Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολ. το έλλειμμα των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1258915
Πάνω και από το επίπεδο των 1 τρισ. δολ. σκαρφάλωσε τον Ιούλιο το έλλειμμα των ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, για το δεκάμηνο του δημοσιονομικού έτους το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού αναρριχήθηκε στα 1,100 τρισ. δολ. Το ποσό είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με το έλλειμμα για τους πρώτους 10 μήνες του προηγούμενο δημοσιονομικού έτους όταν είχε φτάσει τα 1,169 τρισ. δολ.

Για τον Ιούλιο η αμερικανική κυβέρνηση ξόδεψε 124,38 δισ. δολ. πάνω από τα έσοδα της, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της αμερικανικής κυβέρνησης το έλλειμμα αναμένεται να φτάσει τα 1,65 τρισ. δολ. για το δημοσιονομικό έτος του 2011 που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Κύπρος: Μέτρα λιτότητας μετά την υποβάθμιση του Fitch

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Ο νέος υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας παρουσίασε επτά νομοσχέδια, τα οποία θα τεθούν προς ψήφιση σε έκτακτη συνεδρίαση της 25ης Αυγούστου, δηλώνοντας ότι υπάρχει τριετές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με απώτερο στόχο να μηδενιστεί το έλλειμμα το 2013.

Οργιάζουν οι φήμες για το τι συμβαίνει στο Λονδίνο

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/10/117413/


Την ώρα που οι ταραχές του Λονδίνου εξαπλώνονται και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας, κυκλοφορούν έντονες φήμες και καταγγελίες, ότι κάποιοι που συστήνονται ως δημοσιογράφοι, προσφέρουν χρήματα σε νεαρούς για να προκαλέσουν επεισόδια. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μάλλον κάποιοι προβοκάρουν τις εκδηλώσεις βίας.
Σύμφωνα με Tweets που έστειλαν χθες βράδυ κάτοικοι του Leicester, εμφανίσθηκαν κάποιοι οι οποίοι πλήρωναν νεαρά παιδιά με μετρητά, αρκεί αυτά να προκαλέσουν επεισόδια. Αργότερα τη νύχτα, το Leicester σημαδεύτηκε με ιδιαίτερα σκληρή βία, καθώς ομάδες νέων πυρπόλησαν αρκετά κτίρια στο κέντρο της πόλης.

Τουρκία: Προφυλάκιση για απόπειρα πραξικοπήματος σε άποστρατο αξιωματικό

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
Ένας στρατηγός εν αποστρατεία του τουρκικού στρατού, που αποκαλείται ο "υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος", προφυλακίστηκε ενόψει της δίκης του για την ενορχήστρωση μιας εκστρατείας μέσω του Διαδικτύου με σκοπό την δυσφήμιση του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) και την προετοιμασία πραξικοπήματος, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Καραβάνια οι λαθρομετανάστες στα σύνορα

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές και 19 παράνομοι αλλοδαποί

Τέσσερις διακινητές από το Ιράκ, συνελήφθησαν στο Δορίσκο Αλεξανδρούπολης, καθώς προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 19 λαθρομετανάστες. Από τους λαθρομετανάστες, οι 14 είναι από το Ιράκ, τέσσερις από το Ιράν και ένας υπήκοος Παλαιστίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.



Κατασκευή στρατιωτικής ναυτικής βάσης στη Μαύρη θάλασσα

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/10/54472533.html

Photo: RIA Novosti

Η κατασκευή της εφεδρικής βάσης του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης θάλασσας στην πόλη Νοβορωσσίσκ (στις ακτές της Μαύρης θάλασσας) εισήρθε στην κύρια φάση.
Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ειδικών Κατασκευών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η κατασκευή των παράκτιων εγκαταστάσεων θα ολοκληρωθεί ως το 2014, του δε βασικού κυματοθραύστη κατά το 2017.
Σήμερα ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης θάλασσας σταθμεύει στην ουκρανική  Χερσόνησο της Κριμαίας. Και σύμφωνα με τη διμερή συμφωνία, μπορεί να βρίσκεται εκεί ως το 2017 με τη δυνατότητα μετέπειτα παράτασης της περιόδου του ενοικίου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ «Χαιρετάει» ο Αργυρού και παει σπίτι του

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210792&-V=articles


Με σκανδαλώδη καθυστέρηση, στη παύση του υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Σάββα Αργυρού, προχώρησε σήμερα στη σημερινή του συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο. Το Σώμα το οποίο τον είχε διορίσει στη θέση αυτή έδωσε και το τέλος σε ένα σίριαλ που διήρκεσε αρκετές μέρες και δυσχέραινε την πορεία των ανακρίσεων σε σχέση με την τραγωδία της 11ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέμενε τη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου (στο πλαίσιο της έγκρισης του πακέτου οικονομικών μέτρων) για να δώσει ο ίδιος τέλος στο θέμα του υπαρχηγού της ΕΦ, στον οποίο αμέσως μετά την εκλογή του το 2008 είχε σπέυσει να του προσφέρει συμβόλαιο αορίστου χρόνου. Μάλιστα ο κ. Αργυρού κατέλαβε την θέση του υπαρχηγού και αναρριχήθηκε στον βαθμό του υποστρατήγου χωρίς να διαθέτει τα προσόντα που είχαν άλλοι συνάδελφοι του, οι οποίοι αποστρατεύθηκαν. Ο κ. Αργυρού δεν έχει φοιτήσει καν στη σχολή Ευελπίδων και προέρχεται από το Κτηματολόγιο όπου υπηρετούσε ως υπάλληλος.

Νέο χαστούκι για την κυπριακή Οικονομία

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/409071


Νέο χαστούκι για την κυπριακή οικονομία, αυτή την φορά από τους Fitch.  Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε σήμερα κατά δύο βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου από Α- σε ΒΒΒ, λόγω της δημοσιονομικής επιδείνωσης και εκτιμώντας ότι η χώρα πιθανόν να χρειαστεί να καταφύγει στο μηχανισμό διάσωσης για να ανταποκριθεί στις χρηματοοικονομικές της ανάγκες.
«Η υποβάθμιση της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες αντανακλά την πραγματική και αναμενόμενη δημοσιονομική επιδείνωση, σε συνάρτηση με την εκτίμηση του οίκου Fitch ότι η χώρα δεν θα έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρεών, ώστε να αναχρηματοδοτήσει την ωρίμανση των χρεών της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Fitch.
Η διπλή υποβάθμιση όμως οφείλεται εν μέρει και στην έκρηξη στο Μαρί. Ο οίκος έχει σοβαρές αμφιβολίες για το αν τελικά το "κουτσουρεμένο" πακέτο μέτρων για την οικονομία εγκριθεί τελικά, ειδικότερα μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή.

Ισχυροί κλυδωνισμοί στις ευρωαγορές, βουτιά 6,7% ο ιταλικός FTSE MIB

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Markets.asp?id=1258892
Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης με τις γαλλικές τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων εν μέσω εικασιών για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας.

Στο Παρίσι ο τίτλος της Societe Generale υποχώρησε 14,7%, ενώ πτώση 9,5% σημείωσε η BNP Paribas και η Credit Agricole έχασε 12%. Είχαν προηγηθεί φήμες για επικείμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας. Η έντονη φημολογία υποχρέωσε και τους τρεις μεγάλους οίκους -Moody΄s. Standard and Poor΄s και Fitch- να επιβεβαιώσουν σήμερα ότι διατηρούν την αξιολόγηση ΑΑΑ για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας με σταθερό το outlook.

Οι βασικοί δείκτες σε Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία σημείωσαν βουτιά άνω του 5%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε σε ποσοστό 6,65% στις 14.676 μονάδες με τις ανησυχίες για την κρίση χρέους να κορυφώνονται.

Θετικός σε ευρωομόλογο ο Σαρκοζί;

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει παγκόσμια περιοδεία, κατά την οποία θα συναντηθεί με τις ισχυρές ηγεσίας του πλανήτη ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, στα μέλη της κυβέρνησης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

“Γαλλικό άρωμα” είχε η κατάρρευση των ευρωπαϊκών αγορών

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

    Φτερά έκαναν 900 δισ. δολάρια από τη Wall μέσα σε 48 ώρες.
Οι ανησυχίες των αγορών για τη Γαλλία τελικά μόνο τυχαίες δεν ήταν, καθώς από τη μία μεριά η πιθανή υποβάθμιση της οικονομίας της και από την άλλη πλευρά η φημολογία για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία μεγάλη τράπεζα της, η Societe Generale, προκαλεσαν για ακόμη μία μέρα ένα πρωτοφανές sell off.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 3,05 % στις 5.007 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 5,45% στις 3.003 μονάδες και ο γερμανικός DAX, ο μοναδικός δείκτης που τερμάτισε χθες στα “κόκκινα”, συνέχισε και σήμερα με απώλειες 5,13% στις 5.613 μονάδες.
Ίδια η εικόνα και στη Wall, αφού οι απώλειες του Dow Jones φτάνουν στο 3,10% και στις 10.891 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 2,42% στις 2.422 μονάδες και ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 χάνει 2,70% στις 1.140 μονάδες.

Η αναβλητικότητα του Σίλβιο καταποντίζει το χρηματιστήριο του Μιλάνου

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90810&catid=7


Με πτώση 6,5% έκλεισε το ιταλικό χρηματιστήριο εξαιτίας των φημών περί υποβάθμισης της Γαλλίας, της Wall Street και του... Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
πτώση 6,5%.

‘Οι νέοι νιώθουν ότι τους κλέβουν το μέλλον’

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

Οι εκτεταμένες ταραχές στη Βρετανία είναι πρωτοσέλιδο θέμα αλλά και το κύριο θέμα ανάλυσης στα ηλεκτρονικά μέσα. Ο  από το Επιστημονικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών του Βερολίνου επιχειρεί μια εξήγηση.
Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη, τη Λισαβόνα, την Αθήνα. Και τώρα ήρθαν να προστεθούν οι απίστευτες εικόνες από το Λονδίνο και άλλες βρετανικές πόλεις. Έχουν κάτι κοινό ή όχι αυτές οι κινητοποιήσεις. Ο Σίμον Τόινε από το Επιστημονικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών του Βερολίνου απαντά:
 
«Το κοινό αυτών των διαμαρτυριών τώρα στο Λονδίνο με τους αγανακτισμένους στη νότια Ευρώπη είναι ότι αισθάνονται εξαπατημένοι σε σχέση με το μέλλον τους. Καθώς επίσης και η αντίληψη ότι σε αυτή τη λεγόμενη αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν εκπροσωπούνται. Και παρόλο που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν δεν πάνε να ψηφίσουν. Αν θέλει λοιπόν κάποιος να βρει ένα κοινό, σίγουρα είναι αυτό».

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/ipa-nees-kuroseis-sti-suria

Νέες κυρώσεις στη Συρία επέβαλε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ως μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση Άσαντ.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Εμπορική Τράπεζα της Συρίας και στη θυγατρική της στο Λίβανο, στη Συριακή Λιβανική Εμπορική Τράπεζα, καθώς επίσης και στη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Συρίας, τη Syriatel.

Η πρώτη έγγινε με βάσει προεδρικό διάταγμα που θέτει ως στόχο όσους ευθύνονται για την διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής και όσους τους υποστηρίζουν και η δεύτερη με βάση ένα άλλο που έχει στόχο αξιωματούχους των συριακών αρχών και άλλους που ευθύνονται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι παραπάνω εταιρείες απαγορεύεται να έχουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ απαγορεύεται επίσης στους αμερικανούς πολίτες να έχουν συναλλαγές.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/10/cozum/#more-8524

Εφ. Αφρίκα  8-8-2011
Η Τουρκία δεν θέλει λύση στη Κύπρο




Εσείς περιμένατε λύση έτσι δεν είναι ;
Τίποτε άλλο δεν λέγατε μόνο ¨ Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί¨.
Τα αυτοαποκαλούμενα ¨αριστερά¨ και δεξιά κόμματα στη βουλή τίποτε άλλο δεν λένε, μόνο πως ¨στόχος μας είναι να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του UBP¨. 

