Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Βαρύ το κλίμα για την Τουρκία στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία - Αυξημένη ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/80555

Το Piri Reis απέπλευσε το μεσημέρι από τη Σμύρνη.
Το Piri Reis απέπλευσε το μεσημέρι από τη Σμύρνη.
Νέα Υόρκη: Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί τη στιγμή που σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο δεν έχει που να στηριχτεί, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ από τη Νέα Υόρκη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.


Αναφερόμενος στην κίνηση τουρκικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Τουρκία επιλέγει την πολιτική της έντασης.

«Η κυπριακή κυβέρνηση», πρόσθεσε, «παρακολουθεί με ψυχραιμία και δεν θα ακολουθήσει».

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών το κλίμα είναι βαρύ για την Τουρκία και όχι για την Κυπριακή Δημοκρατία, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις χωρών Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας με τις οποίες ξεκαθάρισαν ότι είναι δικαίωμα της Κύπρου να διενεργεί έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα στους αντιπροσώπους των 5 Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και θέσει το θέμα των τουρκικών απειλών.

Ενισχύεται η ναυτική παρουσία των Τούρκων στη Μεσόγειο

Συντηρώντας το κλίμα έντασης στην ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα προβαίνει σε νέες προκλητικές ενέργειες ενισχύοντας τη ναυτική παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο με τρία υποβρύχια, τα οποία απέπλευσαν ήδη.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» τα υποβρύχια μεταφέρουν προμήθειες για 50 ημέρες. Σημειώνει επίσης ότι από την ίδια βάση αποπλέουν σταδιακά και άλλα πολεμικά πλοία.

Παράλληλα σήμερα το μεσημέρι απέπλευσε από τη Σμύρνη το σεισμογραφικό σκάφος «Πίρι Ρέις» για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου