίας π.Χ., όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

Κύπρος και Γαλλία σε κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Αν. Μεσόγειο! Δίνει το «παρών» η φρεγάτα «LA FAYETTE»

Την Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020, εκτελέστηκε η διεθνής Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYFRA 02/20”. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε θαλάσσια περιοχή εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή της Γαλλικής Φρεγάτας «LA FAYETTE», ελικοπτέρου της 460 Μοίρας Ε-Δ της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ και εξειδικευμένων Νοσηλευτών του ΟΚΥΠΥ.

Η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και την περιοχή Ε-Δ της Κ.Δ.

ΕΕ: Παρατείνεται το πλαίσιο για κυρώσεις κατά Τουρκίας

Το Συμβούλιο των κρατών μελών της ΕΕ παρατείνει, με σημερινή του απόφαση, το υφιστάμενο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων για τις μη εξουσιοδοτημένες γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, για ένα έτος, έως τις 12 Νοεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διατηρήσει συνεπώς την ικανότητά της να επιβάλλει στοχοθετημένα περιοριστικά μέτρα σε πρόσωπα ή οντότητες που είναι υπεύθυνα ή εμπλέκονται σε μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες γεώτρησης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι κυρώσεις συνίστανται σε απαγόρευση ταξιδιού στην ΕΕ και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων για άτομα, καθώς και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων για οντότητες. Επιπλέον, απαγορεύεται στα άτομα και τις οντότητες της ΕΕ να διαθέσουν κεφάλαια σε όσους υπόκεινται στις κυρώσεις. Επί του παρόντος δύο άτομα υπόκεινται σε κυρώσεις.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Γιατί το ΠΝ επέλεξε τις MMSC; 12+1 ερωτήσεις για τις LCS/MMSC…

Από το ptisidiastima

Ο σκοπός του σημερινού άρθρου μας, αφορά την επιλογή της Multi Mission Surface Combattant από το Πολεμικό μας Ναυτικό. Μας έκανε εντύπωση το χτεσινό μας άρθρο, που ήταν ουσιαστικά ενημερωτικό, μάζεψε σε λίγες ώρες εκατοντάδες σχόλια. Το πλέον ενδιαφέρον είναι πως είδαμε για πρώτη φορά φίλους αναγνώστες μας να συνδέονται με τη σελίδα για να κάνουν το σχόλιό τους, ή να κάνουν τις ερωτήσεις τους. Διαβάσαμε πολλές ερωτήσεις, και προσπαθήσαμε να τις ομαδοποιήσουμε και να τις απαντήσουμε μαζικά. Ελπίζουμε να σας διαφωτίσουμε, αν και ετοιμάζαμε σχετικό άρθρο για το επόμενό μας τεύχος. Καθώς όμως ο Δεκέμβρης είναι μακρυά, βάζουμε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις εδώ.