Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αίτημα ένταξης των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Με τον γγ του ΟΗΕ συναντήθηκε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Του επέδωσε το αίτημα για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Αντιδρούν οι Ισραηλινοί (Vid)

Abbas faz pedido de adesão à ONU by afpportugues




Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επέδωσε την Παρασκευή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν αίτημα για την πλήρη ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στον Οργανισμό, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επέδωσε την Παρασκευή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν αίτημα για την πλήρη ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στον Οργανισμό, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.
Ο Αμπάς συναντήθηκε με τον Μπαν στην έδρα του ΟΗΕ για να του παρουσιάσει το επίσημο αίτημα των Παλαιστινίων προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Έπειτα από αυτή τη συνάντηση ο Αμπάς αναμένεται να απευθυνθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα ο Αμπάς παρέδωσε έναν λευκό φάκελο με το χρυσό έμβλημα των Παλαιστινίων στον Μπαν. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες έκαναν χειραψία και ακολούθησε μία σύντομη συνομιλία μεταξύ τους.
Ο Μπαν Γκι-μουν θα προωθήσει το αίτημα των Παλαιστινίων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αφού βεβαιωθεί ότι όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες πληρούν τους όρους για ένταξη στον ΟΗΕ.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι στους δρόμους
Αμέσως το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι "λυπάται" για το αίτημα ένταξης στον ΟΗΕ ενός παλαιστινιακού κράτους.
"Λυπούμαστε για το διάβημα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκίντι Σμέρλινγκ, εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
"Πιστεύουμε ότι ο μόνος δρόμος προς μία πραγματική ειρήνη περνά μέσω των διαπραγματεύσεων, όχι μέσω μονομερών πράξεων", πρόσθεσε.
Στο μεταξύ πλήθη Παλαιστινίων συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Όχθης την ώρα που ο Αμπάς συνομιλούσε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.
Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί εν μέσω εορταστικής ατμόσφαιρας στο κέντρο της Ραμάλας, στη Ναμπλούς, τη Χεβρώνα και την Ιεριχώ, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου