Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τι θα κριθεί στο Βερολίνο στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Στο Βερολίνο, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, θα κριθεί τελικώς η επόμενη μέρα της Ελλάδας, εντός ή εκτός της Ευρωζώνης, για τα επόμενα χρόνια.



Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στις συναντήσεις που θα έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης κ. Βόλφαγκ Σόιμπλε, θα εξετάσει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα απεγκλωβισμού της χώρας από τη σημερινή πρωτόγνωρη κρίση και θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με τα δεδομένα που διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή για τη χώρα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική αποστολή ταξιδεύει για τη γερμανική πρωτεύουσα έχοντας στην πραγματικότητα μια και μοναδική γραμμή άμυνας: τη μη έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Αυτό είναι ένα αδιαπραγμάτευτο σημείο για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα επιχειρήσει να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις από τις έως τώρα καθυστερήσεις στην εφαρμογή τω συμφωνηθέντων και να εξασφαλίσει άλλη μια ευκαιρία – την τελευταία – για τη διάσωση της εγχώριας οικονομίας.  Το σχέδιο είναι εξαιρετικά απλό, στα όρια του απλοϊκού ενδεχομένως, αλλά είναι το μοναδικό …αξιόπιστο που έχει στη διάθεση της αυτή τη στιγμή η ελληνική πλευρά.
Ο κ.Παπανδρέου θα θυμίσει ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, θα ανακοινώσει και την έναρξη εφαρμογής τους και γι αυτό θέλει έως την ώρα που θα μπαίνει στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει στο Βερολίνο να έχει ξεκινήσει αυτή η κρίσιμη διαδικασία.
Αλλιώς, γνωρίζει ότι οι πιθανότητες που έχει για να πείσει την κ. Μέρκελ να του εξασφαλίσει άλλη μια ευκαιρία είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου