Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πόλεμος διαρροών εις βάρος της ελληνικής οικονομίας

Σχόλιο ιστολογίου μας :.........οι κερδοσκόποι η η ανικανότητά σας φταίει κύριοι για να δείτε την Αλήθεια?????
Άντε να δούμε πότε θα ανοίξετε τα μάτια σας !!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/section/oikonomia/polemos-diarroon-eis-baros-tis-ellinikis-oikonomias

Τι αναφέρουν στο 24h βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Μυστήριο καλύπτει την επιλεκτική διαρροή στον τύπο, ότι χθες ο κ. Βενιζέλος, παράλληλα με το μήνυμα προς τους βουλευτές “ή στηρίζετε τα μέτρα ή χρεοκοπούμε”, έγινε φορέας του σεναρίου, περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας με “hair cut” του δημόσιου χρέους κατά 50%, την ίδια ώρα που το διαψεύδουν από κοινού Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Βουλευτές, με τους οποίους συνομίλησε το 24h.gr, διαβεβαιώνουν ότι χθες, στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος δεν αναφέρθηκε ούτε αμέσως, ούτε εμμέσως στο σενάριο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, το οποίο πάντως θα πρέπει να πούμε ότι εμφανίζεται ως πολύ πιθανό πλέον, ακόμα και μετά την εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. 
 
“Πως γίνεται από τη μία να μας λέει ‘στηρίζετε ή χρεοκοπούμε’ και από την άλλη να διαρρέει ως ‘βέλτιστη λύση’ το σενάριο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας;”, λέει στο 24h.gr βουλευτής που θεωρεί ότι η σχετική διαρροή έγινε από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ, επειδή η κυβέρνηση θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για μία τέτοια λύση. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα, που έδειχνε να “μαζεύεται” χθες μετά τις παρεμβάσεις Παπανδρέου και Βενιζέλου, είναι και πάλι ανεξέλεγκτο. 
 
Με ενδιαφέρον αναμένεται αν ο κ. Παπανδρέου (που συναντάται αυτήν την ώρα με βουλευτές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας), να παρέμβει στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί και αντικειμενικά αδυνατίζει την ήδη ανίσχυρη διαπραγματευτική θέση της χώρας, έναντι των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με ΔΝΤ το Σαββατοκύριακο, και τρόικα την εβδομάδα που ξεκινά, ενώ σημειώνεται ότι την Τρίτη το απόγευμα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν ονομαστικά για το έκτακτο τέλος στα ακίνητα. 
 
Σημειώνεται, πάντως, ότι η προσπάθεια, που έκανε ο κ. Βενιζέλος να βάλει “φρένο” στα σενάρια, με γενικόλογη δήλωσή του από το Μόναχο (πριν πετάξει για Νέα Υόρκη), δεν έχει ηρεμήσει τα πράγματα.   
 
Γιάννης Καμπουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου