Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Απίστευτη δήλωση Γιουνκέρ: Θα τσακωνόμαστε για 10 χλμ. Θάλασσας;

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο «ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ» ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ – ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ


Σε μια απίστευτα προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, παρεμβαίνοντας με ωμό τρόπο σε κρίσιμα εθνικά θέματα της Ελλάδας.
Ο... φιλέλληνας Λουξεμβούργιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναρωτήθηκε με... ύποπτη αφέλεια γιατί «τσακώνεται» η Ελλάδα και η Τουρκία για το Αιγαίο!

«Γιατί τσακωνόμαστε για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναφερόμενος στο θέμα των κοινών περιπολιών με τους Τούρκους.

Η ερώτησή του προκάλεσε εντύπωση ακόμα και στους δημοσιογράφους που αναρωτιόντουσαν αν ο κ. Γιουνκέρ είναι ανιστόρητος ή στημένος ή απλά ηλίθιος!

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν αρκέστηκε στην ερώτηση – «κοτσάνα» και έσπευσε να σχολιάσει με δεικτικό τρόπο την άρνηση της Ελλάδας στην πρόταση της Α. Μέρκελ και του ίδιου να πραγματοποιούνται κοινές περιπολίες στο Αιγαίο από την Ελλάδα και την Τουρκία.

«Είχα προτείνει και αντιμετώπισα μεγάλες αντιδράσεις, Έλληνες και Τούρκοι να διαθέσουν μια κοινή ακτοφυλακή μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών. Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Μερικές φορές μιλάμε μακριά από τα πραγματικά θέματα της ζωής», είπε ο κ. Γιούνκερ.

Στη συνέχεια βέβαια ο πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για «ευρωπαϊκά οργανωμένη ακτοφυλακή» και πρόσθεσε ότι θα υποβάλει σχετική πρόταση μέσα στη χρονιά.

«Χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο προσωπικό εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Αυτό το επιπλέον ευρωπαϊκό προσωπικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο των νησιών, αντί σε κοινή προσπάθεια να διασφαλίσει τις ακτές. Δεν μπορείς να εξηγήσεις σε κανέναν γιατί ακόμη και τώρα, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, αυτά τα 10 χλμ. θαλάσσιου μήκους μεταξύ της Τουρκίας και της Λέσβου είναι ακόμη ένας τάφος», είπε.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου