Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Γερμανία: Εξετάζεται η αναθεώρηση του δεύτερου πακέτου προς την Ελλάδα ύψους 109 δισ. ευρώ - Πιθανή ενεργοποίηση των ετήσιων δημοπρασιών από την ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, W. Schaueble, απορρίπτοντας παράλληλα και την εναλλακτική το EFSF να έχει τη δυνατότητα να στηρίζει κεφαλαιακά τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Ωστόσο ο Γερμανός αξιωματούχος επισημαίνει ότι δεν είναι ανάγκη να αναθεωρηθούν οι όροι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει ότι τα ελλείμματα δεν δύνανται να μειωθούν "εν μία νυκτί", προσθέτοντας ότι κοινός τόπος των G20 είναι ότι τα υπέρογκα αυτά ελλείμματα αποτελούν και την αιτία της κρίσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ευρωπαϊκά κράτη στο σύνολό τους βρίσκονται στο σωστό δρόμο για τη μείωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων, ενώ έκανε γνωστό ότι όλα τα μέλη της Ευρωζώνης θα έχουν θέσει σε εφαρμογή τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου έως τα μέσα Οκτωβρίου.
Ο Γερμανός αξιωματούχος αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές τράπεζες σημείωσε ότι τα σχέδια για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση δεν αφορούν την ΕΚΤ, αλλά τα ίδια τα κράτη μέλη.

Την ίδια ώρα ο E. Nowotny μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν οι ετήσιες δημοπρασίες ρευστότητας από την ΕΚΤ. Ο ίδιος, παράλληλα, συστήνει να μειωθούν οι αγορέ κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου