Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ:Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ - Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα ξερονήσια του Καστελόριζου και της Ρω τα αγαπώ. Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελόριζο με την τυφλή μου μάνα, όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην μεγάλη Κυρά του Αιγαίου. Στην Κυρά της Ρω όπως είναι γνωστή η Δέσποινα Αχλαδιώτη.
«Με την ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου πέρασα όλες τις κακουχίες. Βέβαια η ζωή στη Ρω δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αλλά νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα χαμένος όπως είσαι στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις Τούρκικες ακτές. Την ελληνική σημαία, θέλω να μου τη βάλουν στον τάφο μου».

Κομισιόν: Πώς θα επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία -Μέτρα για εργαζόμενους, αποστάσεις και υγιεινή - ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Η Κομισιόν προχώρησε σήμερα σε συστάσεις για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των τουριστών.

Σύμφωνα με αυτά, για να επαναλειτουργήσει μία τουριστική δραστηριότητα θα πρέπει οι επιπτώσεις της Covid-19 θα πρέπει να έχουν μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τις συστάσεις της Κομισιόν, για να επαναλειτουργήσουν οι υπηρεσίες φιλοξενίας, είναι σημαντικό οι επισκέπτες σε αυτό και οι εργαζόμενοι να ακολουθούν «στο μέγιστο βαθμό» τα μέτρα για την πρόληψη της μόλυνσης και της μετάδοσης του ιού. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρχει συνεχής συντονισμός μεταξύ τοπικών και των εθνικών αρχών δημόσιας υγείας και των παρόχων υπηρεσιών φιλοξενίας για να διασφαλιστεί ότι οι τελευταίοι κανόνες και κανονισμοί σε μια δεδομένη γεωγραφική περιοχή εφαρμόζονται και παρακολουθείται η εφαρμογή τους.

Μπογδάνος: ''Όχι στο τσιπάκι, είναι θέμα πίστης και ελευθερίας'' - Δείτε βίντεο

Σε μία τοποθέτηση που δεν μας έχουμε συνηθίσει να γίνεται από βουλευτές που πρόσκειται στην Κυβέρνηση είχαμε πριν λίγες ώρες.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος ήταν προσκεκλημένος σε γνωστή εκπομπή και εξέφρασε την άποψή του για όσα ακούγονται για τα εμβόλια. 
Τα σημαντικότερα σημεία της τοποθέτησης:
''Και μόνο η ψυχολογική ισχύς του θέμα τσιπάκι είναι απαγορευτική. Το θέμα δεν μπορώ να το συζητήσω. Δεν είμαι τεχνοφοβικός, πιστεύω στην πρόοδο του ανθρώπου, αλλά όχι τυφλά.''

Συγκλόνισε η εισαγγελέας στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη: Μην δεχτείτε καμία συγγνώμη, σας κοροϊδεύουν

Καταπέλτης η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων - Συγκινητικές στιγμές στο δικαστήριοΜε δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη πρόσφερε ένα μπουκέτο με τριαντάφυλλα, από τον κήπο τους, στην εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Ήταν ο επίλογος σε μια αγόρευση καταπέλτη, μια κίνηση συμβολική καθώς τα λόγια της μίλησαν στην καρδιά της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας που βρήκε βασανιστικό θάνατο πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, στη Ρόδο.
«Από την Ελένη για εσάς» είπε ο πατέρας στην εισαγγελέα η οποία ζήτησε την ενοχή των δυο νεαρών κατηγορουμένων δηλώνοντας πως δεν έχει καμία αμφιβολία πως είχαν συναποφασίσει να υλοποιήσουν το εγκληματικό τους σχέδιο.

Ο θανάσιμος κίνδυνος της “στάσης εξοπλισμών”

Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Από το doureios
 
Η υπογραφή συμβάσεως στις 4 Μαΐου για τριετή χρονομίσθωση των ισραηλινών UAV τύπου Heron και μάλιστα με διαδικασία ψηφιακής υπογραφής, λόγω της πανδημίας του COVID 19, υπογράμμισε τον χαρακτήρα του επείγοντος για την ελληνική πλευρά.
Αντικειμενικώς και αν θεωρήσουμε τα πράγματα υπό την νοοτροπία και τους αργούς ρυθμούς που διέκριναν την προηγουμένη δεκαετία της Μνημονιακής περιόδου, ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος δεν τα έχει πάει και τόσο άσχημα μέχρι τώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, δεν απέφυγε την συντηρική και από