Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

"Χρήζει βελτίωσης η συμφωνία για την Ελλάδα"

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ενώ οι αγορές της Ευρωζώνης "τρεκλίζουν", ο ηγέτης της Κ.Ο. των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρει ότι είναι "πιθανό να ζητηθούν βελτιώσεις" στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Ο Ράινερ Μπρίντερλε, σημείωσε σε συνέντευξή του, ότι η γερμανική Κάτω Βουλή μπορεί να ζητήσει να τροποποιηθεί το "πακέτο" μέτρων, που συμφωνήθηκε. "Όλα δεν είναι τέλεια" πρόσθεσε, αναφερόμενος στη συμφωνία για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη και τον νέο δανεισμό της Ελλάδας.


"Ο γερμανικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να μετατραπεί απλά σε σελφ σέρβις στη διάθεση άλλων κρατών, την ώρα που καίρια προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς", τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι, στη Γερμανία, βουλευτές της συμπολίτευσης εκφράζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα με αυξανόμενη ένταση τους φόβους τους, μήπως η ΕΕ μεταβληθεί σε "μεταβιβαστή κεφαλαίων".

"Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος" η οικονομική αναταραχή και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού να διαταράξει την αναπτυξιακή προοπτική στη Γερμανία, αποδέχθηκε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας "λαμπρή" ωστόσο την κατάσταση της γερμανικής οικονομίας, σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου