Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΑΝΕΙΟ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Συμφωνία προς το τέλος του 2011

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=212051&-V=articles

Ρωσία και Κύπρος θα συμφωνήσουν για τη χορήγηση ρωσικού δανείου ύψους όχι περισσότερο από 2,5 δισ. Ευρώ προς το τέλος του χρόνου, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ο Υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Σταρτσάκ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεις ΡΙΑ-Νόβοστι.



«Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν και δεν ολοκληρώθηκαν, σε τελικές συμφωνίες μάλλον θα καταλήξουμε προς το τέλος του έτους, όχι νωρίτερα. Το ύψος θα είναι έως τα 2,5 δισ. ευρώ και εν γένει θα εξαρτηθεί στο τέλος από τις ανάγκες, που θα διαμορφωθούν στη δανειοδοτούμενη πλευρά», είπε ο κ. Σταρτσάκ, διευκρινίζοντας ότι εννοεί την υλοποίηση του κυπριακού προϋπολογισμού και τα πληρωτέα ποσά, που θα πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν είχε δηλώσει ότι οι δύο χώρες πρακτικά κατέληξαν σε συμφωνία και απομένουν οι τυπικές διαδικασίες για τη χορήγηση πενταετούς δανείου, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με το σχόλιο του ΡΙΑ-Νόβοστι λόγω της κρίσης χρέους στην Ελλάδα υφίστανται «σημαντικές δυσκολίες στην οικονομία της γειτονικής Κύπρου, η οποία αντιμετωπίζει απότομη άνοδο του κρατικού χρέους και επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης».


Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

23/09/2011 - 17:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου