Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Η αφήγηση του Κριτία για την νήσο "Ατλαντίδα"

Όλοι έχουμε ακούσει για την χαμένη Ατλαντίδα, την ένδοξη αυτή πόλη που, παρά τα μεγάλα τεχνολογικά και τα άλλα επιτεύγματα, καταστράφηκε από μεγάλους σεισμούς και πλημμύρες. Οι πλείστοι, γνωρίζουν επίσης, ότι αυτή η ιστορία φθάνει στις μέρες μας μέσα από τα κείμενα του Πλάτωνα και συγκεκριμένα τους διαλόγους Τίμαιος και Κριτίας.
 
Τα γραπτά του Πλάτωνα, αποτελούν μάλιστα την μοναδική βιβλιογραφική πληγή που υπάρχει για αυτήν την ιστορία. Η ύπαρξη της Ατλαντίδος αναφέρεται σε ένα διάλογο μεταξύ του Σωκράτη, του Κριτία, του Τίμαιου και του Ερμοκράτη.
 

Στις 28 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Ράντοβαν Κάρατζιτς

Στα τέλη Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην προέδρου των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).
Το Δικαστήριο αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα του Κάρατζιτς, ο οποίος κατηγορείται – μεταξύ άλλων – για γενοκτονία σε σχέση με τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, και να τού δώσει περισσότερο χρόνο ώστε να ετοιμάσει την υπεράσπισή του.
Έτσι, η δίκη του Ράντοβαν Κάρατζιτς θα συνεχιστεί στις 28 Οκτωβρίου κι όχι στα τέλη Αυγούστου, όπως είχε νωρίτερα αποφασιστεί.

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ Τσετσένοι κατέλαβαν βάση στην Συρία - Αποκεφάλισαν όλους τους αιχμάλωτους!(Βίντεο)

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ.
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΗΝΗ…
 
Άλλο ένα φρικιαστικό έγκλημα φανατικών της Αλ Κάιντα, και συγκεκριμένα Τσετσένων εξτρεμιστών που πολεμούν για την "ελευθερία" της Συρίας, και ανήκουν στην βορειοκαυκάσια ταξιαρχία Jaish al-Muhajireen wal Ansar, ήρθε στην επιφάνεια μετά κατάληψη της βάσης Minakh  10 χλμ νοτίως του Χαλεπίου όπου όλοι οι συλληφθέντες Σύροι στρατιώτες αποκεφαλίστηκαν με τον γνωστό τελετουργικό τρόπο των ισλαμιστών ανταρτών.

Η τιμωρός με την μπούρκα(Βίντεο)

Μια σειρά κινουμένων σχεδίων στο Πακιστάν προκαλεί διχογνωμία καθώς πρωταγωνίστρια είναι μια τιμωρός που φοράει μπούρκα.

Η ηρωίδα υπερασπίζεται το δικαίωμα των κοριτσιών στη μόρφωση.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο του MEGA:

Η φωτιά στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι(Βίντεο)

Πλάνα από τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στο τμήμα αφίξεων του αεροδρομίου του Ναϊρόμπι μετέδωσε πριν από λίγο το δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να δίνουν ακόμη μάχη με τις φλόγες.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

Φονική έκρηξη στην Αργεντινή(Βίντεο)

Μια ισχυρή έκρηξη σε δεκαώροφο κτίριο της πόλης Ροζάριο της Αργεντινής. προκάλεσε το θάνατο 12 ανθρώπων ενώ άλλοι 60 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων, στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής, άλλα 15 άτομα αγνοούνται.

«Υπάρχουν 12 νεκροί. Η έρευνα στα ερείπια συνεχίζεται. Έχουμε μια λίστα 15 ατόμων που αναζητούνται από τις οικογένειές τους » δήλωσε η δήμαρχος Μόνικα Φέιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Απίστευτη αγριότητα Νέο βίντεο-σοκ από τη Συρία: Αντάρτες καίνε ζωντανούς τρεις στρατιώτες

Φρικιαστικές σκηνές – Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες - Το βίντεο μετέδωσε το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Al Alam 

Ένα νέο βίντεο με εικόνες σοκ από τον εμφύλιο που μαίνεται στη Συρία κάνει το γύρο του διαδικτύου από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Al Alam πρόκειται για ένα βίντεο που δείχνει αντάρτες μέλη της οργάνωσης Αλ Νούσρα, που  συνδέεται με την Αλ Κάιντα, να καίνε ζωντανούς τρεις Σύρους στρατιώτες κουρδικής καταγωγής.

Θα κατάσχουν ακόμα και τις ταμειακές μηχανές με τα χρήματα!!!

Ξεκινούν κατασχέσεις 24 ώρες το 24ωρο, ακόμη και τη νύχτα αλλά και τα Σαββατοκύριακα για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.
Κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος, ακόμα και το μήνα Αύγουστο, θα μπορεί να κάνει πλέον το δημόσιο.

Ειδικότερα, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η κυβέρνηση (επειδή η Βουλή έχει κλείσει)  προβλέπει ότι:

Επ' αυτοφώρω σύλληψη εμπρηστή στη Βαρυμπόμπη

Επ' αυτοφώρω σύλληψη εμπρηστή στη Βαρυμπόμπη
Είχε δημιουργήσει ένα πρόχειρο ανάχωμα και προσπαθούσε να ανάψει φωτιά καίγοντας ξερόχορτα
Ένας 60χρονος Έλληνας συνελήφθη τα μεσάνυχτα της Τρίτης, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης για απόπειρα εμπρησμού.
Πρόκειται για τον Γ. Κ., ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω, από άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή.
Ο επίδοξος εμπρηστής είχε δημιουργήσει ένα πρόχειρο ανάχωμα και προσπαθούσε να ανάψει φωτιά καίγοντας ξερόχορτα.
Σε έλεγχο που έγινε από τις αστυνομικές αρχές στο αυτοκίνητό του, το οποίο δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, βρέθηκαν ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, καθώς και αναπτήρες.

Ισχυρός σεισμός στην Ελάτεια - Αισθητός και στην Αττική

Ισχυρός σεισμός στην Ελάτεια - Αισθητός και στην Αττική
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:06 στην Ελάτεια, Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το επίκεντρο του σεισμού εστιάζεται 10 χλμ βορειοδυτικά της Ελάτειας, στη Φθιώτιδα και 30 χλμ νοτιοανατολικά της Λαμίας. 
Το εστιακό βάθος ορίζεται στα 10 χιλιόμετρα. 
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Ωστόσο, έχουν προκληθεί ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια.

Ιστορικής σημασίας το Μνημόνιο που θα υπογραφεί για το Φ.Α.

Λευκωσία: Ιστορικής, αλλά ταυτόχρονα και υψίστης πολιτικής σημασίας, χαρακτήρισαν το μνημόνιο συναντίληψης για θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων που θα υπογράψουν αύριο οι Υπουργοί Ενέργειας της Κύπρου, του Ισραήλ και της Ελλάδας, δήλωσαν ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης και ο Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας Silvan Shalom.

Οι δύο υπουργοί μιλούσαν στο πλαίσιο κοινής διάσκεψης Τύπου που παραχώρησαν αμέσως μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα στη Λευκωσία.

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Άνοδο παρουσιάζει στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό Χρηματιστήριο, με κύριο χαρακτηριστικό την συνεχιζόμενη υποτονική επενδυτική δραστηριότητα.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:22, βρισκόταν στις 94,53 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη της τάξης του 0,63%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 36.332,75 ευρώ.

Αύξηση της τάξης του 1,96% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 35,41 μονάδες.

Κατοχύρωση κερδών στο Χ.Α. και ήπιες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Διορθωτικά κινείται την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, από την έναρξη των συναλλαγών, μετά από πέντε διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις. Υποχωρεί σε ποσοστό έως και άνω του 1%, με την πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης σε αρνητικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι τα αθροιστικά κέρδη του ΓΔ στο πενθήμερο ανοδικό σερί που προηγήθηκε διαμορφώθηκαν σε 5,87%, ενώ από τις 15 Ιουλίου ο Δείκτης «μετράει» συνολικά κέρδη 15,58%, με μόλις 3 πτωτικές συνεδριάσεις επί συνόλου 16.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ!

Από το ellinonpaligenesia

Το 357 π.Χ. το νησί κατέκτησε ο Μαύσωλος (ο τάφος του οποίου είναι άλλο ένα αρχαίο θαύμα) από την Αλικαρνασσό (Ελληνική Μικρά Ασία), κατακτήθηκε από τους Πέρσες το 340 π.Χ. και τελικά από τον Μέγα Αλέξανδρο το 332 π.Χ.. Μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η αυτοκρατορία του μοιράστηκε ανάμεσα στους 3 ισχυρότερους στρατηγούς του: τον Πτολεμαίο, τον Σέλευκο και τον Αντίγονο, που δημιούργησαν και τις ομώνυμες δυναστείες.

Οι Ρόδιοι στάθηκαν στο πλευρό των Πτολεμαίων, (οι οποίοι κατείχαν το μερίδιο της Αιγύπτου), όμως το 305 π.Χ. οι Αντιγονίδες της Μακεδονίας, ανταγωνιστές των Πτολεμαίων, θέλησαν να σπάσουν την συμμαχία της Ρόδου με τους Πτολεμαίους, κι έστειλαν τον Δημήτριο Πολιορκητή με 40,000 στρατιώτες και προηγμένη για την εποχή πολεμική τεχνολογία, για να κατακτήσει την Ρόδο.

Η "ΜΗΤΕΡΑ" ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ: Oμιλείται και γράφεται επί 4.000 χρόνια!

"Η αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την ελληνική γλώσσα (βιβλίο Γκίνες). Η ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σε αυτήν δεν υπάρχουν όρια". (Μπιλ Γκέιτς).
 
"Η ελληνική και η κινέζικη είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την ελληνική". (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

ΠΟΜΑΚΟΙ Οι απόγονοι των Ελλήνων ''Αγριάνων''(Βίντεο)

Πομάκοι με ελληνική σημαία το 1878
Οι Πομάκοι, μουσουλμάνοι Έλληνες της Θράκης, δείχνουν ότι Έλληνας δεν καθορίζεται μόνο από τη θρησκεία αλλά και από την ψυχή και την ιστορία.
Η περίπτωσή τους έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου, η οποία αγωνίστηκε στη Θράκη, με κίνδυνο της σωματικής της ακεραιότητας, για να διδάξει σ’ αυτά τα παιδιά την ελληνική παιδεία και γλώσσα καθώς και να αποτρέψει το τουρκικό προξενείο από το να τους εκτουρκίσει. Το αποτέλεσμα ήταν μετατεθεί από το Μεγάλο Δέρειο, κατόπιν εντολής του υπουργείου Παιδείας.

ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ Αιγυπτιακό "χαστούκι" στον Ρ.Τ Ερντογάν: Του απαγόρευσαν να επισκεφθεί την Γάζα



Aπανωτά έρχονται τα "χαστούκια" στην νεοθωμανική Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν από τότε που ξεκίνησε η αραβική Άνοιξη που συν τω χρόνω μετατράπηκε σε ισλαμική Άνοιξη, ή ισλαμικό Χειμώνα.
 
Η ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατιωτικό κίνημα στην Αίγυπτο φαίνεται ότι θα έχει καταλυτικές συνέπειες στην προσπάθεια της Τουρκίας να αναδειχθεί σε ηγέτιδα του αραβικού-ισλαμικού κόσμου.Η νέα κυβέρνηση απαγόρευσε στον Ρ.Τ.Ερντογάν να επισκεφθεί την Γάζα δια μέσου του αιγυπτιακού εδάφους και είναι σαφές πλέον ότι η νέα κατάσταση της Αιγύπτου προτιμά την real-politic με το Ισραήλ παρά τους εναγκαλισμούς με την νεοθωμανική Τουρκία.

ΥΠΟΝΟΟΥΝ ''ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ'' Ανακοίνωση ''βόμβα'' των τουρκικών Ε.Δ. - Συμπαράσταση στους ''συντρόφους'' τους

Ανακοίνωση-βόμβα από το Γενικό Επιτελείο τυν τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο οποίο ως γνωστόν προΐσταται ο στατηγος Οζκιοκ, υποτίθεται έμπιστος του Ρ.Τ.Ερντογάν, δηλώνει  την " βαθιά θλίψη που νοιώθουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τους συντρόφους μας στα όπλα και τις οικογένειές τους" και "υπομονή" μόλις μια ημέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση “Εργκένεγκον”.
 
Βέβαια γίνεται προσπάθεια να τηρήσει τις ισορροπίες και μιλάει για «αυτοσυγκράτηση και ηρεμία κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της απόφασης ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις".

Ο αγώνας του ελληνικού ζεόλιθου

Του Ν. Λυγερού

Ο αγώνας του ελληνικού ζεόλιθου είναι ανάλογος με τον αγώνα της ελληνικής ΑΟΖ, διότι πρόκειται περί ενός εθνικού θέματος. Πρέπει λοιπόν να ξεπεραστούν οι τοπικές αντιπαραθέσεις και να καταλάβουμε ότι η μάχη δεν έχει σχέση αποκλειστικά με τα δικαστήρια. Η ουσία είναι αλλού. Ο ελληνικός ζεόλιθος αποτελεί για την οικονομία μας ένα από τα στρατηγικά μας αποθέματα ακριβώς όπως είναι οι υδρογονάνθρακες και οι υδρίτες μεθανίου της ελληνικής ΑΟΖ. Απλώς ο ζεόλιθος είναι πιο εύκολα προσβάσιμος, αφού πρόκειται για επιφανειακά κοιτάσματα που βρίσκονται πάνω στην ξηρά. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία διακρατική δυσκολία για την εξόρυξή του στη Θράκη.

Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ…) ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!!!

Συνέντευξη στο σούπερ-καθεστωτικό (και κάργα μνημονιακό…) «Βήμα της Κυριακής» έδωσε ο μικρός της Στάλιν της Ελλάδος, Ι. Δραγασάκης («φέρτε μας τον φρούραρχο»). Μάλιστα, η συνέντευξη δεν δημοσιεύτηκε στην σελίδα «τάδε», αλλά ήταν το κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο της φυλλάδας. Όσο για τον τίτλο και τους υποτίτλους, αυτοί ήταν ενδεικτικότατοι:

Ο Ι. Δραγασάκης αναγγέλλει τη ............ μεγάλη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ- Από την ουτοπία στον ρεαλισμό- «Δεν υπάρχουν εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις» – «Δεν επιδιώκουμε αναβίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων»- «Ο κρατικός καπιταλισμός δεν είναι στόχος, ούτε όραμά μας» – «Θέλουμε την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη». Τα οποία σημαίνουν πρακτικά τα εξής: Δεν θα… σκίσουμε το Μνημόνιο, θα το τηρήσουμε. Μην ακούτε διάφορες παραμύθες που αμολάμε από δω κι από κει για να πιάσουμε πελάτες-ψηφοφόρους, κι εμείς την ίδια οικονομική πολιτική στραγγαλισμού του ελληνικού λαού θ’ ακολουθήσουμε. Θέλουμε συγκυβέρνηση με όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου. Και με την ΝΔ βεβαίως-βεβαίως!

MΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ: Διέφυγε στην Αλβανία ο Κούπα

Απογοητευτικά είναι τα νέα στοιχεία των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα, του πρωτοπαλίκαρου του Μάριον Κόλα, καθώς όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πως δραπέτευσε στην Αλβανία, ωστόσο η Αστυνομία πιστεύει πως ένας από τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα.

«Σιγή» έχε επικρατήσει τις τελευταίες ημέρες στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς τα αποτελέσματα των ερευνών είναι απογοητευτικά όσον αφορά τον εντοπισμό του επικίνδυνου Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί σε ένα σπίτι 500 μέτρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

ΣΟΚ! ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ! (Βίντεο)

Τέτοια βίντεο νομίζω ότι ενισχύουν την άποψη πως υπάρχουν εξωγήινοι ερπετοειδής ανάμεσα μας έχοντας καταλάβει όλες τις θέσεις κλειδιά με σκοπό να εξουσιάζουν τον κόσμο...

Σε ζωντανή συζήτηση και ενώ υπάρχει κάποια διαφωνία μεταξύ δύο καλεσμένων ο ένας εκ των δύο κάνει μια κίνηση που άνετα μπορεί κάποιος να την περιγράψει όμοια με αυτή του φιδιού λίγο πριν δαγκώσει ενώ ακούγεται και κάποιο κροτάλισμα ή κάποιο σφύριγμα από μέσα του!!!
 Απίστευτα πράγματα...

ΑΡΧΑΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ! (Βιντεο)

Η περιοχή αυτή χρησιμοποιείται από την Αμερικανίκη πολεμική αεροπορία για εκπαίδευση. Στις 10 Αυγούστου το 1990 δύο πιλότοι ανέφεραν ότι  στη μέση της ερήμου είδαν ένα εκπληκτικό σχήμα μεγέθους 400 μέτρων... ενώ η συνολική  έκταση των γραμμών που σχεδιάστηκαν μυστηριωδώς είναι 13,3 μιλίων!!! Το σχήμα αυτό είχε σκαλιστεί μέσα στην  ξερή λίμνη του Oregon. Το σύμβολο αυτό είναι αρχαιοτάτων χρόνων και ονομάζεται Sri Yantra Mandala.  Τρομακτικά περίεργο ήταν επίσης ότι...
οι πιλότοι όχι μόνο δεν είδαν κανένα  όχημα  αλλά ούτε καν ίχνη ελαστικών σε μια τεράστια έκταση και προς όλες τις κατευθύνσεις... Επίσης δεν υπήρχαν ίχνη ή εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν στην δημιουργία του συμβόλου...Η κάθε γραμμη είχε 10 ίντσες πλάτος και 3 ίντσες βάθος, χαραγμένη μέσα σε ιδιαίτερα σκληρό έδαφος.

"To φθινόπωρο πάτε σε εκλογές"! Τι γνωρίζουν οι ξένοι που δε ξέρουμε εμείς;

Εκλογές Οκτώβριο ή Νοέμβριο βλέπουν οι πολιτικοί αναλυτές δύο πρεσβειών της Αθήνας, ενός (μεγάλου...) ανατολικού κράτους και ενός από τα επίσης μεγάλα κράτη της ΕΕ (είναι εκτός ευρωζώνης). Συμπτωματικά και οι δύο είναι πρώην αυτοκρατορίες...

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν στελέχη των δύο πρεσβειών "Οι εκλογές είναι σχεδόν βέβαιες μέσα στο φθινόπωρο αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές. Είναι δύσκολο να φτάσει η κυβέρνηση μέχρι τον Μάϊο και να πάει σε τριπλές εκλογές γιατί εκεί μπορεί να ηττηθεί. Επίσης είναι αδύνατον να μην κάνει καθόλου εκλογές, ούτε το φθινόπωρο ούτε τον Μάϊο γιατί το αποτέλεσμα ευρωεκλογών και δημοτικών και λόγω του χαρακτήρα της χαλαρής ψήφους που τους διέπει παραδοσιακά θα δείξουν συντριβή και θα την αποστερήσουν από την δημοκρατική νομιμοποίηση να συνεχίσει να κυβερνά" σημείωνε ο υπεύθυνος πολιτικών θεμάτων της πρεσβείας του ανατολικού κράτους.

Δακρύζουν και οι πέτρες με τα δεινά των ελληνορθόδοξων στην Συρία

Η πομπή για τον ελληνορθόδοξο καθεδρικό
Η σφαγή κατά των ελληνοορθοδόξων στην Συρία συνεχίζεται. Ο πόλεμος που υφίστανται Ελληνισμός και Ορθοδοξία αφήνει αδιάφορους τους δήθεν υποστηριχτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Με τιμές ήρωα κηδεύτηκε ελληνοορθόδοξος, θύμα ισλαμιστών
Την Δευτέρα στις 4.00 μ.μ., σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης έγινε η κηδεία του ελληνορθόδοξου πολίτη Raja Joseph Mkallash στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό του Τιμίου Σταυρού στη συνοικία Μπαμπ Τούμα της Δαμασκού, όπου εδρεύει και το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Την σωρό, όπως διαβάζουμε στο «πενταπόσταγμα», του συνόδευσε πλήθος κόσμου και τιμητική μπάντα καθώς ο Ιωσήφ ήταν πολύ αγαπητός και δημοφιλής στους νεολαιίστικους κύκλους της Δαμασκού. Πλάνα από τη νεκρώσιμη πομπή μετέδωσε κανάλι της πρωτεύουσας BTNN .

Το τέλος του «american dream»… Αλήθειες για τις Η.Π.Α.

Του Κίμωνα Γεωργακάκη
Πολιτικού Επιστήμωνα
Από το pygmi.gr


Ενώ στην Ελλάδα υπάρχει σε γενικές γραμμές ανάπαυλα λόγω καλοκαιριού, στον υπόλοιπο κόσμο η κινητικότητα κορυφώνεται. Οι αποκαλύψεις για την οικονομική κατάσταση της Αμερικής και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν περιοχές στην άλλη μεριά του Ατλαντικού (πόλεις και πολιτείες έχουν κηρύξει ή απειλούνται με χρεοκοπία), έρχονται να προβληματίσουν όλους εκείνους που πίστευαν στην «ακλόνητη δύναμη» του «λίκνου» της δυτικοπρεπούς «δημοκρατίας».