Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Τρεις νεκροί τη νύχτα στη Βρετανία – Επεισόδια σε Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Οξφόρδη

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90698&catid=7

- Δύο αδέλφια μεταξύ των νεκρών σύμφωνα με πληροφορίες
- Στις φλόγες αστυνομικό τμήμα
- Μάχες σώμα με σώμα και δεκάδες συλλήψεις
- Ταξιδιωτική οδηγία από ξένες χώρες
- Νέα σύσκεψη της ομάδας Cobra με τον Πρωθυπουργό

Σοκ στη Βρετανία από την είδηση πως υπάρχουν τρεις νέοι άνθρωποι νεκροί. Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες. Ένα άτομο έχει συλληφθεί, πολλοί μιλούν για ρατσιστικό χτύπημα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που συγκλόνισαν και πάλι την περιοχή του Μπέρμιγχαμ

Η αστυνομία άρχισε έρευνα για το θάνατο των τριών. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι νεαροί ασιάτες κινούνταν πεζή όταν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο έπεσε με φόρα πάνω τους.

Εκείνη την ώρα υπήρχαν επεισόδια στην περιοχή και κάποιοι μιλούν για εσκεμμένο τροχαίο με εγκατάλειψη, με τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα να το αντιμετωπίζουν ως δολοφονία.

Μέλη των οικογενειών των νεαρών και κάτοικοι της περιοχής, ασιατικής καταγωγής έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Κάποιοι θυμίζουν με νόημα τα σοβαρότατα επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών ομάδων και ατόμων ασιατικής καταγωγής στο Μπέρμιγχαμ.

Φαίνεται ότι η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου και εκτός από το πλιάτσικο αντίπαλες ομάδες έχουν βρει την ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές τους.

Φουντώνει η φωτιά σε όλη τη Βρετανία

Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί στους δρόμους της Βρετανικής πρωτεύουσας είναι χιλιάδες το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να τηρήσουν την τάξη στο κέντρο του Λονδίνου. Οι ταραχές συνεχίζονται αμείωτες στα περίχωρα, αλλά και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Για πρώτη φορά χθες τα επεισόδια ξέσπασαν στο Μάντσεστερ, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν ξανά
περιοχές του Μπέρμιγχαμ.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Μάντεστερ, στα βορειοδυτικά, ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο. Συνελήφθησαν περίπου 50 άτομα. Ο υπαρχηγός της τοπικής αστυνομίας Γκάρι Σούαν είπε πως ταραχές τέτοιας έντασης "δεν είχαν σημειωθεί ποτέ ως τώρα".

Εκατοντάδες άτομα με κουκούλες ήρθαν αντιμέτωποι με ειδικές μονάδες της αστυνομίας, σπάζοντας βιτρίνες, λεηλατώντας, βάζοντας φωτιά σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Ένα πολυκατάστημα παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ όλη τη νύχτα αστυνομικοί και κουκουλοφόροι συμπλέκονταν στις γειτονιές.

Ένας εικονολήπτης του BBC δέχθηκε επίθεση. Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν φωτιές να βγαίνουν από καταστήματα και αυτοκίνητα και στήλες πυκνού μαύρου καπνού να υψώνονται κατά μήκος δρόμων.

Σαράντα χιλιόμετρα μακρύτερα, στο Λίβερπουλ, 200 νεαροί έριξαν πέτρες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους εναντίον των αστυνομικών και προκάλεσαν ζημιές. Συνελήφθησαν 35 άτομα.

Μικρότερα επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στο Ρίντινγκ, την Οξφόρδη και το Μίλτον Κέινς, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων δυτικά και βορειοδυτικά του Λονδίνου.

Για δεύτερη διαδοχική νύκτα, άλλα επεισόδια ξέσπασαν στη δεύτερη πόλη της χώρας, το Μπερμιγχαμ και τα προάστιά του. Οι νεαροί έστησαν ακόμη και οδοφράγματα ενώ άλλοι λεηλατούσαν καταστήματα
Στο κέντρο του Νότιγχαμ, ένα αστυνομικό τμήμα πυρπολήθηκε με βόμβες μολότοφ. "Τουλάχιστον οκτώ άτομα συνελήφθησαν" για το επεισόδιο αυτό ενώ περισσότερα από 90 συνελήφθησαν συνολικά στην πόλη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το Βερολίνο, η Ρώμη, το Παρίσι, η Χάγη, η Λισαβόνα και η Μαδρίτη συνέστησαν στους πολίτες τους που βρίσκονται στη Βρετανία να προσέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου