Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα στις 20 Ιανουαρίου

«Η κυβέρνηση λέει ότι οι Έλληνες έχουν πειστεί για τα οφέλη της "συμφωνίας". Ας τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος», αναφέρεται στο κάλεσμα

Σε ομόφωνη απόφαση για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στο Σύνταγμα, στις 20 Ιανουαρίου, έφτασαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, η Παμμακεδονική ΗΠΑ, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, που ανασύστησαν την «Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία», τον φορέα που είχε διοργανώσει τις δύο ογκώδεις συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου «έστειλε πακέτο» στον Τσίπρα για την συμφωνία των Πρεσπών! «Βρίσκομαι στη Β. Ελλάδα ή στη νότια Μακεδονία;»

Με ανάρτηση της στο instagram η Βίκυ Χατζηβασιλείου απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την συμφωνία των Πρεσπών, με μία σειρά από ερωτήματα.

Διαβάστε αναλυτικά στην ανάρτησή της στο instagram η Βίκυ Χατζηβασιλείου αναφέρει:
«Κύριε Τσίπρα τελώ σε σύγχυση! Δεν έχω καταλάβει, βρίσκομαι στη Β. Ελλάδα ή στη νότια Μακεδονία; Αν εδώ στην Μακεδονία εγώ μιλάω Ελληνικά (και τα μιλάω καλά, σας διαβεβαιώ) και τα μιλούσε κι ο παππούς μου κι ο προπάππος μου και όλοι οι…προ, τότε ποιά είναι

Οι προτροπές Γκουτέρες στην Έκθεση για ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Οι προοπτικές για μια συνολική διευθέτηση στο εγγύς μέλλον παραμένουν ζωντανές, σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην έκθεσή του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ανεπίσημο αντίγραφο της οποίας επιδόθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ωστόσο, επαναλαμβάνοντας την επισήμανση της έκθεσης των καλών του υπηρεσιών της 15η Οκτωβρίου 2018,δηλώνει ότι παραμένει  πεπεισμένος πως πριν o ίδιος αναπτύξει όλο το βάρος των καλών του υπηρεσιών, οι πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν σε μια κοινή πορεία προς τα εμπρός.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Αύριο στις 10:30 το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου - Ο πρωθυπουργός τον κάλεσε στο Μαξίμου

Από το  iefimerida 

Αύριο στις 10:30 θα γίνει τελικά το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Πάνο Καμμένο και τον κάλεσε αύριο στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου για να πραγματοποιήσουν το εξ' αναβολής τετ α τετ από την περασμένη Παρασκευή.

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί - Σφοδρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Καιρός: Βρέχει ασταμάτητα από το απόγευμα της Παρασκευής - Σε εξέλιξη το νέο βαρομετρικό χαμηλό – Ισχυρά φαινόμενα έως το πρωί της Κυριακής - Αναλυτική πρόγνωση για όλο το Σαββατοκύριακο από την ΕΜΥ 
Σφοδρές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά έφερε το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από την Παρασκευή (11/01) τη χώρα.
Στην Αττική βρέχει ασταμάτητα από χθες το απόγευμα, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα και να δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους. 

Κυριακή, θα δώσουμε νέα μάχη - Νέα ιστορική μάχη για τη Μακεδονία

Κυριακή, θα δώσουμε νέα μάχη
Του Ν. Λυγερού

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 θα γράψουμε και πάλι ιστορία ως Ελληνικός λαός, διότι θα δώσουμε μία νέα μάχη για αυτόν τον Μακεδονικό Αγώνα που δεν είχε υπολογίσει η κυβέρνηση, διότι πολύ απλά δεν σκέφτηκε ότι θα αντισταθούμε στις παράλογες αποφάσεις της. Όμως ο Ελληνικός λαός δεν είναι μόνο όχλος, είναι και η δράση του Έθνους που έχει δημιουργήσει τον Ελληνισμό που αποτελεί δώρο για την Ανθρωπότητα. Έτσι δεν πρόκειται να αφήσουμε μία βαρβαρότητα όποια και να είναι, όποια κι αν νομίζει ότι είναι, να καταστρέψει την

Η χαριστική αναβολή - Το Μεγάλο Συλλαλητήριο της Αθήνας

Η χαριστική αναβολή
Του Ν. Λυγερού

Η αναβολή της συνάντησης του Προέδρου των ΑΝΕΛ με τον Πρωθυπουργό, Υπουργό Εξωτερικών, που θέλει να παραμένει Πρόεδρος του Σύριζα, είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί λόγω της καθυστέρησης της τελικής ψηφοφορίας για τις τροπολογίες του Συντάγματος των Σκοπίων, που προέρχονται από τις πιέσεις του αλβανικού στοιχείου για να γίνουν τροπολογίες των τροπολογιών έτσι ώστε να ενισχυθεί η θέση του σε κρατικό επίπεδο. Αποδεικνύεται πόσο θέλουν να κρατήσουν τη θέση τους

Τώρα αρχίζει η τελική μάχη για το Σκοπιανό

Του Ν. Λυγερού

Τώρα που τελείωσε η διαδικασία της ψηφοφορίας στα Σκόπια όσον αφορά στις τροπολογίες του Συντάγματός τους, τώρα που δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για οποιαδήποτε πολιτική αδράνεια και εθνική απραξία, τώρα αρχίζει η τελική μάχη για το Σκοπιανό και για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

Δεν υπάρχει καμία επιλογή για αυτόν τον αγώνα εκτός από την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας.