Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Σαν σήμερα στις 29 Ιανουαρίου 1941 πέθανε ο Ιωάννης Μεταξάς

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βλάχος, Αντιστράτηγος ε.α.

«ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ» ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΦΩΚΑ…

Σαν σήμερα στις 29 Ιανουαρίου 1941 πέθανε στην Κηφισιά ο Ιωάννης Μεταξάς, στο σπίτι  όπου αρνήθηκε την υποταγή της Ελλάδας στους Ιταλούς και η εγγονή του, Ιωάννα Ευγενίου Φωκά γράφει:

Στις 29 Ιανουαρίου ο Ιωάννης Μεταξάς παρέδωσε το πνεύμα του, έχοντας αφιερώσει στην Ελλάδα ολόκληρη τη ζωή του, στρατιωτικός 1884-1920, πολιτικός 1922-1936, Εθνικός Κυβερνήτης 1936-1941.

Ο θάνατός του ήταν φυσικός και φυσιολογικός.

Η κατάληψη της Τρεμπεσίνας από το 14ο Σύνταγμα Πεζικού

Σαν σήμερα, στις 29 Ιανουαρίου 1941, το 14ο Σύνταγμα Πεζικού, εξαπολύει επίθεση για την κατάληψη της κορυφογραμμής του όρους Τρεμπεσίνα.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βλάχος, Αντιστράτηγος ε.α.

Στη διάρκεια των χειμερινών επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού στη Βόρεια Ήπειρο ,το 14ο Σύνταγμα Πεζικού με διοικητή τον Αντισυνταγματάρχη Πεζικού Κόντη Θεόφιλο, υπαγόταν στην V Μεραρχία η οποία άρχισε να εισέρχεται στη ζώνη επιχειρήσεων του Β΄ Σώματος Στρατού (περιοχή Κλεισούρας) από τις 26 Ιανουαρίου 1941.

Ελένη: το μυθιστόρημα του Νικόλα Γκατζογιάννη, η κινηματογραφική ταινία και οι αντιδράσεις

«Ελένη» (Eleni) είναι ο τίτλος του ιστορικού - αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος του Ελληνοαμερικανού συγγραφέα και δημοσιογράφου Νικόλα Γκατζογιάννη (Nicholas Gage, 1939- ).

Στο μυθιστόρημα που γράφτηκε το 1983 στην Αμερική, ο συγγραφέας περιγράφει τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες, εν μέσω εμφύλιου πολέμου, η μητέρα το Ελένη εκτελέστηκε από τους κουμουνιστές.

Το βιβλίο μεταφράστηκε σε 20 γλώσσες και έγινε παγκόσμια επιτυχία. Στα ελληνικά το μετέφρασε ο Αλέξανδρος Κοτζιάς.

Η υπόθεση:

Το 1948, καθώς ο εμφύλιος μάτωσε την Ελλάδα, παιδιά απήχθησαν και στάλθηκαν σε κομμουνιστικά «στρατόπεδα» μέσα στο Σιδηρούν Παραπέτασμα. Η Ελένη Γκατζογιάννη, σαράντα ενός ετών, μητέρα τεσσάρων παιδιών, αντιστάθηκε στην αρπαγή των παιδιών της. Για αυτή την πράξη, φυλακίστηκε, βασανίστηκε και εκτελέστηκε εν ψυχρώ.

Τουρκικός αναθεωρητισμός - απειλή πολέμου

Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς, Αρθρογράφος
Πρέσβης επί τιμή. Πρώην Πρεσβευτής της Ελλάδας σε Ουάσιγκτον, Σκόπια, Τίρανα.

Φωτογραφία αρχείου - Στιγμιότυπο από άσκηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού
Eurokinissi

Η ενότητα στην πολιτική και των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στη Τουρκία είναι αυτοσκοπός. 
Η ενότητα αυτή ταιριάζει σήμερα στους Έλληνες.

Του Αλέξανδρου Π.Μαλλιά, πρέσβη επί τιμή

«Βόμβα μεγατόνων» για το νέο Πρόεδρο το σενάριο προσάρτησης: Ψηλά στην ατζέντα του Ερντογάν να καταστούν ντε φάκτο τουρκική επαρχία τα κατεχόμενα

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το σενάριο για μια «ντε φάκτο προσάρτηση» των κατεχομένων είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της κατοχικής Τουρκίας και αποτελεί επιλογή, που ενδέχεται να ενεργοποιηθεί πριν τις τουρκικές εκλογές, που χρονικά τοποθετούνται στις 14 Μαΐου αυτού του χρόνου. Το ενδεχόμενο αυτή η κίνηση να είναι από τα πρώτα μεγάλα ζητήματα, εξελίξεις, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται να είναι πολύ πιθανόν. Θα είναι μια εξέλιξη που θα αιφνιδιάσει, αν και «ψήνεται» εδώ και πολύ καιρό, προετοιμάζεται το έδαφος, πλην όμως για έναν Πρόεδρο, μια καινούργια κυβέρνηση, που θα προσπαθεί να βρει τους πρώτους της βηματισμούς, μια τέτοια εξέλιξη θα συνεπάγεται με… βόμβα μεγατόνων. Σημειώνεται συναφώς πως αυτό είχε συμβεί και με την κρίση των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996. Είχε μόλις αναλάβει καθήκοντα η κυβέρνηση Σημίτη και η κρίση που προκάλεσε η κατοχική Τουρκία, εκτονώθηκε με την παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ρωσία: «Αντίποινα» στο Τόκιο για τα ιαπωνικά μέτρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η Ρωσία κατέστησε σαφές σήμερα πως δεν θα διεξαχθούν οι ετήσιες συνομιλίες με το Τόκιο για την ανανέωση της ισχύος της διμερούς συμφωνίας που επιτρέπει σε Ιάπωνες αλιείς να επιχειρούν στα ύδατα γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά, απόφαση που δικαιολόγησε επικαλούμενη τα αντιρωσικά μέτρα των ιαπωνικών αρχών.

Πρόκειται για τα νησιά που ονομάζονται Κουρίλες στη Ρωσία και Βόρειες Περιοχές στην Ιαπωνία, στην καρδιά των εντάσεων ανάμεσα στα δύο γειτονικά κράτη που διαρκούν εδώ και δεκαετίες. Επισήμως, η Μόσχα και το Τόκιο δεν έχουν τερματίσει ως ακόμη και σήμερα τις εχθροπραξίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εξαιτίας της διαφοράς τους για τα νησιά, που κατέλαβε ο σοβιετικός στρατός καθώς η σύρραξη όδευε προς το τέλος της. Τα νησιά αυτά δεν απέχουν πολύ από το Χοκάιντο, το βορειότερο νησί του αρχιπελάγους.

Στο ίδιο έργο θεατές: Πώς ο Ερντογάν στήνει σκηνικό «ιερού πολέμου» θυσιάζοντας το ΝΑΤΟ με μόνο στόχο να διασωθεί εκλογικά

 FILE PHOTO: A protester jumps over a banner depicting Turkish president during a demonstration against Turkish President Recep Tayyip Erdogan and Sweden’s NATO bid arranged by the Kurdish Democratic Society Center in Sweden, in Stockholm, Sweden, 21 January 2023. EPA, Christine Olsson 

Σε ένα πεζόδρομο, στη σουηδική πρωτεύουσα, κοντά στην τουρκική πρεσβεία. Ο 41χρονος Δανοσουηδός ακροδεξιός Ράσμους Παλουντάν, γνωστός στις αρχές με πρωτύτερες καταδίκες του από τη δικαιοσύνη, έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου.

Οι προ οκταμήνου πανηγυρισμοί για την νέα διεύρυνση του ΝΑΤΟ μετά τα αιτήματα ένταξης σε αυτό της Σουηδίας και της Φινλανδίας, και τα όποια αντισώματα του ΝΑΤΟ δεν κάλυπταν αυτή την νόσο.

Ελληνοτουρκικά… Ας μιλήσουμε λίγο για τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με επίκεντρο 50 κομβικούς κανόνες

Στο βιβλίο μας Η Τέχνη της Στρατηγικής (Αθήνα: Δίαυλος, 2021), προσπαθήσαμε να συμπυκνώσουμε την ουσία της στρατηγικής σε πενήντα κανόνες, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τον πόλεμο, τη διπλωματία, την εσωτερική πολιτική, τις επιχειρήσεις, τον αθλητισμό και την καθημερινή ζωή. Στο παρόν πόνημα θα προσπαθήσουμε να δούμε πώς αυτοί οι κανόνες εφαρμόζονται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, φιλοδοξούμε να πετύχουμε δύο σκοπούς. Αφενός, να παρουσιάσουμε συνοπτικά το «λογισμικό» της στρατηγικής. Αφετέρου, να αναλύσουμε στρατηγικά την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση.

Γράφουν οι Αθανάσιος Πλατιάς – Κωνσταντίνος Κολιόπουλος
(Καθηγητές Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αντίστοιχα)

ΠΗΓΗ: Τα ΝΕΑ

Κανόνας 1. Η στρατηγική είναι αναλλοίωτη και οικουμενική.

Θέλει «κρίση» με την Ελλάδα ο Ερντογάν: Κίνδυνος στο Αιγαίο τις επόμενες 100 ημέρες

Βασίλης Σκουλαράκος

 Κλιμακώνεται συνεχώς η τουρκική επιθετικότητα στο Αρχιπέλαγος – Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις να απαντήσουν σε στεριά, αέρα και θάλασσα.

Με κάθε τρόπο και μέσο επιχειρεί πλέον το τουρκικό καθεστώς να πυρπολήσει την ειρήνη και στην ασφάλεια στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, με στόχο να κερδίσει πρόσκαιρα οφέλη που θα ισχυροποιήσουν την εικόνα του Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου.

Τα επικίνδυνα παιχνίδια Ερντογάν

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Η προκλητική και σκληροπυρηνική στάση του Ερντογάν και το μπλόκο που επέβαλε πριν από λίγες ημέρες στο αίτημα του σκανδιναβικού διδύμου για ένταξη στο ΝΑΤΟ (έστω τυπική) αφήνει πολλά ερωτηματικά για τα επόμενα βήματα σε ένα κορυφαίο για την Ατλαντική Συμμαχία θέμα.

 Θα δώσει η Αγκυρα το «πράσινο φως» για το επόμενο κύμα επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Βορράν; Και αν ναι, πότε είναι πιθανό το τουρκικό κοινοβούλιο να επικυρώσει αυτήν την ιστορική διεύρυνση των Σκανδιναβών; Τη στιγμή, μάλιστα, που έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη, ο οποίος βαίνει σταδιακά κλιμακούμενος εξαιτίας των αλλεπάλληλων ρωσικών βομβαρδισμών που πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό και την ουκρανικές υποδομές.

Ξανά προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Στηρίζουμε τον «δίκαιο αγώνα» της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

 Προκλητικός για άλλη μια φορά εμφανίζεται ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έναντι της Ελλάδας με τις αναφορές του για τη Θράκη και την «τουρκική μειονότητα».

Σε ανάρτησή του στο Twitter μεταξύ άλλων μιλάει για «δίκαιο αγώνα» της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της

Η Ελλάδα δεν κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, λέει ο Θεοδωρικάκος

Την ανάγκη ενότητας για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο ετήσιο μνημόσυνο για τον ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκο, που οργάνωσε κι εφέτος ο Δήμος του Πειραιά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού που βρίσκεται στην Ιαπωνία, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν κάνει και δεν πρόκειται να κάνει

Το νέο “ή αυτοί ή εμείς” του Τσίπρα: Με σημαία το διχασμό και γραμμή τον λαϊκισμό

Με το δίλημμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» να έχει χαθεί εκείνο το καλοκαίρι του 2015 που ο ίδιος έφερε στη χώρα το 3ο αχρείαστο και χειρότερο (αφού κόστισε πάνω από 100 δισ.) και τους πολίτες να του δίνουν σαφή απάντηση το καλοκαίρι του 2019 όταν πριν τις εκλογές τους καλούσε τους πολίτες να τον εμπιστευτούν για να οδηγήσει τη χώρα στην… ανάπτυξη, ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να επαναφέρει τη διχαστική, εμφυλιοπολεμικού τύπου, ρητορική και το σύνθημα “ή αυτοί ή εμείς”. Το “δημοκρατία ή έκτροπή” δύναται να αποτελέσει τη βάση για τη σκανδαλολογία, την καταστροφολογία και τη λασπολογία, ώστε να ο λαϊκισμός που εκπέμπεται από την Κουμουνδούρου, να λάβει σάρκα και οστά στο δρόμο προς τις εκλογές.

Γράφει ο Τάσος Ευαγγελίου

Στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε με σαφήνεια τις προθέσεις ακόμη και για όσους πίστευαν ότι

Ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας – Ισραήλ: Οι στόχοι και οι εκκρεμότητες

Βασίλης Νέδος 

Με τον ομόλογό του Ελι Κοέν θα συναντηθεί τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ ο κ. Δένδιας, λίγο πριν από τη σύνοδο του σχήματος 3+1 με τη συμμετοχή του Αντ. Μπλίνκεν 

Η αντοχή των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων έχει περάσει επιτυχώς από πολλές δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια, και η Αθήνα επιθυμεί να συνεχίσει σε αυτή την πορεία. Ετσι, τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ελι Κοέν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από τρεις εβδομάδες. Αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ενδεχομένως ο κ. Δένδιας να γίνει δεκτός και από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύγκρουση Καΐρου - Άγκυρας στο Σουδάν και unfair από Ρώμη σε Λιβύη

 Νίκος Μελέτης

Το «φιλί της ζωής» προσφέρει η Ρώμη στην κυβέρνηση Ντμπεϊμπά, θέλοντας να μπει πιο βαθιά στον ενεργειακό πλούτο της χώρας, ενώ το πολιτικό χάος στην Λιβύη συνεχίζεται και οι δυο δυνάμεις που συγκρούονται στη χώρα, η Τουρκία και η Αίγυπτος διευρύνουν το μέτωπο τους τώρα και στο Σουδάν.

Στην Λιβύη συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα οι διεργασίες ώστε να υπάρξει κοινό μέτωπο που θα επιβάλει στην κυβέρνηση της Τρίπολης συμφωνημένες συνταγματικές αρχές που θα ανοίξουν τον δρόμο για τις εκλογές από μια ενοποιημένη κυβέρνηση και ο Ντμπεϊμπά αναζητεί τρόπους για να νομιμοποιηθεί η κυβέρνηση του.

Αίγυππτος: Ο Μπλίνκεν έφθασε στο Κάιρο - Πρώτος σταθμός της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν έφθασε σήμερα στην Αίγυπτο για μια περιοδεία-αστραπή στη Μέση Ανατολή εν μέσω έξαρσης της ισραηλινοπαλαιστινιακής βίας, με την αμυδρή ελπίδα να χρησιμοποιήσει την επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών στην προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντάσεις.

Η περιοδεία του αυτή, η οποία θα τον φέρει στην Ιερουσαλήμ και στη Ραμάλα, τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά την επίσκεψή του στο Κάιρο, έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό, αλλά γίνεται τη στιγμή που σε μόλις λίγες μέρες η κατάσταση της ασφάλειας επιδεινώθηκε ξαφνικά.

Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ λόγω "ρατσισμού"

Η Τουρκία εξέδωσε "ταξιδιωτική οδηγία για ευρωπαϊκές χώρες", στην οποία αναφέρεται ότι "παρατηρείται αύξηση των αντιισλαμικών, ξενοφοβικών και ρατσιστικών ενεργειών"

Δύο ταξιδιωτικές οδηγίες, τόσο για χώρες της Ευρώπης όσο και τις ΗΠΑ, εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, εκφράζοντας την ανησυχία του για την "πιθανότητα ρατσιστικών επιθέσεων", σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί αντίστοιχη προειδοποίηση από το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας προς τους Σουηδούς που βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν τα πλήθη και τις διαδηλώσεις, έπειτα από την πρόσφατη πυρπόληση του Κορανίου στη Στοκχόλμη από έναν ακροδεξιό πολιτικό, την περασμένη εβδομάδα.

Ανησυχία γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τις εκλογές στην Τουρκία

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν για τις εκλογές στην Τουρκία και επέστησαν την προσοχή στις πιθανές ενέργειες «εξτρεμιστικών ομάδων που συνδέονται με την Τουρκία» και των αντιπάλων τους.

Ο Οργανισμός για την Προστασία του Συντάγματος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις εγχώριες πληροφορίες στη Γερμανία, προειδοποίησε για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου στην Τουρκία.


Σύμφωνα με την “
Deutsche Welle Turkce η εφημερίδα «Welt am Sonntag»  δημοσιεύει άρθρο που αναφέρει  ότι οι επερχόμενες εκλογές χαρακτηρίστηκαν ως «ένα γεγονός που εξάπτει τα συναισθήματα των υποστηρικτών της εξτρεμιστικής οργάνωσης που συνδέεται με την Τουρκία».

Στις ειδήσεις αναφέρθηκε ότι αυτό ισχύει για τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και υποστηρικτές του PKK, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική οργάνωση», καθώς και για τους «Τούρκους εθνικιστές και ακροδεξιούς».

ΚΑΦΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ο ΜΕΤΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται να κλιμακώνεται με την αποστολή αρμάτων μάχης και άλλων πολεμικών όπλων απο την Δύση αλλά δημοσιεύματα σε έγκυρα διεθνή μέσα και σε δεξαμενές σκέψεις των ΗΠΑ αρχίζουν και θέτουν το ζήτημα της έναρξης μιας ειρηνευτικής διαδικασίας. 

Κωστής Σταμπολής: Θετικό ότι ξεκινούν γεωτρήσεις - Περίεργες οι δηλώσεις ότι δεν θα δοθεί άλλη άδεια

 

Κωστής Σταμπολής: Θετικό ότι ξεκινούν γεωτρήσεις - Περίεργες οι δηλώσεις ότι δεν θα δοθεί άλλη άδεια

«Η Τουρκία προσπαθεί να κυκλώσει την Ελλάδα στρατιωτικά, διπλωματικά και πολιτικά»

 

Ο Αντιναύαρχος ε.α. και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Βασίλης Μαρτζούκος μιλά για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνέντευξη: Χρήστος Μαζάνης. Κάμερα: Γιώργος Δαγαλάκης. 

Δημήτρης Σταθακόπουλος: Η "μεταφυσική" πολιτική του Ερντογάν & η αστοχία της Δύσης να τον ερμηνεύσει

 

Δημήτρης Σταθακόπουλος: Η "μεταφυσική" πολιτική του Ερντογάν & η αστοχία της Δύσης να τον ερμηνεύσει

Σάββας Καλεντερίδης: Μπαμπατζάν σε Ερντογάν: Τράβα να πουλάς κουλούρια και σουτζούκια (28-1-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Μπαμπατζάν σε Ερντογάν: Τράβα να πουλάς κουλούρια και σουτζούκια

Γρίβας Κ.: Επικίνδυνη σύγκρουση στο εσωτερικό των ΗΠΑ για την Τουρκία / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων κ. Κων/νος Γρίβας, μίλησε τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας (26-01-2023). 

Δεν επιτρέπεται ο Τσίπρας να ρίχνει σκιές στην αγορά οπλικών συστημάτων-είναι διακρατικές αγορές

 

Δεν επιτρέπεται ο Τσίπρας να ρίχνει σκιές στην αγορά οπλικών συστημάτων-είναι διακρατικές αγορές

Ι. Εγκολφόπουλος και Λ. Τζούμης για ελληνοτουρκικά, F-16 και Ερντογάν | Τώρα μαζί 29/1/2023| OPEN TV

 

1. Ι. Εγκολφόπουλος και Λ. Τζούμης για ελληνοτουρκικά, F-16 και Ερντογάν
2. Γ. Πλακιωτάκης: Δεν θα τολμήσει να προκαλέσει θερμό επεισόδιο ο Ερντογάν
3. Γ. Πλακιωτάκης:Μόνο τα τελευταία 3 χρόνια, το Λιμενικό έχει διασώσει 40.000 συνανθρώπους μας
4. Ο Γ. Πλακιωτάκης για υποκλοπές, ελληνοτουρκικά και μεταναστευτικό

ΗΠΑ: Βροχή αρνητικών δημοσιευμάτων για τον Ερντογάν

 

Αν είναι αλήθεια ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επικηρύξει τον Τούρκο μπασκετμπολίστα, Ενές Καντέρ, με 500.000 δολάρια, τότε ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να επιβάλει σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Σουηδία: Διακόπτει τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ | Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | 28/01/2022

 

1. Σουηδία: Διακόπτει τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ
2. Προειδοποίηση για τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία
3. Στα σχοινιά η Άγκυρα μετά το βραχυκύκλωμα στο ΝΑΤΟ
4. Τουρκία: Καβγάς Ερντογάν – Μπαμπατζάν για… πάνες και σουτζούκια!