Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Κατοχύρωση κερδών στο Χ.Α. και ήπιες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Διορθωτικά κινείται την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, από την έναρξη των συναλλαγών, μετά από πέντε διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις. Υποχωρεί σε ποσοστό έως και άνω του 1%, με την πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης σε αρνητικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι τα αθροιστικά κέρδη του ΓΔ στο πενθήμερο ανοδικό σερί που προηγήθηκε διαμορφώθηκαν σε 5,87%, ενώ από τις 15 Ιουλίου ο Δείκτης «μετράει» συνολικά κέρδη 15,58%, με μόλις 3 πτωτικές συνεδριάσεις επί συνόλου 16.


Αναλυτές της αγοράς χαρακτηρίζουν αναμενόμενη τη διορθωτική κίνηση στο ταμπλό, η οποία, από τεχνικής πλευράς, θα προσδιορίσει και το εύρος των περιθωρίων ανόδου της αγοράς, όπως εξηγεί σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities σχολιάζει ότι η άνοδος των προηγούμενων ημερών ήταν διάχυτη στο ταμπλό, και όχι περιορισμένη σε κάποιο συγκεκριμένο κλάδο. Η χρηματιστηριακή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διατηρηθεί και σήμερα η αγορά σε ανοδική τροχιά, αν και σε πιο ήπιους τόνους.

Στη σύνθεση του FTSE Large Cap τα υψηλότερα κέρδη εμφανίζει η ΜΕΤΚΑ, και ακολουθούν οι ΕΤΕ, FF Group και ΕΥΔΑΠ, όλες με άνοδο μικρότερη του 1%. Αμετάβλητοι διαπραγματεύονται οι τίτλοι των Μυτιληναίος και Coca-Cola HBC.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Intralot με απώλειες 3,59%, πάνω από 2% υποχωρούν οι μετοχές των MIG και Τιτάν, ενώ με απώλειες που υπερβαίνουν το 1% ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των ΟΤΕ, Frigoglass, Βιοχάλκο, Alpha Bank και ΔΕΗ.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 917,27 μονάδες με απώλειες 0,91%. Κινούμενος σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί έως και 1,08% στις 915,76 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, όπου θετικό πρόσημο διατηρεί μόνο η μετοχή της ΕΤΕ, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 0,81% στις 127,75 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 7,5 εκατ. τεμαχίων, αξίας 13 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο του ταμπλό 70 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, 24 ενισχύονται και 14 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 919.670-0.65%
ΟΓΚΟΣ: € 16,072,285.334



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου