Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αρχαίοι κίονες από τη Λαοδίκεια ήρθαν στο φως

Σε μία από τις μεγάλες αρχαίες πόλεις στη Μικρά Ασία, τη Λαοδίκεια, που βρίσκεται στη σημερινή τουρκική επαρχία Ντενιζλί, κατά τη διάρκεια ανασκαφών ήρθαν στο φως αρχαίοι κίονες που στήριζαν μια στοά, η οποία προφανώς κατέρρευσε στο μεγάλο σεισμό της περιοχής το 494 μ.Χ.

Οι ανασκαφές που διενεργούνται στη Λαοδίκεια είναι περίπου πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘Χουριέτ’ στη διαδικτυακή έκδοσή της.

Ο επικεφαλής των ανασκαφών καθηγητής Τζελάλ Σιμσέκ (Celal Şimşek), δήλωσε ότι έχουν ανασυρθεί έξι κίονες από βάθος έξι μέτρων στην περιοχή της αρχαίας πόλης που ονομάζονταν Αγία Αγορά.

Η αντίσταση των Ποντίων(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Όταν ακούς το απαράδεκτο, δεν αρκεί να αντιδράς πρέπει ν’ αντιστέκεσαι. Διότι η αντίδραση είναι απλώς η απάντηση στη δράση και δεν αποτελεί κάποια πρωτοβουλία. Ενώ η αντίσταση είναι και για τη συγκεκριμένη αδικία είναι βέβαια το πρέπον. Αυτή η αμφισβήτηση της ύπαρξης της γενοκτονίας όσο διπλωματικά και να παρουσιάζεται, παραμένει μία άρνηση. Και αυτή η άρνηση όχι μόνο είναι αντισυνταγματική, αλλά ποινικοποιείται λόγω της νέας νομοθεσίας της Ελλάδας, η οποία δεν αποδέχεται πια την αμφισβήτηση μιας αναγνωρισμένης γενοκτονίας, πράγμα που αφορά την γενοκτονία των Εβραίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου.

Η Χαμένη Πόλη της Aztlan -Η θρυλική πατρίδα των Αζτέκων

Η Aztlan είναι η αρχαία πατρίδα του μεγάλου πολιτισμού των Αζτέκων, ή πρόκειται απλώς για μια μυθική γη που περιγράφεται στους μύθους; Στο προηγούμενο μέρος αυτού του αφιερώματος ασχοληθήκαμε με την μυθική χαμένη αρχαία ελληνική πόλη του Ζ στον Αμαζόνιο. Σήμερα θα ασχοληθούμε με την μυθική Aztlan, την οποία πολλοί ταυτίζουν με την Ατλαντίδα.

Οι Αζτέκοι του Μεξικού δημιούργησαν μία από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες της αρχαίας Αμερικής. Ενώ πολλά είναι γνωστά για την αυτοκρατορία τους στην περιοχή της σημερινής πόλης του Μεξικού, λιγότερα είναι γνωστά σχετικά με την αρχή του πολιτισμού των Αζτέκων.

Θεραπείες του Γαληνού, 1400 ετών, βρέθηκαν κάτω από χριστιανικούς ύμνους -Το Παλίμψηστο του Γαληνού

Μια μετάφραση του 6ου αιώνα από το έργο ενός από τους σημαντικότερους αρχαίους Έλληνες γιατρούς ανακαλύφθηκε σε ένα δερματόδετο χειρόγραφο.

Το έργο του Γαληνού ήταν κρυμμένο κάτω από το κείμενο χριστιανικών ύμνων 1000 ετών. Ένας ερευνητής δήλωσε στους New York Times [1] ότι οι ιδέες του Γαληνού για τα φάρμακα ήταν «εντελώς τρελές», αλλά το παλίμψηστο κείμενο περιέχει σημαντικές ενδείξεις για το πώς οι αρχαίοι Έλληνες θεράπευαν τις ασθένειες.

Ο Γαληνός, γεννήθηκε το 131 μ.Χ., θεωρήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες της ιατρικής στον αρχαίο κόσμο, τόσο στην Ανατολή όσο και τη Δύση, μέχρι τον 16ο αιώνα.

Σίδνεϊ: Το σύννεφο «ρολό» που τρόμαξε τους Αυστραλούς - Μοναδικό φαινόμενο (Εικόνες & Βίντεο)

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/sinefo708.jpg?itok=J6RvlO1UΗ κακοκαιρία που έπληξε την προηγούμενη εβδομάδα την Αυστραλία άφησε πίσω της αρκετά προβλήματα στις περισσότερες πόλεις αλλά και ένα μοναδικό θέαμα στην παραλία Bondi στο Σίδνεϊ.
Ενα πελώριο σύννεφο ήταν αυτό που τρόμαξε τους Αυστραλούς, οι οποίοι στη θέα του απομακρύνθηκαν από την παραλία. Υπήρξαν πάντως οι πιο θαραλλέοι, οι οποίοι έμειναν για να απαθανατίσουν την στιγμή ενώ το βίντεο με τη χρήση framelapse δείχνει τη μοναδικότητα του φαινομένου.

BINTEO NTOKOYMENTO:Υπάρχουν εξωγήινοι στο φεγγάρι!


                                         Όσο τρελό και αν ακούγεται είναι πραγματικότητα

Απίστευτη δήλωση Γιουνκέρ: Θα τσακωνόμαστε για 10 χλμ. Θάλασσας;

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο «ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ» ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ – ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ


Σε μια απίστευτα προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, παρεμβαίνοντας με ωμό τρόπο σε κρίσιμα εθνικά θέματα της Ελλάδας.