Δοκιμαστικός απόπλους για το πρώτο κινεζικό αεροπλανοφόρο

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=13662#more-13662

Το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας απέπλευσε νωρίς σήμερα το πρωί από το ναυπηγείο του Νταλιάν στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ για τις πρώτες δοκιμές εν πλω. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μετασκευή του Varyag κλάσης Admiral Kuznetsov (Πρόγραμμα 1143.5), το οποίο είχε αρχίσει να ναυπηγείται τη δεκαετία του ΄80 από την ΕΣΣΔ αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το σκάφος μήκους 300 μέτρων παρέμεινε σε ουκρανικό ναυπηγείο μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, για να το αγοράσει στη συνέχεια η Κίνα το 1998. Τον περασμένο μήνα το Πεκίνο ανακοίνωσε πως το αεροπλανοφόρο Shi Lang, όπως ονομάστηκε, θα χρησιμοποιηθεί “για την επιστημονική έρευνα, πειράματα και εκπαίδευση”. Ωστόσο σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Κίνα ναυπηγεί άλλα δύο μεσαίου μεγέθους μη πυρηνικά αεροπλανοφόρα στη Σανγκάη.

Τουρκία: Ο Ερντογάν στη Βουλγαρία για ‘Ναμπούκο’

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_10.html#more


Αύγουστος 10, 2011.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί επίσημα τη Βουλγαρία το Σεπτέμβριο , αναφέρουν, σήμερα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

ΚΑΜΕΡΟΝ: ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Και κανόνια νερού στη «μάχη της Αγγλίας»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63293298

"Θα υπάρξει απάντηση" στις ταραχές στη Βρετανία, και "η απάντηση επίκειται", δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας τίθενται στην διάθεση της αγγλικής αστυνομίας 'κανόνια' νερού υπό πίεση.




 Τα οχήματα με αντλίες που εκτοξεύουν νερό υπό πίεση είχαν χρησιμοποιηθεί στις ταραχές της Βόρειας Ιρλανδίας και θα τεθούν στην διάθεση της βρετανικής αστυνομίας μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Υποβάθμιση της Κύπρου από Fitch

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2034043

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησής του για την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες σε 'ΒΒΒ' προχώρησε ο oίκος Fitch, σημειώνοντας ότι η χώρα πιθανώς να χρειαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό διάσωσης της ΕΕ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.
Η υποβάθμιση αντανακλά τις δημοσιονομικές αστοχίες της χώρας καθώς και την υψηλή πιθανότητα για ανάγκη διάσωσης της Μεγαλονήσου, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Fitch.
Σύμφωνα με τον οίκο, η Κύπρος μάλλον δεν θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρέους στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.
Η Fitch εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κύπρου θα κυμανθεί στο 7% του ΑΕΠ φέτος. Η νέα κυπριακή κυβέρνηση προανήγγειλε την Τετάρτη πακέτο λιτότητας με στόχο να περιορίσει το έλλειμμα στο 2,5% του ΑΕΠ το 2012.
Ο οίκος προειδοποίησε όμως ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι στην εκτέλεση του πακέτου, με βάση την αρνητική εμπειρία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που απέτυχαν να βάλουν τη χώρα σε τροχιά δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Οποιοσδήποτε δημοσιονομικός εκτροχιασμός ή αποτυχία να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση του δημοσίου θα πυροδοτήσουν και νέα υποβάθμιση, εκτιμά η Fitch, που είχε ήδη υποβαθμίσει το Μάιο το αξιόχρεο της Κύπρου κατά τρεις βαθμίδες, εξαιτίας της έκθεσης που έχουν οι τράπεζές της στο ελληνικό χρέος.
Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δύο μεγάλοι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης, η Standard & Poor's και η Moody's, υποβάθμισαν την Κύπρο στις αρχές Ιουλίου.
Πηγή: Reuters

Ανακηρύσσουν ΑΟΖ με νόμο - Οι ΗΠΑ επιβάλουν άμεση έναρξη ερευνών

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Με νόμο η Ελλάδα (με την προτροπή των ΗΠΑ) προχώρησε στην de facto ανακήρυξη για πρώτη φορά Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) σε όλο το μήκος της ηπειρωτικής και νησιωτικής αιγιαλίτιδας ζώνης της, πέρα από το Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη που περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες για την διενέργεια ερευνών και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Τεχνική αντίδραση- αναλαμπή στο ΧΑ…λόγω FED και κατάργησης του short selling…- Τραπεζική άνοδος στην αγορά – Νευρικότητα στα ομόλογα με τα CDS Γαλλίας και Γερμανίας σε ιστορικά υψηλά

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd6)Τεχνική αντίδραση – αναλαμπή βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά απόρροια των δηλώσεων του επικεφαλής της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας FED αλλά και της κατάργησης από χθες και για 2 μήνες του short selling.
Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στις διεθνείς αγορές καθώς μετά τη βύθιση των προηγούμενων ημερών καταγράφεται άνοδος.


Ωστόσο η άνοδος αυτή πέραν των κλασσικών τεχνικών χαρακτηριστικών εμφανίζει ορισμένα στοιχεία που προφανώς προβληματίζουν.
Η άνοδος στις αγορές συμπίπτει με τα νέα ιστορικά υψηλά σε CDS Γαλλίας και Γερμανίας…κάτι δεν πάει καλά εδώ και η αγορά ακόμη και δεν το έχει εξακριβώσει.
Η πραγματικότητα πάντως είναι ότι η άνοδος στο ΧΑ είναι τεχνικής υφής με επίκεντρο τις τράπεζες.
Το ερώτημα είναι η αναλαμπή αυτή μέχρι που θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά στις 1050 -1070 μονάδες; 

Γαλλία : Σε ιστορικά υψηλά τα CDS 5ετίας

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/oikonomia/11530--cds-5

H Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου δεν έφερε την ηρεμία στις αγορές , αλλά και η υποβάθμιση της Αμερικανικής οικονομίας έχουν βάλει φωτιά στα CDS 5ετίας της Γαλλίας .
Από τις 60 μονάδες που ήταν πριν από ένα μήνα έχουν σημειώσει κατακόρυφη άνοδο και έχουν βρεθεί στις 160 μονάδες , κάνοντας αυτομάτως την Γαλλία υποψήφια για την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους .

Τρείς νεκροί στο Μπέρμινγχαμ - Τους παρέσυραν με ΙΧ και τους σκότωσαν - 9χρονοι λεηλατούν και καίνε!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90698&catid=7


- Νεκροί 2 αδέλφια και ένας φίλος τους - 770 οι συλλήψεις!
- Επεισόδια σε Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Οξφόρδη
- Στις φλόγες αστυνομικό τμήμα - Δεν σταματούν οι λεηλασίες
- Μάχες σώμα με σώμα και εκατοντάδες συλλήψεις
- Ταξιδιωτική οδηγία από ξένες χώρες
- Νέα σύσκεψη της ομάδας Cobra με τον Πρωθυπουργό

Ιταλία: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος αναλυτών των S&P και Moody's

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Έρευνες σε βάρος τριών κορυφαίων αναλυτών του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's, ενός του οίκου Moody's και των νομικών αντιπροσώπων των δυο εταιριών, στην Ιταλία διεξάγει η εισαγγελία της πόλης Τράνι, στην περιφέρεια Απουλία της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Νέο Σύμφωνο Σταθερότητας προτείνει ο Γερμανός υπ. Οικονομίας

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1258484
Ένα νέο Σύμφωνο Σταθερότητας για το ευρώ, προτείνει ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας,Philip Roesler.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στο πλαίσιο αυτού του συμφώνου οι χώρες που συμμετέχουν θα διεξάγουν τεστ ανταγωνιστικότητας και εάν αποτυγχάνουν, θα τους επιβάλλονται κυρώσεις από ένα Συμβούλιο Σταθεροποίησης.

Συγκεκριμένα, ο Roesler τόνισε ότι το συγκεκριμένο συμβούλιο θα παρατηρεί την πορεία ανταγωνιστικότητας της ευρωζώνης με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Ως παράδειγμα κυρώσεων, προτείνει την επένδυση φορολογικών εσόδων στην κατασκευή έργων υποδομής, όπως δρόμοι και σχολεία. Διευκρινίζει δε πως το Συμβούλιο θα πρέπει να είναι ανεξάρτητο όργανο, ώστε να μην επηρεάζεται πολιτικά.


Πηγή:www.capital.gr

Συμφωνία Γερμανίας-Ελβετίας στα αφορολόγητα περιουσιακά στοιχεία

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Η Γερμανία και Ελβετία συμφώνησαν να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό την μακρόχρονη αντιπαράθεσή τους στο θέμα των αφορολόγητων περιουσιακών στοιχείων, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Eπιμήκυνση της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων;

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Επιμήκυνση κατά 4 χρόνια του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, ώστε να καλυφθεί το χρέος που ωριμάζει το 2024 έναντι του 2020, εξετάζουν Ευρωπαϊκή Ένωση και του Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), σύμφωνα με δηλώσεις Έλληνα τραπεζίτη, που επικαλείται το Reuters.

Ξεσκονίζουν την Standard & Poor's - Ψάχνουν μήπως διέρρευσε την πληροφορία της υποβάθμισης των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90752&catid=13


Θα πληρώσει ακριβά την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήδη γίνονται έρευνες για ενδεχόμενη διαρροή από την Standard & Poors της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

Κόκκινος συναγερμός στη Γαλλία και νέα μέτρα στον ορίζοντα

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

Διευρυμένη σύσκεψη για την οικονομία έχει συγκαλέσει για σήμερα, Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού των αγορών και επίδειξης ετοιμότητας.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ, η υπουργός Προϋπολογισμού Βαλερί Πρεκρές, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ζαν Λεονέτι και ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για μία «σύσκεψη εργασίας σχετικά με την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση» που διαμορφώνεται.

Η σύσκεψη διεξάγεται στον απόηχο αρνητικών στοιχείων για την βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία. Η βιομηχανική παραγωγή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, υποχώρησε περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
ΔΟΛ

Κύπρος: Συμφωνία για τα μέτρα οικονομικής εξυγίανσης

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2033805

Σε συμφωνία επί του πακέτου μέτρων οικονομικής εξυγίανσης κατέληξε η χθεσινοβραδινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τους ηγέτες των τριών κυριοτέρων συντεχνιών της Κύπρου.
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, η συμφωνία, που αναμένεται να σταλεί στη Βουλή αργότερα εντός της ημέρας περιλαμβάνει ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές για εξορθολογισμό των δημοσίων οικονομικών.
Από τα βασικότερα μέτρα που προβλέπει είναι η σταδιακή κατάργηση των επαγγελματικών σχεδίων συνταξιοδότησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η άμεση ένταξη των νεοεισερχομένων στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Στόχος, τονισε ο κ. Στεφάνου, είναι να απομείνει ένα μόνο συνταξιοδοτικό Ταμείο, από το οποίο θα συνταξιοδοτούνται όλοι με τα ίδια κριτήρια, ενώ οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι θα αυξήσουν τη συνεισφορά τους για τη συνταξιοδότησή τους.
Η συμφωνία έγινε αντικείμενο κριτικής από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και αντιπρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο. Όπως ανέφερε με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε υπήρξε υπαναχώρηση από τη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι ηγέτες των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνεπώς, τόνισε, το πακέτο μέτρων δεν μπορεί να ψηφισθεί από τη Βουλή αν δεν τροποποιηθεί.

Χωρίς τέλος το αιματοκύλισμα στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=85495&catID=14
Τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ο συριακός στρατός επιτέθηκε σε προάστια της πόλης Χάμα, στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι οκτώ παιδιά, επισήμανε η οργάνωση χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.Η Χάμα έχει γίνει εδώ και εβδομάδες επίκεντρο των διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Παράλληλα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μεταδίδει ότι ο συριακός στρατός εξαπολύει επιδρομές στη Ντέιρ αλ Ζορ στη βορειοανατολική Συρία, προβαίνοντας σε μαζικές συλλήψεις στις συνοικίες αλ Κάσουρ και αλ Άρντι.

Ζωντανός ο πρώην υπουργός Άμυνας της Συρίας;

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=17118

Πλήρης ανατροπή του σκηνικού στη Συρία, αν και ερωτήματα ακόμα παραμένουν, καθότι στον θαυμαστό κόσμο της Μέσης Ανατολής γίνονται πολλά…
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου SANA, ο υπουργός Άμυνας της χώρας στρατηγός Αλί Χαμίμπ ο οποίος προσφάτως αντικαταστάθηκε, όχι μόνο δεν πέθανε ή δολοφονήθηκε, αλά ζει και… βασιλεύει!
Φέρεται να αρνήθηκε όσα αναφέρονται για το πρόσωπό του τις τελευταίες μέρες σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο και επιβεβαιώνει ότι ο λόγος της αντικατάστασής του δεν ήταν άλλος από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Επίσης, ότι τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν σε νοσοκομείο όπου υποβαλλόταν σε θεραπεία.


"Πολεμικό" κλίμα στην Αν.Μεσόγειο. Είναι έτοιμη η Ελλάδα για τα χειρότερα;

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7483

Ένα καυτό φθινόπωρο, αναμένεται στην περιοχη της Ανατολικής Μεσογείου,περιοχή άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος.

Η ειδησεογραφία του τελευταίου 24ωρου είναι ενδεικτική. Τέλος Σεπτεμβρίου ένα υπερσύγχρονο πλωτό γεωτρύπανο θα αρχίσει γεωτρήσεις για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην ΑΟΖ της Κύπρου.

NATO: Απέκλεισε πρόσβαση της Αλβανίας σε Πληροφορίες - Αλβανοί πούλησαν απόρρητα έγγραφα!

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/nato.html#more


Αύγουστος 10, 2011.

Το ΝΑΤΟ περιόρισε την πρόσβαση, στην Αλβανία, στις πληροφορίες του στρατιωτικού δικτύου του, ειδικά σε πληροφορίες που συνδέονται  με την πυρηνική ενέργεια.

Η απόφαση ελήφθη πρόσφατα από την έδρα της Συμμαχίας και κοινοποιήθηκε στην αλβανική κυβέρνηση, στη διεύθυνση διαβαθμισμένων πληροφοριών και στο 
Υπουργείο Άμυνας.

Και αυτόν τον δικαίωσε η ... Δικαιοσύνη

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/


Την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη εξέφρασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σχετικά με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου που έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού για το θέμα των υποβρυχίων.
Και γιατί να μην το κάνει άραγε, αφού τελικά μέσω δαιδαλώδων διαδρομών, το όλο ζήτημα θάφτηκε κανονικότατα. Όπως ακριβώς θάφτηκε διαχρονικότητα και το ζήτημα της Siemens και τα μύρια όσα υπόλοιπα σκάνδαλα της μεταπολιτευτικής περιόδου. Εξεταστικές, παραεξεταστικές, προανακριτικές, παραπομπές. Το ζουμί είναι το ίδιο. Στο τέλος του διαδρόμου βρίσκεται μια κάρτα "βγές από την φυλακή" για όλους, αφού τελικά κανείς δεν πληρώνει για την λεηλασία του ελληνικού δημοσίου.
Για ιστορικούς λόγους, σας παραθέτουμε ολόκληρη την δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έχει κάθε λόγο για να πανηγυρίζει.

Εκδίδεται στη Γερμανία η Κούρδισσα συνδικαλίστρια

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όλα για τους Τούρκους.....
Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=300688
Την έκδοση στη Γερμανία της Κούρδισσας συνδικαλίστριας Gulaferit Unsal αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Χθες η ίδια έχοντας στο πλευρό της κόμματα, βουλευτές, σωματεία και άλλους φορείς εξέφρασε την ανησυχία της ότι η έκδοσή της στη Γερμανία ανοίγει το δρόμο για την απέλασή της στην Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα φόβους για την ζωή της.


Πρωτομαγιά 2004: 
Το εκτός νόμου DHKP- C παρελαύνει στην Κωνσταντινούπολη 

Βρετανία: Το περιθώριο εξεγείρεται

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/oikonomia/11521-bretania-to-perithwrio-eksegeiretai

Τα βίαια επεισόδια μεταφέρθηκαν χθες τη νύχτα από το Λονδίνο στο Μάνσεστερ, το Νότινχαμ και το Μπέρμινγκχαμ. Την ώρα που η κυβέρνηση ενισχύει την καταστολή συνεχίζεται σε πολλές χώρες η δημόσια συζήτηση για τα αίτια.
Μέσω Twitter και Fabebook οι νεαροί συνεννοούνται να παίρνουν από τα καταστήματα όσα μπορούν περισσότερα. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πολλοί έφηβοι δοκιμάζουν τα ρούχα πριν τα κλέψουν. Την ίδια στιγμή η αστυνομία παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στους δρόμους των βρετανικών πόλεων με τη βοήθεια του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Βλέπει σε υψηλή ανάλυση ανθρώπους να σπάνε βιτρίνες και να παίρνουν χαλιά, αθλητικά παπούτσια ή τηλεοράσεις πλάσμα.

Οι δέκα «σκόπελοι» του Μνημονίου – Η ύφεση παραμένει ο μεγαλύτερος εχθρός για την ελληνική οικονομία, θα φτάσει φέτος το 4%!

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Τα δέκα σημεία στα οποία προσκρούει η υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής εντόπισε η τεχνική αντιπροσωπεία της Τρόικας.      
Πρόκειται για τους δέκα επικίνδυνους σκοπέλους που σύμφωνα με τους ξένους δυσκολεύεται να ξεπεράσει η χώρα μας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου.
Η ύφεση αποδεικνύεται η μεγάλη πηγή του κακού για το Μνημόνιο. Κυβέρνηση και Τρόϊκα έπεσαν έξω σε κάθε εκτίμηση που έκαναν σχετικά με το μέγεθος της ύφεσης στη χώρα μας. 
Κατά τις πληροφορίες, η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ θα αγγίξει φέτος το 4% του ΑΕΠ έναντι 3,5% που εκτιμούσε αρχικά η κυβέρνηση.
Στο  α΄τρίμηνο του 2011 η πτώση του ΑΕΠ έφτασε στο 5,5% του ΑΕΠ, γεγονός  που είχε άμεσο αντίκτυπο στα έσοδα που υπολόγιζε να αντλήσει η κυβέρνηση από τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν με κάθε τρόπο να μαζέψουν την «τρύπα» των εσόδων στα κρατικά ταμεία η οποία στο επτάμηνο  Ιανουαρίου – Ιουλίου ανέρχεται στα 3,3 δις. ευρώ.       
Η ύφεση έφερε μεγάλη ανεργία στη χώρα μας αφού παραγωγικοί  κλάδοι, όπως η οικοδομή, οι κατασκευές, το εμπόριο και η μεταποίηση έχουν αρχίσει να «σβήνουν» από τον χάρτη της ελληνικής οικονομίας. 

Αμήχανος ο Κάμερον μπροστά στις ταραχές

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1258336
Του Κώστα Ράπτη

Χωρίς αντανακλαστικά, χωρίς εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης και κυρίως χωρίς ερμηνευτικό οδηγό στάθηκε η πολιτική εξουσία της Βρετανίας απέναντι στις ταραχές που από το Σάββατο συγκλονίζουν το Λονδίνο και πλέον και τις πόλεις της αγγλικής ενδοχώρας.

Η αρχικά απουσία του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και του δημάρχου Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, οι οποίοι δεν διέκοψαν τον παραθερισμό τους παρά αφού είχαν ήδη περάσει τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα, σχολιάσθηκε ήδη ευρέως με τον πιο δηκτικό τρόπο: δεν παύει πάντως να αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του πόσο αποκομμένη από τον περίγυρο εμφανίζεται η πολιτική τάξη.

Η συνεδρίαση την Τρίτη της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων και κατόπιν η συνεργασία του Πρωθυπουργού με την ηγεσία της αστυνομίας κατέδειξε από την άλλη πλευρά την απουσία εύκολων κατασταλτικών λύσεων: η χρήση δακρυγόνων, κανονιών νερού ή και πλαστικών σφαιρών, πολλώ δε μάλλον η αξιοποίηση του στρατού, αποκλείσθηκε ως επιχειρησιακά αναποτελεσματική, δεδομένης της διασποράς των ταραχών, ή ως πολιτικά καταστροφική. Η Βόρεια Ιρλανδία, μοναδική γωνιά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έχουν δοκιμασθεί ανάλογες μέθοδοι, δεν αποτελεί προηγούμενο το οποίο ανακαλείται ευχάριστα στη μνήμη…

Λονδίνο: Βοήθησε τραυματισμένο διαδηλωτή με σκοπό να τον ληστέψει !

Από το ιστολόγιο http://www.directnews.gr/

Αυτό που έμοιαζε με μια σπάνια πράξη καλοσύνης μέσα στην τυφλή βία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους του Λονδίνου, μετατράπηκε, τελικά, σε μια αναπάντεχη, απάνθρωπη πράξη. (Δείτε το βίντεο)

Nέο επεισόδιο στην κορεατική χερσόνησο

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα, με τους Βορειοκορεάτες να εκτοξεύουν πυρά πυροβολικού ανοικτά νοτιοκορεατικού νησιού σήμερα στο πλαίσιο μιας κατά τα φαινόμενα ναυτικής άσκησης, ανακοίνωσε στη Σεούλ κυβερνητικός αξιωματούχος και μετέδωσαν τα νοτιοκρεατικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού πρακτορείου 'Αμυνας είπε ότι οβίδες ερρίφθησαν ανοικτά του νησιού Γιονγκπιόνγκ, κοντά στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο Κορεών, στην Κίτρινη Θάλασσα, αλλά δεν είναι σαφές αν ερρίφθησαν εντός των νοτιοκορεατικών χωρικών υδάτων.

Πυρά εκ των έσω στην καγκελάριο Μέρκελ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/


Διαφωνούν με την πολιτική της δύο στα τρία μέλη του κόμματός της

Αντίθετη στην προσπάθειες της Άνγκελα Μάρκελ για τη διάσωση κρατών της ευρωζώνης είναι η πλειονότητα των μελών του κόμματός της ενώ σχεδόν δύο στους τρεις διαφωνούν με την πολιτική της, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η σφυγμομέτρηση του Forsa για το περιοδικό Stern δείχνει πως το 62% των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ (CDU) και του «αδελφού» κόμματος στη Βαυαρία (CSU) ανησυχεί για την εικόνα του συντηρητικού τους «μετώπου».

Το 52% των 578 μελών των δύο κομμάτων δηλώνει αντίθετο στα μέτρα για τη διάσωση των εταίρων της Γερμανίας στην ευρωζώνη ενώ το 42% εγκρίνει τα πακέτα στήριξης προς την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. 

Η αφαίρεση των συνταξιοδοτικών εισφορών πυροδοτεί το τοπίο «Στον κάλαθο των αχρήστων η συμφωνία για τα μέτρα», λέει το ΔΗΚΟ

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/76433

Λευκωσία: Τράβηξε πίσω η κυβέρνηση για το συνταξιοδοτικό υπό το βάρος των συντεχνιακών πιέσεων και οι οποιεσδήποτε άλλες ρυθμίσεις μετατίθενται σε βάθος χρόνου. Τα μόνιμα διαρθρωτικά μέτρα που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους έγιναν έκτακτα και τώρα το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στη Βουλή και στη στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η αμφιβολία κατά πόσο θα ψηφισθούν τα μέτρα μετατίθεται για την Πέμπτη και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ, ετοιμάζονται με τις δικές τους κινήσεις που δεν αποκλείεται να ανατρέψουν τα δεδομένα που συμφωνήθηκαν χθες.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Σε ανάκριση ο Μάρκος Κυπριανού

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210794&-V=articles


Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε η χτεσινή σύσκεψη στο αρχηγείο αστυνομίας σχετικά με την πορεία του ανακριτικού έργου για την τραγωδία στο Μαρί, και κυρίως σχετικά με την παραδοχή λειτουργού στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία έγγραφο του υπουργείου σχετικό με τη διαχείριση του φορτίου των εμπορευματοκιβωτίων, αλλοιώθηκε μετά την έκρηξη της 11ης Ιουλίου.
Η απουσία αποφάσεων κατά τη χτεσινή σύσκεψη αναφέρεται φυσιολογικά στη μη έκδοση διαταγής για σύλληψη των εμπλεκόμενων προσώπων, δηλαδή της ακολούθου στο υπουργείο Εξωτερικών, που παραδέχτηκε την εκ των υστέρων επέμβαση στο έγγραφο, και του όποιου ανωτέρου της έδωσε την εντολή για την επέμβαση στο έγγραφο. Ωστόσο, αποφασίστηκε χτες ότι η παραποίηση ή και ενδεχόμενη χάλκευση του εγγράφου θα απασχολήσει τις αρχές ανεξαρτήτως της έκβασης των ερευνών για τις ευθύνες της έκρηξης στο Μαρί. Συγκεκριμένα, καθώς η υπόθεση επέμβασης σε κρατικό έγγραφο συνιστά από μόνη της σοβαρότατο αδίκημα, με τη χάλκευση (δηλαδή τη μετά δόλου αλλοίωση εγγράφου) να επισύρει ποινές φυλάκισης έως δέκα χρόνων, αστυνομία και Γενική Εισαγγελία εμφανίζονται διατεθειμένες να παρουσιάσουν την υπόθεση μόνη της, ενώπιον δικαστηρίων.

Ανησυχία για τις αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1258341
Τα δεδομένα που επικρατούν στις διεθνείς αγορές προβληματίζουν το οικονομικό επιτελείο της κυπριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του StockWatch, καθώς οι αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων τις τελευταίες βδομάδες έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Οι αποδόσεις των πενταετών κυπριακών ομολόγων διαμορφώθηκαν χθες στο 16,2% και των δεκαετών στο 10,69%, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ενώ από τις 21 Ιουλίου, όταν ανακοινώθηκε το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, η απόδοση του κυπριακού δεκαετούς ομολόγου παρουσιάζει αύξηση 206 μονάδων.

Η κυβέρνηση της Κύπρου υποστηρίζει όμως ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και, με μικρές εξαιρέσεις, η δανείζεται φέτος από την εγχώρια αγορά, κάτι που αναμένεται να συνεχίσει τους επόμενους μήνες, αναφέρει το StockWatch.

Η FED «στήριξε» τα χρηματιστήρια

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/article/67364/e-fed-sterixe-ta-hrematisteria

Σημαντική ανάσα πήραν τα χρηματιστήρια της Ασίας από την απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει τα βασικά επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα έως και τα μέσα του 2013.
Η FED «στήριξε» τα χρηματιστήρια
Έτσι με άνοδο έκλεισε σήμερα το Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 94,26 μονάδες, σε ποσοστό 1,05%, και διαμορφώθηκε στις 9.038,74 μονάδες, έπειτα από υποχώρηση κατά 7,5% στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις. Ανάλογο κλίμα και στις υπόλοιπες αγορές: ο Kospi στη Σεούλ ήταν στο +4%, όπως και ο ASX στην Αυστραλία. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης άνοιξε με άνοδο 3,4% στις 19.993,78 μονάδες.

Ένα πρόβλημα «αξίας» 12 δισ. ευρώ για το υπουργείο Οικονομικών

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Θα πρέπει πλέον να θεωρείται οριστικό. Η Ελλάδα, όσο γρήγορα κι αν «τρέξει» τελικώς το σχετικό πρόγραμμα, δεν θα προλάβει να εισπράξει την 1η δόση του δεύτερου πακέτου βοήθειας, που αποφασίσθηκε στην τελευταία σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Ο γαλλικός Τύπος για την κοινωνική έκρηξη στη Βρετανία

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Την αποτυχία του ακραίου φιλελευθερισμού δείχνει η κοινωνική έκρηξη στη Βρετανία και σημαίνει συναγερμό για όλες τις χώρες, στις οποίες το χάσμα ανάμεσα στους πλουσιότερους και στους φτωχότερους διευρύνεται συνεχώς, σχολιάζει ογαλλικός Τύπος.

Τουρκική αντεπίθεση και από το Mega

Σχόλιο ιστολογίου μας : Κάποιους τους τρώνε οι αιμορροΐδες .....δεν εξηγείται αλλιώς.....
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=85152&catID=14

Κάθε κανάλι και με την τούρκικη σειρά του! Μετά τον ANT1 και τον Alpha, στο παιχνίδι των σειρών made in Turkey μπαίνει και το Μega.

Οι ιθύνοντες του σταθμού είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσουν τα δικαιώματα της σειράς «Έρωτας και τιμωρία» (Ask ve ceza), που κατέκτησε το τουρκικό τηλεοπτικό κοινό και αναμένεται να μπει και στις καρδιές των Ελλήνων.

Οι Mega-λικοί επέλεξαν μια σειρά της οποίας την παραγωγή είχε αναλάβει ο Ερόλ Αβιτς, που ήταν πίσω από την τουρκική σαπουνόπερα «Χίλιες και μία νύχτες» που παρακολουθήσαμε από το κανάλι του ANT1 και σημείωσε πολύ μεγάλες τηλεθεάσεις.

Πόσο πιθανή είναι η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία;

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=17096


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου έφθασε στη Συρία, για να επιδώσει στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ένα «ισχυρό μήνυμα» προκειμένου να σταματήσουν οι επιχειρήσεις του στρατού εναντίον διαδηλωτών.
Η Τουρκία, η οποία είχε στενές σχέσεις με τον Άσαντ, μοιάζει όλο και περισσότερο θορυβημένη από τον κλιμακούμενη ένταση στη Συρία και επιδιώκει να τον πιέσει να δώσει ένα τέλος στη βία, από την οποία σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν σκοτωθεί πάνω από 1.600 πολίτες.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από το Νταβούτογλου να ενεργήσει, ουσιαστικά, ως απεσταλμένος των ΗΠΑ και να ζητήσει την άμεση κατάπαυσης του πυρός.

ΑΟΖ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/


του Μιχάλη Ηλιάδη*

Το θέμα της ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) απασχολεί και πάλι την περίοδο αυτή, την κοινή γνώμη της πατρίδας μας. Μερικούς μήνες πριν στην ελληνική Βουλή όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν από την κυβέρνηση να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ. Όπως είναι γνωστό η έννοια της ΑΟΖ θεσπίστηκε στην σύμβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας, η οποία υπεγράφη το 1982 και τέθηκε σε ισχύ το 1994, ενώ έχει επικυρωθεί από περίπου 140 χώρες μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.

Η ΑΟΖ – την οποία σημειωτέων δικαιούνται και τα νησιά – είναι μια περιοχή πλάτους έως 200 ν.μ., εντός της οποίας το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα, σχετικά με την εξερεύνηση και εκμετάλλευση φυσικών πηγών, ζώντων ή μη, του βυθού και υπεδάφους της θάλασσας, ακόμα και των ρευμάτων των υπερκείμενων της θαλάσσης ανέμων. Το καθεστώς της ΑΟΖ καλύπτει δηλαδή όλους τους φυσικούς πόρους, ζωντανούς και μη, ενώ η «γνωστή» μας υφαλοκρηπίδα μόνο τους μη ζωντανούς πόρους. Εάν δε, υπάρχει σε κοντινότερη απόσταση ακτή άλλου κράτους, τότε χρησιμοποιείται η μέθοδος «μέσης χάραξης» για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ, με κάποιες ιδιαιτερότητες.

Daniel Serwer: Τα Σκόπια εμποδίζουν τη λύση στο όνομα

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/daniel-serwer.html#more



Αύγουστος 10, 2011.

Σκοπιανός δημοσιογράφος: « Η χώρα μας γιορτάζει  για  την 10η επέτειο της Συμφωνίας της Οχρίδας. Τα κράτη της ΕΕ και η ΗΠΑ την αποκαλούν ως επίτευγμα. Αν και είναι ένας καλός λόγος κανένας από τους γείτονές μας δεν τον χρησιμοποιεί ως εμπειρία. Το αντίθετο μάλιστα. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τις μειονότητες, η Βουλγαρία δεν επιτρέπει την ψηφοφορία για την εθνική καταγωγή στην απογραφή, επίσης η Αλβανία…»

Θέλετε να μάθετε ποιοί είναι αυτοί που τους χρωστάει η ανθρωπότητα 40 τρισ.δολλάρια;

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/40_10.html#more

Ποιες είναι τέλος πάντων αυτές οι "αγορές" που τους χρωστάει η ανθρωπότητα 40.000.000.000.000$
Σε αυτές τις αγορές σύμφωνα τους “κορυφαίους” οικονομολόγους χρωστάνε λίγο πολύ όλα τα κράτη.
Κανείς τους όμως....

δεν τολμάει να πεί δημόσια απο ποιούς αποτελούνται αυτές οι “αγορές”.

Τρεις νεκροί τη νύχτα στη Βρετανία – Επεισόδια σε Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Οξφόρδη

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90698&catid=7

- Δύο αδέλφια μεταξύ των νεκρών σύμφωνα με πληροφορίες
- Στις φλόγες αστυνομικό τμήμα
- Μάχες σώμα με σώμα και δεκάδες συλλήψεις
- Ταξιδιωτική οδηγία από ξένες χώρες
- Νέα σύσκεψη της ομάδας Cobra με τον Πρωθυπουργό

Στο τέλος Αυγούστου η υποβάθμιση της Ελλάδας σε selective default για διάστημα 3-5 μηνών – Παρασκηνιακές διεργασίες ώστε να υποβληθούν αιτήματα για πληρωμή CDS….

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Προς τα τέλη Αυγούστου θα αποφασίσουν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης για το αν θα βαθμολογήσουν την Ελλάδα σε selective default δηλαδή σε επιλεκτική χρεοκοπία….
Μετά την Moody’s που υποβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς Ca δηλαδή σε high default risk και η Standard and Poor’s υποβάθμισε την Ελλάδα στην ζώνη CC ενώ προσεχώς σε ανάλογη κίνηση θα προχωρήσει και η Fitch.


Οι κινήσεις αυτές των διεθνών οίκων αξιολόγησης ήταν αναμενόμενες. Οι υποβαθμίσεις της Ελλάδος πλέον βαίνουν προς ολοκλήρωση  και το επόμενο βήμα που πιθανότατα θα εκδηλωθεί μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες   είναι η κατάταξη της Ελλάδος σε καθεστώς  selective default σε επιλεκτική ή περιορισμένη χρεοκοπία.
Το διάστημα που θα παραμείνει η Ελλάδα σε αυτό το νέο βαθμολογικό καθεστώς το καθεστώς που σηματοδοτεί την βαθμολογική χρεοκοπία της Ελλάδος θα διατηρηθεί για διάστημα από 3 έως 5 μήνες ή με βάση το χειρότερο σενάριο 8 μήνες. 

Από το... ναδίρ στο ζενίθ η Wall Street

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1258152

Dow11.239,77429,92 3,98%  
  Nasdaq2.482,52124,83 5,29%  
Η Wall Street χθες

"Γύριζες το κεφάλι σου από την άλλη και η αγορά άλλαζε πρόσημο", υπερέβαλε χάριν αστεϊσμού αναλυτής στην τηλεόραση του Bloomberg, θέλοντας να περιγράψει την εντυπωσιακή μεταβλητότητα στις σημερινές συναλλαγές της Wall Street, με τον Dow Jones να διαπραγματεύεται σε εύρος διακύμανσης 640 μονάδων.

Στο τελευταίο κεφάλαιο της εντυπωσιακής αυτής ιστορίας μεταβλητότητας, οι δείκτες κατάφεραν να διαγράψουν απώλειες, που έφτασαν έως και τις 200 μονάδες για τον Dow Jones μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed, για να "πατήσουν γκάζι" την τελευταία ώρα των συναλλαγών και να κλείσουν σε υψηλά ημέρας, με την καλύτερη επίδοση των τελευταίων δύο τουλάχιστον ετών. Μετά το σημερινό ράλι η αγορά ανέκτησε περισσότερες από τις μισές απώλειες της χθεσινής μεγάλης "βουτιάς".

Θετικός πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν το θύμα των τελευταίων συνεδριάσεων, δηλαδή οι τράπεζες, με οδηγό την Bank of America.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αφήσει το βασικό της επιτόκιο κοντά στο μηδέν για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια, "έως τουλάχιστον τα μέσα του 2013", υποβαθμίζοντας σημαντικά τις εκτιμήσεις της για την αμερικανική οικονομία.

Επεκτείνονται οι ταραχές σε όλη τη Βρετανία

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Με έναν νεκρό και πάνω από 650 συλλήψεις, οι ταραχές με αφετηρία το Λονδίνο, επεκτείνονται μέχρι στιγμής σε όλη τη Βρετανία για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα

Και στην Ιταλία φταίει η φοροδιαφυγή - Εκστρατεία για την πάταξή της

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90624&catid=7



«Εκστρατεία ευαισθητοποίησης» κατά της φοροδιαφυγής αποφάσισε να ξεκινήσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το συντονισμό της να ανατίθεται στον υπουργό οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι.

FT Deutschland: Τον Οκτώβρη η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Από τον Οκτώβριο αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο το EFSF να προχωρήσει σε αγορές ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, σύμφωνα με δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times.