Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Nέο επεισόδιο στην κορεατική χερσόνησο

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα, με τους Βορειοκορεάτες να εκτοξεύουν πυρά πυροβολικού ανοικτά νοτιοκορεατικού νησιού σήμερα στο πλαίσιο μιας κατά τα φαινόμενα ναυτικής άσκησης, ανακοίνωσε στη Σεούλ κυβερνητικός αξιωματούχος και μετέδωσαν τα νοτιοκρεατικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού πρακτορείου 'Αμυνας είπε ότι οβίδες ερρίφθησαν ανοικτά του νησιού Γιονγκπιόνγκ, κοντά στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο Κορεών, στην Κίτρινη Θάλασσα, αλλά δεν είναι σαφές αν ερρίφθησαν εντός των νοτιοκορεατικών χωρικών υδάτων.

To νοτιοκορεατικό Πολεμικό Ναυτικό απάντησε με πυρά πυροβολικού, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το υπουργείο 'Αμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές του Τύπου που δημοσιεύονται τη στιγμή που η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είχε κάπως εκτονωθεί από τα τέλη Ιουλίου.

Τρεις πυροβολισμοί ακούστηκαν. Μια οβίδα έπεσε κοντά στη Γραμμή του Βορείου Ορίου (NLL), μετέδωσε το Yonhap επικαλούμενο στρατιωτικό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με το Yonhap, η ρίψη των οβίδων άρχισε στις 14:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος).

Αλιευτικά σκάφη στην περιοχή κλήθηκαν να επιστρέψουν στα λιμάνια και οι κάτοικοι του νησιού έτρεξαν στα καταφύγια που έχουν κατασκευαστεί για έκτακτες καταστάσεις, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου