Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Τα παίζει όλα για όλα ο Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=212040&-V=articles

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι Μουν, είχε αργά χθες βράδυ συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μπαν Γκι Μουν εισηγήθηκε στον Ταγίπ Ερντογάν την αποφυγή των εντάσεων στη Μεσόγειο και την ειρηνική διευθέτηση των όποιων διαφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το θέμα των απειλών της Τουρκίας για τις κυπριακές έρευνες για φυσικό αέριο εγέρθηκε από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών,  φαίνεται να εξόργισε τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε αδιάλλακτος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Μπαν Γκι Μουν να επέμβει ώστε να σταματήσουν οι έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο οικόπεδο 12.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο Ερντογάν έκανε σαφές στον Γενικό Γραμματέα ότι, αν οι Ελληνοκύπριοι σταματήσουν τις έρευνες, η Τουρκία θα κάνει ένα βήμα πίσω.




Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα προκλητικός και από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, απ’ όπου και κάλεσε τους εμπλεκόμενους να ασκήσουν πίεση στην «ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, να τερματίσει τις ενέργειες που φέρουν ένταση στη νήσο και στην περιοχή.

«Σε διαφορετική περίπτωση», απείλησε ο Ερντογάν, «θα κάνουμε αυτό που πρέπει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την ενέργεια της Κύπρου να οριοθετήσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

 

Όσον αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε τη θλίψη του για τις τουρκικές απειλές.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έκανε λόγο για απειλές ισχυρής στρατιωτικής χώρας εναντίον μιας αδύναμης συγκριτικά χώρα, όπως είπε, και υπογράμμισε ότι η Άγκυρα αρνείται κυριαρχικό δικαίωμα σε μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε επίσης πως, σε περίπτωση που βρεθούν ενεργειακά κοιτάσματα στο οικόπεδο 12, αυτό θα ωφελήσει στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού και τους Τουρκοκύπριους.

Επανέλαβε παράλληλα ότι, ακόμα και αν δεν βρεθεί λύση, θα βρεθεί ο τρόπος να ωφεληθούν από τα έσοδα και οι Τουρκοκύπριοι.

Ερωτηθείς πώς θα γίνει αυτό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε ότι ο πολιτικός του βίος αποτελεί εγγύηση των λόγων του.



Πηγή: Ράδιο 107,6

23/09/2011 - 12:34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου