Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Α/ΓΕΣ:"Μην ανησυχείτε.Είμαστε δύναμη αποτροπής".Βίντεο

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....αν και σηκώσαμε νωρίτερα τις δηλώσεις ...δεν είχε βίντεο...
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8498

Ο Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος βρέθηκε στη Κρήτη για την ορκομωσία στη ΣΕΑΠ. Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία.Τον ρώτησαν για την επιθετική στάση της Τουρκίας και ο Α/ΓΕΣ δεν δίστασε να απαντήσει. Δείτε τι απάντησε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Α/ΓΕΣ

Προ των πυλών ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Λιβύη

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...«Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία (για τη σύνθεση της κυβέρνησης) μέχρι τώρα αλλά υπάρχουν αρκετές προτάσεις και θα συζητηθούν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης»...βρε σεις κουτά , πάρτε κάνα τηλ τον Καντάφι , θα σας βοηθήσει.....
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Αύριο συναντάται το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο

Η χειρότερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο του 2008 για τον Dow

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

 Dow10.770,7236,89 0,34%  
  Nasdaq2.483,2327,56 1,12%  
Η Wall Street σήμερα

Μικρά κέρδη κατέγραψαν στις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street περιορίζοντας ελαφρώς τις εβδομαδιαίες απώλειες οι οποίες ξεπέρασαν το 5%.

Οι συναλλαγές χαρακτηρίστηκαν από έντονη νευρικότητα με τον Dow να εναλλάσσει συνεχώς πρόσημα ενώ Nasdaq και S&P 500 κινήθηκαν, με εξαίρεση την έναρξη της συνεδρίασης, σταθερά με θετικά πρόσημα.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow υποχώρησε 6,4% έχοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Οκτώβριο του 2008. Ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 5,3% ενώ ο S&P 500 είχε απώλειες 6,7%. Οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου έκλεισαν με άνοδο 1% την Παρασκευή ενώ στην εβδομάδα υποχώρησαν 9%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 37,65 μονάδες (0,35%) κλείνοντας στις 10.771,48 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 27,56 μονάδων (1,12%) και έκλεισε στις 2.483,23 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 6,87 μονάδων (0,61%) κλείνοντας στις 1.136,43 μονάδες.

ΔΑΝΕΙΟ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Συμφωνία προς το τέλος του 2011

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=212051&-V=articles

Ρωσία και Κύπρος θα συμφωνήσουν για τη χορήγηση ρωσικού δανείου ύψους όχι περισσότερο από 2,5 δισ. Ευρώ προς το τέλος του χρόνου, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ο Υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Σταρτσάκ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεις ΡΙΑ-Νόβοστι.

Συνάντηση Μαρκουλλή με Φίλιπ Γκόρντον Συζήτησαν τις απειλές της Τουρκίας τις έρευνες στην ΑΟΖ και τις διμερείς σχέσεις

Σχόλιο ιστολογίου μας : .........δεν το νιώθετε ???
Σαν να μην υπάρχει η Ελλάδα .........η μνήμη είναι περίεργο πράγμα , και ειδικά όταν βομβαρδίζεται συνεχώς με άχρηστες πληροφορίες .....
Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/
Συνάντηση Μαρκουλλή με Φίλιπ Γκόρντον

Οι τρέχουσες εξελίξεις στο Kυπριακό, οι απειλές της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις έρευνες για εξόρυξη υδρογονανθράκων, αλλά και οι διμερείς σχέσεις της Κύπρου με τις ΗΠΑ, συζητήθηκαν στη διάρκεια μιας ώρας συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή κι ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον.

Οι τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


andreas molzer austrian Οι τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
«Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η Διάσκεψη των Προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να θέσει ως θέμα προς συζήτηση τις τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου, μέλους της ΕΕ, στην ημερήσια διάταξη της συνόδου της ολομέλειας την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο», επισήμανε ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής κ. Andreas Molzer.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ PREDATOR

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....στην πραγματικότητα όμως τίποτα ,μόνο υποσχέσεις, γιατί ναι μεν ειπώθηκε ότι η ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από το Ιράκ τον Δεκέμβριο (!)....αλλά και όπως διαπιστώνει και η Washington Post : Μια τέτοια απόφαση μπορεί να ενδυναμώνει την διπλωματική συμμαχία, αλλά οδηγεί τις ΗΠΑ ακόμη πιο μέσα σε μια περιφερειακή ρήξη¨.
Θεωρούν οι Αμερικάνοι σήμερα ότι είναι αξιόπιστοι σύμμαχοι οι Τούρκοι.....???
Σύντομα θα μάθουμε....
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ραντικάλ 23-9-2011


ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........στο πεδίο των εντυπώσεων.....κερδίζει για την ώρα.....
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Erdoğan συμπληρώνει το κενό ηγεσίας στη Μέση Ανατολή σχολιάζει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Guardian

Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά ισραηλινών στρατιωτών

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......γιατί όλα κρέμονται από μια κλωστή....
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ένας Παλαιστίνιος έχασε την ζωή του και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν στα βόρεια της Δυτικής Όχθης από πυρά του ισραηλινού στρατού, λίγο αφότου ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους χωρικούς και σε ισραηλινούς εποίκους, ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές.

Κατά του Αμπάς το κίνημα της Χαμάς

Σχόλιο ιστολογίου μας : .........οι πιθανότητες είναι πολλές πάντως ....
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/world/arthro/234167/kata-tou-abas-to-kinima-tis-hamas/

Δεν τους ικανοποίησε η ομιλία του στα Ηνωμένη Έθνη

Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Λαμπρινίδη – Νταβούτογλου

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......πάντως ένα γεια ....θα το είπαν.....δεν μπορεί....
Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/09/2011_407805

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της 66ης Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού.
Μετά τη συνάντηση που διήρκησε περίπου 40 λεπτά, δεν έγιναν δηλώσεις.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο τουρκικό ερευνητικό πλοίο αυτή την φορά στον κόλπο του Σάρου

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/defence/index.php


Νέα ερευνητικό σκάφος μίσθωσε η Τουρκία για έρευνες στο Αιγαίο, αυτή την φορά όμως στον κόλπο του Σάρου ή του Ξηρού. Το υπο ιταλική σημαία πλοίο ονομάζεται URANIA, αυτή την στιγμή βρίσκεται στα Στενά της Σικελίας καθοδόν για την Τουρκία όπου από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 5η Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει έρευνα στον κόλπο του Σάρου σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX 630/11.

Ερντογάν: "Αν χρειαστεί θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ"

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Το ζοφερό ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης Τουρκίας - Ισραήλ άφησε ανοικτό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αν χρειαστεί θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ», δήλωσε ορθά κοφτά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας την Παρασευή, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Τσάρλι Ρόουζ στην εκπομπή του, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.
Στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή τις κυπριακές γεωτρήσεις, Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης συναντάται το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) με τον Tούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.


Πηγή:www.capital.gr

Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ Αμπάς: "Το Ισραήλ υπονόμευσε τις προσπάθειες για ειρήνη"

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........εν αναμονή........της απόφασης .....ίσως κάποιοι να αναρωτιέστε γιατί δίνουμε τόση σημασία σε αυτό το γεγονός ......ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ , ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ..........και κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τίποτα .....
Αυτό το γεγονός κανένα think tang από τα μεγάλα , δεν είχε καν σκεφτεί, όχι να το περάσει σε ανάλυση ως γεγονός.......
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=147858



Masterclass στο Καστελλόριζο για μαθητές(Ανανέωση)


Σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Master Class του κύριου Νίκου Λυγερού με τίτλο  " Ανοιχτά προβλήματα για την ανάπτυξη της σκέψης" σε μαθητές  που φοιτούν στην Σαντραπεία Αστική Σχολή Μεγίστης μετά  από την έγκριση  του κύριου Χαράλαμπου Ψαρά, προϊσταμένου του 1ου  Γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χαρισμαΐδου Χρυσούλας, των Δασκάλων Νικολαΐδου Αλεξάνδρας και Φανάρα Χριστίνας καθώς και της Νηπιαγωγού Μουρατίδου Ιωάννας.
Πιο συγκεκριμένα, στους μαθητές του Νηπιαγωγείου τα μαθήματα επικεντρώθηκαν στην χωροαντιληπτική, στην σωματική κίνηση, στην καθετότητα, στις δομές, στο γέμισμα – συμπλήρωμα και στην κινητική σταθερότητα.

«Εγώ και το Ισραήλ θέλουμε ειρήνη» Άνοιγμα προς τους Παλαιστίνιους και έκκληση για διάλογο από τον Νετανιάχου

Σχόλιο ιστολογίου μας : .........να είσαι σίγουρος εβραίε μου , ότι την ξέρουν την δικαιοσύνη σας!!!
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231129902

  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         
Ηνωμένα Έθνη

Οι βουλευτές και τα προνόμιά τους…




Σχόλιο ιστολογίου:
Βουλευτική εφεδρεία χρειάζεται…για να γλιτώσει η χώρα…

ΔΕΝ είμαι από τους φανατικούς εναντίον των βουλευτών για τα πάσης φύσεως προνόμιά τους. Με τις υποχρεώσεις που έχουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Λαού, ο μηνιαίος μισθός τους των 6.100 ευρώ δεν είναι υπερβολικός.
ΧΘΕΣ όμως στο Facebook αναρτήθηκε μια συγκεντρωτική κατάσταση των βουλευτικών προνομίων.
Σας τα παραθέτω, χωρίς δικά μου σχόλια…
***
«1ον Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.

Μαθήματα εθνικής αξιοπρέπειας από τον Β.Πούτιν στον Γ.Παπανδρέου!

Σχόλιο ιστολογίου μας : 
από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Β.Πούτιν ήταν έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα με το δάνειο των 25 δισ. ευρώ και ο Γ.Παπανδρέου μιλούσε για ... το πόσο κακό κάνει το κάπνισμα!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Μαθήματα κυβερνητικής και εθνικής αξιοπρέπειας από τον Βλάντιμιρ Πούτιν στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος B.Πούτιν, φαίνεται ότι του το "χρώσταγε" του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Β.Πούτιν ήταν έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα με το δάνειο των 25 δισ. ευρώ και ο Γ.Παπανδρέου μιλούσε για ... το πόσο κακό κάνει το κάπνισμα!

Καρφιά Πούτιν για την Ελλάδα

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........έχεις κάθε λόγο να το λές .....25 δισ ήταν αυτά και με 4,5 επιτόκιο!!
Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=97565&catid=7&la=1



Ο Ρώσος πρωθυπουργός υποστήριξε πως η χώρα μας είναι ανάμεσα σε αυτές που ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες.

ΟΗΕ: Το αίτημα της Παλαιστίνης θα εξεταστεί «γρήγορα»

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/09/2011_407791

Το αίτημα της ένταξης της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα εξεταστεί «γρήγορα» και θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Μάρτιν Νεζίρκι.
«Αφού λάβαμε την επιστολή, θα ακολουθηθεί η κατάλληλη διαδικασία εξέτασης γρήγορα από τη γραμματεία (του ΟΗΕ) και στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αίτημα ένταξης των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Με τον γγ του ΟΗΕ συναντήθηκε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Του επέδωσε το αίτημα για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Αντιδρούν οι Ισραηλινοί (Vid)

Abbas faz pedido de adesão à ONU by afpportugues

WSJ: Το PSI αυξάνει αντί να μειώνει το ελληνικό χρέος

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....επειδή εμείς τα λέμε και μας γράφετε......διαβάστε τα από κάποιους πιο ειδικούς!!!
Το ξένο πάντα είναι πιο καλό ....έτσι δεν είναι Έλληνα???
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων αντί να μειώνει, αυξάνει το ελληνικό χρέος, αναφέρει η Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τις τράπεζες και όχι για την Ελλάδα. 

Μικτά πρόσημα στην Wall

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow10.708,74-25,09 -0,23%  
  Nasdaq2.466,3210,65 0,43%  
Η Wall Street σήμερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:02

Νευρικότητα παρατηρείται στο ταμπλό της Wall Street με τους δείκτες να εναλλάσουν πρόσημα καθώς η αγορά συνεχίζει να έχει στραμμένο το βλέμμα της στις ανησυχίες για την οικονομική επιβράδυνση και την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Στις συναλλαγές της Πέμπτης η Wal Street έκλεισε με πτώση άνω του 4%, εώ ανάλογη ήταν η εικόνα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, γεγονός που οδήγησε τους αξιωματούχους  των χωρών του G20, οι οποίοι συνεδριάζουν στην Ουάσιγκτον, σε μία απροσδόκητη κίνηση, εκδίδοντας ανακοίνωση όπου διατυπώνουν τη δέσμευση ότι θα προβούν σε «όλες τις απαραίτητες ενέργειες» προκειμένου να διασφαλίσουν τη «σταθερότητα των τραπεζικών συστημάτων και των χρηματοπιστωτικών αγορών».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, αρχικά δεν αναμενόταν κάποιο ανακοινωθέν. Ωστόσο, δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ, μετά τις σοβαρότατες απώλειες που κατέγραψαν τα χρηματιστήρια διεθνώς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΒ ΠΡΟΣ ΞΕΝΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΒ ΠΡΟΣ ΞΕΝΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ
Εκπρόσωποι των πρεσβειών χωρών – μελών της Ε.Ε., όπως επίσης των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Ρωσίας παρακολούθησαν σήμερα (Παρασκευή, 23.9.2011), την παρουσίαση των βασικών συμπερασμάτων της μεγάλης μελέτης για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στη δεκαετία 2011-2021, που με πρωτοβουλία του ΣΕΒ και της ΕΕΤ εκπόνησε η διεθνούς φήμης εταιρεία McKinsey. Πρέσβεις, οικονομικοί σύμβουλοι και εμπορικοί ακόλουθοι από το διπλωματικό σώμα, παρακάθισαν στην τρίωρη παρουσίαση που έγινε στα γραφεία του ΣΕΒ, από τον διευθυντή του γραφείου της McKinsey στην Αθήνα κ. Γιώργο Τσόπελα και τους συνεργάτες του.
Τους συμμετέχοντες προσφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η ενημέρωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που έχει αναλάβει ο ΣΕΒ να ενημερώσει, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ένα ευρύτατο φάσμα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, επαγγελματικών οργανώσεων και άλλων κέντρων λήψης αποφάσεων σχετικά με τις εντυπωσιακές αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η ελληνική οικονομία. «Αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση» υπογράμμισε ο κ. Δασκαλόπουλος «θα πρέπει να φροντίσουμε να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες αυτές δυνατότητες παράλληλα και ταυτόχρονα με την επώδυνη προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δημοσιονομική εξυγίανση». Το σχέδιο της McKinsey, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, μας οδηγεί βήμα-βήμα στην επαναφορά της χώρας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης που θα βασίζεται στις επενδύσεις και στην εξωστρέφεια—μας οδηγεί στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που μπορεί να φέρει πραγματικό πλούτο και πραγματικές δουλειές.

Στον Απρίλιο του 1995 γύρισε το Χ.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Με ένταση οι ρευστοποιήσεις στις τράπεζες.
Στον Απρίλιο του 1995 επέστρεψε ο γενικός δείκτης του Χ.Α., κλείνοντας στις 797,95 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 3,87%. Ακόμα πιο μεγάλες είναι οι απώλειες στην εβδομάδα που ανέρχονται σε 7,75%. Η υποβάθμιση κατά δύο μονάδων των ελληνικών τραπεζών από την Moody's και η συζήτηση που πλέον παίρνει ανοιχτά χαρακτηριστικά, συζητείται δηλαδή παντού, ακόμα και μέσα στην ελληνική κυβέρνηση για haircut 50%, είναι οι βασικότεροι λόγοι που έριξαν το Χ.Α.

Γερμανία: Εξετάζεται η αναθεώρηση του δεύτερου πακέτου προς την Ελλάδα ύψους 109 δισ. ευρώ - Πιθανή ενεργοποίηση των ετήσιων δημοπρασιών από την ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, W. Schaueble, απορρίπτοντας παράλληλα και την εναλλακτική το EFSF να έχει τη δυνατότητα να στηρίζει κεφαλαιακά τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Ωστόσο ο Γερμανός αξιωματούχος επισημαίνει ότι δεν είναι ανάγκη να αναθεωρηθούν οι όροι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει ότι τα ελλείμματα δεν δύνανται να μειωθούν "εν μία νυκτί", προσθέτοντας ότι κοινός τόπος των G20 είναι ότι τα υπέρογκα αυτά ελλείμματα αποτελούν και την αιτία της κρίσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ευρωπαϊκά κράτη στο σύνολό τους βρίσκονται στο σωστό δρόμο για τη μείωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων, ενώ έκανε γνωστό ότι όλα τα μέλη της Ευρωζώνης θα έχουν θέσει σε εφαρμογή τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου έως τα μέσα Οκτωβρίου.
Ο Γερμανός αξιωματούχος αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές τράπεζες σημείωσε ότι τα σχέδια για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση δεν αφορούν την ΕΚΤ, αλλά τα ίδια τα κράτη μέλη.

Kάτω από 60% η διαθεσιμότητα των τουρκικών φρεγατών!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Μόλις το 60% των τουρκικών φρεγατών είναι διαθέσιμες για μάχη και αυτό το ποσοστό μειώνεται ακόμα περισσότερο αν εξαιρεθεί μία "αρχαία" φρεγάτα κλάσης KNOX που χρησιμοποιείται περισσότερο για εκπαιδευτικές αποστολές, αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του  ΓΕΝ στο defencenet.gr. Πιο συγκεκριμένα το τουρκικό Ναυτικό αυτή την περίοδο από τις 17 φρεγάτες που διαθέτει έχει αναπτύξει συνολικά 6 πλοία σε διεθνείς αποστολές ενώ μία φρεγάτα βρίσκεται στο ναυπηγείο για την πραγματοποίηση εργασιών αναβάθμισης των δυνατοτήτων της.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ EROĞLU ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ επεσήμανε ότι μετά το ξεκίνημα των γεωτρήσεων η ρωμαίικη πλευρά τώρα καταφεύγει σε τακτική καθυστέρησης

''Το χαϊδεμένο παιδί'' της Ευρώπης η Κύπρος Το απύθμενο θράσος του Τζεμίλ Τσιτσέκ Ολοι πρέπει να σέβονται το διεθνές Δίκαιο δηλώνει ο Τσιτσέκ!!

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Το απύθμενο θράσος του Τζεμίλ Τσιτσέκ


Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Κύπρο πηγάζουν και λίγο από το γεγονός ότι οι ελληνοκυπριακή πλευρά είναι «το χαϊδεμένο παιδί” της Ευρώπης, ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ, προσθέτοντας ότι “δυστυχώς, δίχως να λυθούν τα συνοριακά της προβλήματα, έγινε δεκτή στην ΕΕ”.

«Έξω φρενών» η Πραξούλα για το θέμα φίμωσης Κασίνη (Βίντεο)

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......ωχ....ευτυχώς έχουμε την λύση....αμέσως....
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/82.html
Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/421650

 «Τα πήρε» η υπουργός Εμπορίου. Κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού Δελτίου ειδήσεων του Σίγμα, καλεσμένη ήταν η υπουργός εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου, η οποία όταν κλήθηκε να απαντήσει για το θέμα τα «φίμωσης» του Διευθυντή Υπηρεσίας Ενέργειας, Σόλωνα Κασίνη, βγήκε κυριολεκτικά "από τα ρούχα της". Φανερά εκνευρισμένη, αν και κράτησε την ψυχραιμία της, απάντησε ότι «ο καθένας έχει τον ρόλο του». Οι τεχνοκράτες, όπως είπε οφείλουν να λειτουργούν ως τεχνοκράτες  και κάποιοι ρόλοι πρέπει να είναι διακριτοί.
Προχωρώντας και απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του Νικήτα Κυριάκου για το θέμα, κάλεσε τον παρουσιαστή να επιτρέπει στον κ. Κασίνη να μιλά για θέματα ενέργειας, όταν ο ίδιος θα αναλάβει τα ηνία του υπουργείου εμπορίου. «Τα του οίκου μας αφήστε τα σ΄εμάς», κατέληξε η υπουργός.   

ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΚΡΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ: Τι ζήτησε ο Ερντογάν από τον Ομπάμα

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_2615.html#more
Λιάνα Μυστακίδου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μοιάζει με λιοντάρι που βρυχάται. Πιστεύει ότι πέτυχε τους στόχους του κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, όμως, ο κ. Ομπάμα πήρε αυτά που ήθελε και του έδωσε μόνο υποσχέσεις.
Ο κ. Ερντογάν ζήτησε από τον Αμερικανό Πρόεδρο να ενημερώνεται άμεσα για κάθε κίνηση των «τρομοκρατών» και να προμηθευτεί υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Predator, τώρα που ναυάγησε η συμφωνία για τα Heron με το Ισραήλ.  Επειδή ξέρει βέβαια, ότι μια τέτοια απόφαση δύσκολα θα περάσει από το Κογκρέσο πρότεινε τρεις εναλλακτικές λύσεις:
- Να πουλήσουν οι ΗΠΑ χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου τα αεροσκάφη.
 –Να τα νοικιάσουν στην Τουρκία.
–Να αφήσουν στη Βάση του Ιντιρλίκ τα αεροσκάφη αυτού του τύπου, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από το Ιράκ, για να μπορέσει να επωφεληθεί η Άγκυρα από αυτά.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΛΑΠΠΕΡ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ;

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

Τι συζήτησε στην Άγκυρα ο ''τσάρος'' της αμερικανικής αντικατασκοπείας, επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέιμς Κλάππερ; Τυπικά δόθηκε το άλλοθι ότι ήταν προσηλωμένος στα του ΟΗΕ, εν όψει της παλαιστινιακής επιχείρησης αναγνώρισης ανεξάρτητου κράτους. Προφανέστατα όμως,  η παρουσία του στην Τουρκία στοχεύει (και) σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της διπλωματικής κρίσης μεταξύ Τουρκίας, Κύπρου και Ισραήλ.

Πηγές από την Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι, αφού η ευελιξία του Ισραήλ δεν είχε καμία επίδραση στην τουρκική επιθετικότητα, οι ΗΠΑ έστειλαν έναν υψηλόβαθμο, πολύ σημαντικό απεσταλμένο, για να επανεξετάσει το όλο ζήτημα με τον Τούρκο πρωθυπουργό. Δεδομένου ακόμα πως ο Ερντογάν διαθέτει αρκετή επιρροή για να πείσει τον Αμπάς  να μην διαφωνήσει με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, θεωρήθηκε  ικανός να τον κάνει να υπαναχωρήσει.

Α/ΓΕΣ: «Χίλια χρόνια ζούμε με την Τουρκία, γιατί να μας προβληματίζει τώρα;»

Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/


Την ώρα που η Τουρκία έβγαζε από το λιμάνι της Σμύρνης το «Πίρι Ρέις» συντηρώντας το κλίμα έντασης και αντιδρώντας στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος έστειλε από τη Κρήτη ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δύναμη αποτροπής και προστασίας της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ειρήνης.

Παρά τις αντιρρήσεις Κατατίθεται το αίτημα ένταξης παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231129763

Την αναγνώρισή τους από τον ΟΗΕ διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι

Την αναγνώρισή τους από τον ΟΗΕ διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι   (Φωτογραφία:  Reuters )



Νέα Υόρκη
Κανονικά θα προχωρήσει ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στην κατάθεση του αιτήματος αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ, παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο Κουκουλοφόροι μέσα στον Άρειο Πάγο, χειροπέδες στην κατηγορούμενη

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......τελικά ότι και να μας συμβεί πραγματικά το αξίζουμε , η ηλιθιότητα μας είναι απερίγραπτη!!!! 
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=147787
Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα πρωτόγνωρα έλαβαν χώρα στο 5ο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης ή μη της Τουρκάλας Gulaferit Unsal.

Credit Suisse: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι απίθανη, αλλά θέμα χρόνου η χρεοκοπία... Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η Ιταλία να επιλέξει να εγκαταλείψει το ευρώ

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr


     Απίθανη χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η Credit Suisse σε έκθεσή της με τίτλο "Τhe Euro - what if" και ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου, ωστόσο προβλέπει ότι η χώρα μας δεν θα αποφύγει την ελεγχόμενη χρεοκοπία. Παράλληλα, ο οίκος εφιστά την προσοχή ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη είναι αν η Ιταλία αποφασίσει να την εγκαταλείψει...
Σύμφωνα με τον οίκο, οι πιθανότητες διάσπασης της Ευρωζώνης ανέρχονται για την ώρα στο 10%, ενώ αν υπάρξει υποβάθμιση της αξιολόγησης της Γαλλίας τότε οι πιθανότητες θα αυξηθούν στο 20%. Η Credit Suisse θεωρεί ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι θέμα χρόνου. Ακόμη και αν το roll over των ελληνικών ομολόγων προχωρήσει, ακόμη και αν εκταμιευτεί η έκτη δόση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου, ια τεθεί σε εφαρμογή.

Διχασμένοι οι Γερμανοί για την ελληνική χρεοκοπία

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Οι περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν ότι μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα βλάψει τη Γερμανία, όμως το 41% τάσσεται υπέρ μίας τέτοιας κίνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Λαγκάρντ: "Εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή!"

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....για να μην σου πούμε που να κάνεις την εφαρμογή ....θα σου δώσουμε μια ιδέα : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/82.html , μπας και λαμπικάρει και λίγο!!!
Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15410894,00.html

Η Κριστίν Λαγκαρντ προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία διέρχεται μια πολύ επικίνδυνη φάση, όπου έχει αποδυναμωθεί η ανάκαμψη και αυξάνεται η ανεργία.

Βουλευτές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης - Πήγαν να πιαστούν στα χέρια στο εντευκτήριο της Βουλής - Με σακούλα στο βήμα και ο Καρατζαφέρης!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....τελικά είμαστε μια ωραία παρέα.....
Όσο για τον έτερο παλαιστή σούμο .....δεν είναι η πρώτη φορά που παρερμηνεύονται οι δηλώσεις του , αλλά θα του θυμίσω τότε που παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του για την Γερμανία ......ζήτησε συγνώμη προσκυνώντας......
Για τους Έλληνες ξέρουμε την γνώμη του ......αααα, φρόντισε και τα αλβανικά σου....
Μαζί με τους Τσάμηδες και εσύ στο ειδικό Δικαστήριο.....
Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=97502&catid=9



- Αγριος καυγάς Ροντούλη και Τσώνη
- "Eίσαι γομάρι. Όπου σε βρώ θα σε πηδ....", φέρεται να είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
- Τι έλεγε χθες στην τηλεόραση ο κ.Ροντούλης για τα γομάρια
- Oλοι οι διάλογοι

«Δώστε μας τις λίστες, για να σας δώσουμε τα λεφτά…»

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......έχετε να φάτε σκατά από το χέσιμο που θα σας ρίξουν , ακόμα η βαρύτητα ισχύει ......πάντα πάνε προς τα κάτω!!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Το βασικό αίτημα που θα υποβάλλει αύριο βράδυ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Βαγγέλης Βενιζέλος στη Γαλλίδα διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα είναι εξαιρετικά απλό και συγκεκριμένο:

Για την Ουάσιγκτον αναχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος Για την τρίτη πράξη των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........μην περιμένεις να σου ευχηθούμε καλό ταξίδι.....
Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4659336

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναχώρησε νωρίτερα σήμερα για την Ουάσιγκτον για να συνεχίσει το τρίτο μέρος των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την τρόικα. Τον συνοδεύει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Ζανιάς.

Η Εμπορική Τράπεζα «βγαίνει» από το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......την κάνουμε σιγά σιγά???
Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/09/2011_407733

Την έξοδο της Εμπορικής Τράπεζας από το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισαν οι μέτοχοι της.
Την έξοδο της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος από το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισαν οι μέτοχοι Credit Agricole και Sacam International SAS κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. Ειδικότερα αποφάσισαν τη διαγραφή των μετοχών της τράπεζας από το Χρηματιστήριο Αθηνών και την υποβολή σχετικού αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η Credit Agricole SA κατέχει 486.615.790 κοινές ονομαστικές μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 94,9997% των δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας και η εταιρεία Sacam International SAS κατέχει 25.613.095 κοινές ονομαστικές μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 5,0003% των δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Φρένο» στα σενάρια χρεοκοπίας από τον Ευ. Βενιζέλο Με πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου

Σχόλιο ιστολογίου μας : “Μπορείς να κοροϊδεύεις τον λαό μερικές φορές, μπορείς και να κοροϊδεύεις ένα κομμάτι του λαού όλες τις φορές, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις το σύνολο του λαού όλες τις φορές.
ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΤΑ ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΥΘΡΑΔΕΙΑ ΛΟΓΟΥ, ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ?????
ΓΙΑΤΙ ΕΥΘΡΑΔΕΙΑ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟΝ!!!
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!! 
Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=421290

«Φρένο» στα σενάρια χρεοκοπίας από τον Ευ. Βενιζέλο


«Η Ελλάδα, λαμβάνει σκληρά και δύσκολα μέτρα για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Πόλεμος διαρροών εις βάρος της ελληνικής οικονομίας

Σχόλιο ιστολογίου μας :.........οι κερδοσκόποι η η ανικανότητά σας φταίει κύριοι για να δείτε την Αλήθεια?????
Άντε να δούμε πότε θα ανοίξετε τα μάτια σας !!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/section/oikonomia/polemos-diarroon-eis-baros-tis-ellinikis-oikonomias

Τι αναφέρουν στο 24h βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Μυστήριο καλύπτει την επιλεκτική διαρροή στον τύπο, ότι χθες ο κ. Βενιζέλος, παράλληλα με το μήνυμα προς τους βουλευτές “ή στηρίζετε τα μέτρα ή χρεοκοπούμε”, έγινε φορέας του σεναρίου, περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας με “hair cut” του δημόσιου χρέους κατά 50%, την ίδια ώρα που το διαψεύδουν από κοινού Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

ΔΥΟ ΚΕΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ράιχενμπαχ: Προτείνει αύξηση παραγωγικότητας με μείωση μισθών

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....ρε συ άλογε υπάνθρωπε , πως μπορεί να συνδυαστεί αυτό ?????
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΟΥΛΕΊΑΣ  , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63397363
"Υπάρχουν δύο κατευθύνσεις για την ελληνική οικονομία: η παραγωγικότητα πρέπει να αυξηθεί και οι μισθοί πρέπει να μειωθούν", υποστηρίζει ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ράιχενμπαχ: Προτείνει αύξηση παραγωγικότητας με μείωση μισθών

Ο απόστρατος που φτύνει στα μούτρα την κυβέρνηση

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Συγκλονίζει η επιστολή απόστρατου αξιωματικού του Στρατού Ξηράς. Επιτίθεται ανοιχτά στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε

Χ.Α.: Κάτω από τις 800 μονάδες ο Γ.Δ.

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2061244

«Βουτιά» άνω του 4% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών στο Χ.Α., υποχωρώντας κάτω από τις 800 μονάδες, στον απόηχο μιας σειράς δημοσιευμάτων που επαναφέρουν τα σενάρια χρεοκοπίας.

«Βουτιά» άνω του 4% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών στο Χ.Α., υποχωρώντας κάτω από τις 800 μονάδες, στον απόηχο μιας σειράς δημοσιευμάτων που επαναφέρουν τα σενάρια χρεοκοπίας.

Masterclass στο Καστελλόριζο για μαθητές


Δείτε φωτογραφίες από το πρώτο  δίωρο μάθημα του Ν.Λυγερού που έλαβε χώρα στην Σαντράπεια Σχολή  στο Καστελλόριζο μέσα στο πλαίσιο του master class με θέμα: "Ανοιχτά προβλήματα για την ανάπτυξη της σκέψης" και απευθυνόταν σε παιδιά του Νηπιαγωγείου. (Προνήπια – Νήπια) καθώς και  Α, Β, Γ, Δ,Ε' και Στ'  τάξης του Δημοτικού της Σαντράπειας Σχολής που βρίσκεται στο Καστελλόριζο.

Πακιστάν: «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς»

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=312319

    Το Πακιστάν ξεσπάθωσε κατά των ΗΠΑ με την υπουργό Εξωτερικών του Hina Rabbani Khar να αρνείται τις αμερικανικές κατηγορίες ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του υποστηρίζουν τις εξτρεμιστικές επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων στο Αφγανιστάν, αλλά και με τον Πακιστανό πρωθυπουργό Yousuf Raza Gilani να δηλώνει πως «οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς».
Τζιλάνι 

Περιορίζεται η ελληνική στρατιωτική συμμετοχή σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Τη σημαντική μείωση της στρατιωτικής συμμετοχής της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι "το υπουργείο προετοιμάζεται σε σημαντική μείωση της εθνικής συμμετοχής στις διεθνείς αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στο Αφγανιστάν, στο Κοσσυφοπέδιο και στη Σομαλία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που υφίσταται η χώρα αλλά και επειδή στο Αφγανιστάν και στο Κόσοβο έχει αρχίσει η φάση που οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις αναλαμβάνουν σταδιακά τα ηνία".

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέστησε, ωστόσο, σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει ολοσχερώς και θα συνεχίσει να έχει παρουσία όσο θα υφίστανται οι διεθνείς αποστολές.

Η Ρωσία δεν απορρίπτει τη συνεργασία με το Ιράν στον ατομικό τομέα

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/23/56608045.html

Photo: RIA Novosti




Η Ρωσία δεν αποκλείει τη δυνατότητα κατασκευής στο Ιράν ενός άλλου ΑΗΣ.

Η Τεχεράνη προειδοποιεί για το ραντάρ στην Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκίας και Ιράν διανοίγεται, λόγω του υπερσύγχρονου ραντάρ που πρόκειται να εγκατασταθεί στη στρατιωτική βάση του Κουρετσίκ, κοντά στη Μαλάτεια, στο πλαίσιο της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ. Σύμπραξη ΗΠΑ – Τουρκίας για την προστασία του Ισραήλ φαίνεται να διακρίνει ο υπουργός Αμυνας του Ιράν, Αχμάντ Βαχιντί, ο οποίος χωρίς να κατονομάζει απευθείας την «αδελφή Τουρκία», απευθύνει προειδοποίηση προς άπαντες τους ενδιαφερόμενους ότι η χώρα του δεν θα ανεχτεί καμία απειλή, συνδέοντας την εγκατάσταση του συστήματος ραντάρ με την προστασία του Ισραήλ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ώρα 12.30, το ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ απέπλευσε από τα Ούρλα

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....ισχύει ακόμα η διεθνή ναυτική αγγελία NAVTEX 608/11, με την οποία ανακοίνωσε ότι στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, από 04:00-21:00 θα εκτελεί ναυτική άσκηση με πυρά (“gunnery exercise”) στo Aιγαίο, δεσμεύοντας τρεις περιοχές, με πρώτη τον Κόλπο της Σμύρνης. 
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/blog-post_6752.html
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8491

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του onalert, το ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ βγαίνει στο Αιγαίο.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Θεσσαλία Tv

                                                              Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
                                                      στην τηλεοπτική εκπομπή του Γ. Κολλάτου
                                                                       "Πολιτικοί διάλογοι"
                                                                            Θεσσαλία Tv