Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Διχασμένοι οι Γερμανοί για την ελληνική χρεοκοπία

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Οι περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν ότι μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα βλάψει τη Γερμανία, όμως το 41% τάσσεται υπέρ μίας τέτοιας κίνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Πάντως το 50% των Γερμανών δεν επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση
να επιτρέψει στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης ZDF. Από τους ερωτηθέντες το 68% πιστεύει ότι οι επιπτώσεις μίας ελληνικής χρεοκοπίας θα είναι αρνητικές για τη Γερμανία.

Παρόλα αυτά το 75% των ερωτηθέντων τάχθηκε κατά των αλλαγών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ενώ μόλις το 19% υποστηρίζει αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

Εξάλλου ο Πέτερ Άλταμαϊερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, υπογράμμισε σήμερα ότι δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη.

"Θέλουμε να διατηρήσουμε το ευρώ και στις 17 χώρες της ευρωζώνης", δήλωσε ο Άλτμαϊερ στην εφημερίδα Πασάουερ Νόιε Πρέσε. Πρόσθεσε εξάλλου ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει το ευρώ, ακόμη και στην περίπτωση μίας συντεταγμένης χρεοκοπίας.

"Η επίσημη θέση είναι αδιαμφισβήτητη. Εκφράζεται από την Άγγελα Μέρκελ και τον (υπουργό Οικονομικών) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε", επεσήμανε ο Άλτμαϊερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου