Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

«Εγώ και το Ισραήλ θέλουμε ειρήνη» Άνοιγμα προς τους Παλαιστίνιους και έκκληση για διάλογο από τον Νετανιάχου

Σχόλιο ιστολογίου μας : .........να είσαι σίγουρος εβραίε μου , ότι την ξέρουν την δικαιοσύνη σας!!!
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231129902

  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         
Ηνωμένα Έθνη
Σε μία δίκαιη και διαρκή ειρήνη κάλεσε τους Παλαιστίνιους ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λίγη ώρα μετά την κατάθεση του αιτήματος των Παλαιστίνιων για αναγνώριση.

«Τείνω το χέρι μου στο λαό της Παλαιστίνης», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Ισραήλ επιθυμούν την ειρήνη. Κάλεσε δε τον Μαχμούντ Αμπάς να συναντηθούν «σήμερα, εδώ στη Νέα Υόρκη».

Επαναλαμβάνοντας το πνεύμα της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα προ ημερών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ειρήνη δεν μπορεί να έρθει μέσα από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, αλλά μόνο μέσα από απευθείας διαπραγματεύσεις.

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Όχθη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τυχόν αποχώρηση του στρατού «θα φέρει ένα μία ισλαμιστική θύελλα» και ζήτησε από τους Παλαιστίνιους να αναγνωρίσουν τις απατήσεις για ασφάλεια από το Ισραήλ.

Ήρθε η ώρα για τους Παλαιστίνιους να αναγνωρίσουν «ότι το Ισραήλ είναι εβραϊκό κράτος», είπε ο Μπ.Νετανιάχου.

Η κατοχή της Δ.Όχθης ήταν ένας από τα βασικούς άξονες της ομιλίας του Μαχμούντ Αμπάς ο οποίος επέμεινε στο τερματισμό του εποικισμού ως πρακτική που τορπιλίζει κάθε διαπραγματευτική προσπάθεια.

Το Ισραήλ έχει αντιταχτεί στο αίτημα των Παλαιστίνιων για αναγνώριση όμως, αν τελικά περάσει από τη Γενική Συνέλευση (διότι στο Συμβούλιο Ασφαλείας μάλλον δεν έχει τύχη λόγω του αμερικανικού βέτο), θα βρεθεί ενώπιον μιας πραγματικότητας που δεν θα μπορεί να μεταβάλλει.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου