Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Η πυραμίδα του Άργους αρχαιότερη των Αιγυπτιακών!

Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως.Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας.
Το αρχαίο κείμενο: «ἐρχομένοις δὲ ἐξ Ἄργους ἐς τὴν Ἐπιδαυρίαν ἐστὶν οἰκοδόμημα ἐν δεξιᾷ πυραμίδι μάλιστα εἰκασμένον, ἔχει δὲ ἀσπίδας σχῆμα Ἀργολικὰς ἐπειργασμένας. ἐνταῦθα Προίτῳ περὶ τῆς ἀρχῆς πρὸς Ἀκρίσιον μάχη γίνεται, καὶ τέλος μὲν ἴσον τῷ ἀγῶνι συμβῆναί φασι καὶ ἀπ' αὐτοῦ διαλλαγὰς ὕστερον, ὡς οὐδέτεροι βεβαίως κρατεῖν ἐδύναντο: συμβάλλειν δὲ σφᾶς λέγουσιν ἀσπίσι πρῶτον τότε καὶ αὐτοὺς καὶ τὸ στράτευμα ὡπλισμένους. τοῖς δὲ πεσοῦσιν ἀφ' ἑκατέρων-- πολῖται γὰρ καὶ συγγενεῖς ἦσαν--ἐποιήθη ταύτῃ μνῆμα ἐν κοινῷ.»

Τιμές στους ήρωες ανήμερα της μαύρης επετείου της τουρκική εισβολής – Αποκαλυπτήρια μνημείου(Βίντεο)

Τα αποκαλυπτήρια του σεπτού μνημείου αφιερωμένο στην μάνα του αγνοουμένου, θα γίνουν αύριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην παρουσία του υπουργού άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου.

Το άγαλμα φυσικού μεγέθους, έχει κατασκευαστεί από ηφαιστιογενή υλικά, και προσωποποιεί την τραγική μάνα του αγνοουμένου, η οποία έχοντας το ένα χέρι στο μέτωπο, ατενίζει τον ορίζοντα προσμένοντας να ακούσει κάποιο νέο για τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Η Τ.Μέι επιμένει: «Το Brexit συνεχίζει να σημαίνει Brexit»

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή της είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει του δικού σχεδίου για το Brexit, πιέζοντας με την πρότασή που επικρίθηκε και από τις δύο πτέρυγες του Συντηρητικού της κόμματος.
Αφού γλίτωσε οριακά την ήττα στο κοινοβούλιο για τα σχέδια της για το διαζύγιο με την ΕΕ, η Μέι άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα εγκαταλείψει την πρότασή της για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με το μπλοκ – που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στην εξωτερική και εμπορική πολιτική της εδώ και σχεδόν μισό αιώνα.

Για αυτή τη γελοιογραφία απειλεί με φυλάκιση ο Ερντογάν τον Κιλιντσάρογλου - ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ «ΠΡΟΣΒΟΛΗ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (Εικόνες)

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η ανάρτηση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ενός σατιρικού σκίτσου για τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Hurriyet ο εισαγγελέας της Άγκυρας διέταξε τη διενέργεια έρευνας για «προσβολή» του Προέδρου της χώρας.

«Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών θα έχει συνέπειες» - Το μήνυμα της Μόσχας στην Αθήνα

Η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα θα έχει συνέπειες, τόνισε την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
«Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες θα έπρεπε να έχουν επικοινωνήσει με τους Ρώσους συνεργάτες τους και όχι να παρασυρθούν από τη βρώμικη πρόκληση, στην οποία, δυστυχώς, η Αθήνα σύρθηκε», σημείωσε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
«Δυστυχώς, φυσικά, μιλάμε για πολιτική. Τέτοια πράγματα δεν μένουν χωρίς συνέπειες.