Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μέλος της ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=100476

Δεν αποκλείεται η ελληνική χρεοκοπία δηλώνει ο Klaas Knot, κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας και μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πρόκειται για μία ακόμα ένδειξη ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εγκαταλείπουν το δόγμα ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο μιας συντεταγμένης χρεοκοπίας.


Ο Knot είναι ο πρώτος κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης που μιλά ανοικτά για την πιθανότητα, έπειτα και από τη χθεσινή δήλωση του επιτρόπου Olli Rehn, ο οποίος απέκλεισε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, αλλά όχι μια αναδιάρθρωση του χρέους.

«Είναι ένα από τα σενάρια. Δεν λέω ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Έχω πειστεί εδώ και καιρό ότι η χρεοκοπία δεν είναι απαραίτητη. Όμως, τα νέα από την Αθήνα είναι κάποιες φορές αποθαρρυντικά», είπε ο Knot, μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad.

Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Πάντως, οι Ευρωπαίοι εταίροι δουλεύουν σκληρά για να βοηθήσουν την Ελλάδα, όπως ανέφερε.

«Όλες οι προσπάθειες στοχεύουν στο να αποτραπεί κάτι τέτοιο, όμως, είμαι τώρα λιγότερο σίγουρος ότι μπορώ να αποκλείσω μια χρεοκοπία, από ό,τι ήμουν πριν από λίγους μήνες», δήλωσε, και αναρωτήθηκε εάν οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου