Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Λαγκάρντ: "Εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή!"

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....για να μην σου πούμε που να κάνεις την εφαρμογή ....θα σου δώσουμε μια ιδέα : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/82.html , μπας και λαμπικάρει και λίγο!!!
Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15410894,00.html

Η Κριστίν Λαγκαρντ προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία διέρχεται μια πολύ επικίνδυνη φάση, όπου έχει αποδυναμωθεί η ανάκαμψη και αυξάνεται η ανεργία.


Η επικεφαλής του Ταμείου τόνισε επανειλημμένα την ανάγκη οι ηγέτες της Ευρώπης να λάβουν το συντομότερο αποφάσεις, και να τις υλοποιήσουν, αρχής γενομένης με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, ενώ κάλεσε ταυτόχρονα και την Ελλάδα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. Το κλειδί είναι “εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή”, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πήρε αποστάσεις από τη σύγκριση της κατάστασης στην Ελλάδα με αυτή της Αργεντινής πριν μια δεκαετία, λέγοντας ότι η μονομερής απόφαση μιας χώρας να συνδέσει το νόμισμά της σε σταθερή ισοτιμία με το δολάριο δεν έχει καμία σχέση με τη συμμετοχή μιας οικονομίας σε ένα ενιαίο νόμισμα, όπως είναι η περίπτωση της Ελλάδας με το ευρώ.
 
Ανησυχία για κοινωνική έκρηξη
 
"(...) Για να πετύχει το πρόγραμμα της Τρόικας θα πρέπει να υπάρξει συνεχής διάλογος με τα συνδικάτα (...)"Σημείωσε την ανάγκη δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι αυτό πρέπει να μην γίνει πολύ γρήγορα γιατί θα επιβαρύνει την ανάπτυξη, ενώ κάλεσε χώρες με πλεόνασμα να αυξήσουν τις εισαγωγές τους ώστε να ενισχύσουν αδύναμες χώρες.
 
Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι απαιτείται κοινή προσέγγιση, όχι μόνο εντός της ευρωζώνης, αλλά και μεταξύ όλων των πρωταγωνιστών της παγκόσμιας οικονομίας, πρωτίστως των δυο πλευρών του Ατλαντικού, αλλά και άλλων οικονομιών, κυρίως των αναδυόμενων. Τέλος, καθώς το Ταμείο ανησυχεί για κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα, η κα. Λαγκάρντ επικαλέσθηκε το παράδειγμα της Λετονίας για να σημειώσει ότι για να πετύχει το πρόγραμμα της Τρόικας θα πρέπει να υπάρξει συνεχής διάλογος με τα συνδικάτα των εργαζομένων που καλούνται να υποστούν το κόστος της εξυγίανσης.
 
Αθανάσιος Έλλις, Ουάσιγκτον
 
Υπεύθ. σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου